Verlichting met natuurlijke vorm: de Blob S van Foscarini

Written by margitkengen. Posted in Plafondlampen, Verlichting, Wandlampen

foscarini_blob

Ben je op zoek naar een wand- of plafondlamp die nét even anders dan anders is? Neem dan eens een kijkje in de collectie van het Italiaanse merk Foscarini. Hier is de Blob S te vinden, een opvallende lamp met een vriendelijke vormgeving die in ontworpen is door de van oorsprong Egyptische Karim Rashid.

Karim is geboren in Cairo en is half Engels, haf Egyptisch en voor het grootste gedeelte opgegroeid in Canada waar hij in 1982 zijn bachelor in industrieel design behaalde aan de Carleton University in Ottawa. Vervolgens studeerde hij nog door in Italië en uiteindelijk is hij in 1993 zijn eigen ontwerpstudio begonnen in New York City.


foscarini_blob

De Blob heeft een onregelmatige vorm die wat weg heeft van twee druppels tegel elkaar aan. De vorm wordt gemaakt van polyethyleen en door de geheel gesloten vorm geeft hij diffuus licht. Dit is een prettig soort licht dat zacht wordt verspreid en geen harde schaduwen heeft.

Dit model is 46 centimeter lang en daarbij 16 centimeter breed. Hij komt 16 centimeter van het plafond of de wand af. Hou hier rekening bij het kiezen van de plaats waar je hem wilt gaan hangen.De Blob wandlamp was er als eerste, deze kwam in 2002 in de collectie. In 2014 werd hij aangevuld met de plafonduitvoering. In beide lampen mag een lichtbron van maximaal 24 watt met een 2G11 fitting. Let er wel op dat hij niet gemis kan worden, de lichtsterkte kan je dus niet regelen.


foscarini_blob

Door zijn natuurlijke vorm heeft hij een uitgesproken uitstraling maar doordat er maar één materiaal zichtbaar is zorgt hij toch voor een rustig beeld. Wanneer je de mogelijkheid hebt zou je er ook meerdere bij elkaar kunnen plaatsen en er je eigen compositie mee maken.

Of je de Blob als binnenkomer in de hal op de wand of het plafond plaatst, of in de woonkamer, slaapkamer of keuken, in alle gevallen is het een sprekend model door mijn vormgeving.

En waar zou hij bij jou komen te hangen?

Bronvermelding: www.foscarini.com

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.