Minimalistische en functionele bijzettafel: de U2 van Cascando

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

cascando_u2

Minimalisme is mooi maar praktisch is natuurlijk ook erg prettig. Bij de U2 van het Nederlandse merk Cascando zijn deze beide eigenschappen aanwezig. Ze zijn strak vormgegeven en je kan ze op verschillende manieren gebruiken. De U2 en U2 XL zijn ontworpen door de Nederlander Peter van de Water.

Hij is eigenaar van zijn eigen ontwerp-bureau Internal Affairs in Amsterdam. Zijn ontwerpen zijn herkenbaar aan eenvoud waarbij intelligente oplossingen worden bedacht met betrekking tot de functie en de constructie. Hierdoor ontstaat er een hele ‘pure’ vormgeving.

cascando_u2

Ook de U2 voldoet hier aan aangezien hij in de basis enkel bestaat uit twee gebogen platen. Er zijn twee verschillende maten U-vormen tot één ontwerp samengebracht door ze als het ware in elkaar te schuiven. Of je hem nu als bijzet- of salontafel gebruikt óf voor over de bank, in beide gevallen kun je de ruimte die er tussen beide platen overblijft gebruiken als een handige plek om je boeken, afstandsbediening of tijdschriften in op te bergen.


cascando_u2

Dit ontwerp heeft een hele minimalistische uitstraling maar in zijn uitvoering zit een bijzonder detail. De buitenste plaat wordt namelijk uitgevoerd in mat gelakt aluminium terwijl de binnenste plaat daarentegen in het hoogglans wordt uitgevoerd. Hierdoor ontstaat er een spannend contrast terwijl het ontwerp tóch zijn rustige uitstraling behoudt. Het zorgt tevens voor een verrassingseffect als het licht er op de juiste manier opvalt. Hij kan worden gekozen in het wit (RAL9016) of in het zwart (RAL1234).cascando_u2

Daarnaast heb je de keuze uit twee maten die natuurlijk afhankelijk zijn van hoe je hem neer zet. Wil je hem als tafeltje over de bank plaatsen dan is de U2 30 bij 30 centimeter met een hoogte van 48 centimeter. Dit is dus wanneer hij op zijn kant staat. Wil je hem als bijzet- of salontafel gebruiken dan is het blad 30 bij 48 centimeter in combinatie met een hoogte van 30 centimeter.


De grotere broer is de U2 XL waarbij de afmetingen net even iets groter zijn als de U2. Op zijn kant, dus om hem over de bank te plaatsen, heeft hij een blad van 38 bij 38 centimeter en is zijn totale hoogte 60 centimeter. Als je hem als bijzettafel of salontafel gebruikt, waarbij je hem op twee zijden neerzet, dan is het blad 38 bij 60 centimeter en komt de hoogte uit op 38 centimeter.


cascando_u2

Door het verschil in afmeting kun je ze ook goed combineren met elkaar. Zet er bijvoorbeeld één of twee bij elkaar als salontafel neer, op de twee zijden. Daarbij kun je dan een U2 op zijn kant zetten, gedeeltelijk over de salontafel heen. En, wanneer het nodig is zet je ze apart van elkaar, daar waar je ze nodig hebt.


Kun jij wel een functionele bijzettafel gebruiken die ook nog eens mooi is om te zien? Wie weet is de U2 of U2X wel een geschikte kandidaat!

Bronvermelding: www.cascando.nl, www.internalaffairs.nl

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.