Salontafel met eigenwijs onderstel: de Flint van Montis

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

montis_flint

Bij het Nederlandse merk Montis is een vriendelijke serie salon- en bijzettafels te vinden met een bijzonder detail. De Flint is er in acht verschillende afmetingen, van vierkant en rechthoekig tot rond en ovaal. Hierdoor is de kans groot dat er een vorm en afmeting bij zit die in jouw interieur past. Dit model is 2004 ontworpen door de Nederlandse ontwerper Gert Batenburg.


montis_flint

In de basis heeft de Flint een eenvoudige en rustige uitstraling. Echter, door het eigenwijze platte kruisframe en een verfijnd detail bij de aansluiting tussen het blad en het frame ontstaat er een geraffineerd geheel. Zo zijn bij het kruisframe de poten niet op de hoeken van de tafel geplaatst maar zitten ze in het midden van het blad en lopen ze door over de vloer.


montis_flint

Daarnaast is de aansluiting tussen het blad en het frame opvallend te noemen. Het blad is over de hele rand verjongd waardoor de tafels een hele luchtige uitstraling hebben maar bij deze aansluiting tussen het frame en het blad heeft het blad een zogenaamd ‘schalm-effect’. Het blad komt hier op de originele dikte terug waardoor je een sterke verbinding krijgt en een detail waaraan je de Flint duidelijk kan herkennen.Hij is er in maar lieft acht verschillende afmetingen. Zo zijn er vier vierkante en rechthoekige vormen te kiezen en binnen dezelfde buitenmaten zijn er ook vier ronde en ovale vormen.

montis_flint


De kleinste rechte maat is 55 bij 55 centimeter en heeft daarbij een hoogte van 50 centimeter. Een mooie afmeting om bijvoorbeeld naast een bank te plaatsen. Of als aanvulling bij een salontafel. De volgende vierkante Flint is 80 bij 80 centimeter en is daarbij 43 centimeter hoog. De laatste vierkant salontafel is 110 bij 110 centimeter. Deze is maar 30 centimeter hoog. Deze beide modellen kunnen fungeren als salontafel waarbij je ze ook weer goed kan aanvullen met kleinere bijzettafels waarbij je de vrijheid om ze bij elkaar te plaatsen of wanneer het nodig is apart bij bijvoorbeeld de bank of fauteuil. Als laatste is er binnen de rechte maten nog een rechthoekige Flint te kiezen. Deze is 140 centimeter lang en is 69 centimeter breed. De hoogte van deze is 30 centimeter.


montis_flint

Bij de ronde vormen van de Flint heeft de kleinste maat een diameter van 55 centimeter en is daarbij 50 centimeter hoog. De volgende maat heeft een diameter van 80 centimeter en heeft daarbij een hoogte van 43 centimeter. De grootste ronde Flint heeft een diameter van 110 centimeter en is 30 centimeter hoog. Dan is er nog een ovale Flint welke een lengte heeft van 140 centimeter en daarbij 69 centimeter breed is. De hoogte van deze Flint is 30 centimeter.montis_flint

Heb je een interieur waar de natuurlijke materialen en kleuren de hoofdrol spelen dan kan je de Flint kiezen met een houten blad. Hierbij heb je de keuze uit drie houtsoorten en verschillende afwerkingen waardoor je de tafels perfect kan laten aansluiten bij de rest van je interieur. Zo is er een essen blad dat wit geblancheerd kan worden of in donkere kleur, carbon. De eiken Flint kan blank worden gelakt of wit worden geolied als dit beter zou aansluiten bij jouw stijl. Heb je meer donkere houtsoorten gebruikt dan is er een massief Amerikaans noten dat blank wordt gelakt.


montis_flint

Past de uitstraling van hout niet in jouw interieur dan kan je ook kiezen voor een mat gelakt MDF blad. Hierbij heb je de keuze uit zwart of wit.montis_flint

Door hout en lak te combineren kun je een warm of juist strak accent toevoegen.Naast de verschillende keuzes wat betreft de uitvoering van het blad is er natuurlijk ook bij het onderstel te kiezen. Zo is er een rvs frame, dit zorgt voor een mooi contrast bij de warmte van het houten blad en bij een zwart of wit gelakt blad versterkt het de strakke uitstraling van de Flint. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen om de warmte van het hout te versterken door te kiezen voor een onderstel met een brons look. De onderstellen zijn voorzien van rubber voetjes om de ondergrond waarop hij staat te beschermen.

Wanneer je niet heel erg veel ruimte heb kan je de Flint als enkele salon- of bijzettafel in je interieur plaatsen waarmee je er met de materiaalkeuze voor kan zorgen dat hij bij de rest aansluit. Heb je voldoende ruimte dan kan een combinatie van salon- en bijzettafels van de Flint een bijzonder onderdeel van je interieur gaan vormen. Door ze allemaal van hetzelfde blad te voorzien krijg je een heel rustig beeld dat je kan doorbreken door één of meerdere tafelbladen in een ander materiaal te kiezen.


montis_flint

Door verschillende maten te combineren heb je de flexibiliteit om te variëren in de opstelling. Zo kan je ze allemaal bij elkaar plaatsen als eiland om een salontafel te vormen en wanneer je daar behoefte aan hebt plaats je de losse tafeltjes daar waar je ze op dat moment nodig hebt.montis_flint

Heb jij al een mooie combinatie van Flint salon- en bijzettafels in gedacht die bij jou in de kamer zouden passen? Vraag zonodig advies wanneer je er zeker van wilt zijn dat je de juiste afmeting, uitvoering en combinatie kiest.

Bronvermelding: www.montis.nl

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.