Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Glooiende vloerlamp: de Cadmo van Artemide

Glooiende vloerlamp: de Cadmo van Artemide

Written by margitkengen. Posted in Verlichting, Vloerlampen

artemide_cadmo

De Cadmo is een strakke vloerlamp die sinds 2006 te vinden is in de collectie van het Italiaanse verlichtingsmerk Artemide. Door zijn bijzondere vormgeving ziet hij er van alle kanten anders uit. Dit model is ontworpen door de wereldberoemde ontwerper en interieurarchitect Karim Rashid, geboren in Egypte.


artemide_cadmo

De vriendelijke vorm is gemaakt van een stalen plaat die gebogen wordt tot een vriendelijke vorm zonder scherpe hoeken. Bovenin wordt de plaat een stukje naar elkaar toe gebogen waardoor hier op een slimme manier de lichtbronnen achter worden geplaatst. Deze worden nog extra bedekt aan de voorzijde waardoor je geen inkijk hebt in de lichtbronnen.


In de Cadmo worden twee verschillende lichtbronnen toegepast. De lichtbron die zorgt voor de indirecte verlichting omhoog is een halogeen lichtbron van 230 watt met een R7s fitting. Daarnaast zit er een 60 watt lichtbron in met een E27 fitting die zorgt voor diffuus licht dat omlaag schijnt. Zo wordt de vorm van de gebogen stalen plaat extra benadrukt. Doordat deze twee lichtbronnen apart te schakelen zijn kun je zelf bepalen hoe veel en welk licht je wilt gebruiken. De dimmer levert hier natuurlijk ook zijn bijdrage aan.


In 2013 is er ook een Cadmo uitgebracht met ledverlichting. Bovenin zit daarbij 44 watt en de het licht naar beneden wordt geleverd door 10 watt ledlamp met een GU10 fitting. In het geheel levert dit 3000 lumen op en de lichtkleur hiervan is 3000 Kelvin, dit lijkt veel op de kleur van halogeenlicht.


artemide_cadmo

Je wilt natuurlijk wel de vrijheid om hem in zijn uitvoering af te stemmen met het kleurgebruik in je interieur en dat kan. Hij is er namelijk in drie verschillende kleurcombinaties. Van heel opvallend tot subtiel. Hierdoor is de kans groot dat er één bij zit die goed aansluit bij jouw interieur. De totale hoogte van de Cadmo is 174 centimeter waarbij de voetplaat, waarop de gebogen plaat is geplaatst, een diameter heeft van 32 centimeter. Deze voetplaat is van eveneens van gelakt staal.



artemide_cadmo

Heb je een rustig en strak interieur waarbij wittinten de hoofdrol spelen dan zou de Cadmo geheel in het wit een mooie keuze kunnen zijn. Hij heeft, doordat hij helemaal één kleur is, een heel minimalistische uitstraling. Opvallend door zijn sierlijke vorm en de schaduwval, maar toch niet nadrukkelijk aanwezig.

Voor een interieur waarbij er gekozen is om de kleur toe te passen in bijvoorbeeld de kunst, kan de Cadmo met zijn subtiele witte verschijning een goede aanvulling zijn op het lichtplan. En door zijn rustige uitstraling kan deze uitvoering zelfs worden toegepast in een interieur met een klassiek tintje.



artemide_cadmo

Mag hij wat meer opvallen dan is er de uitvoering met de buitenkant in het zwart en de binnenkant in het wit. Deze heeft een haast grafische uitstraling door het scherpe contrast tussen deze beide kleuren. Hij sluit goed aan bij een interieur met een zwart-witte basis waarbij je hem bijvoorbeeld naast een zwart leren bank kan plaatsen. Of links en rechts naast een wit dressoir. Doordat de binnenkant wit is gelaten wordt het licht goed gereflecteerd en niet geabsorbeerd door de kleur van het materiaal.



artemide_cadmo

Is dit te voorzichtig naar jouw smaak en wil je de Cadmo er echt uit laten springen in je interieur? Dan is er ook nog de uitvoering waarbij de buitenkant rood is en de binnenkant wit voor de liefhebber van kleur. Zo kan hij een frisse aanvulling vormen in je interieur.



artemide_cadmo

Kortom, de Cadmo is een waar kunstwerk in je interieur. Ook als het licht niet aan is, is het nog steeds een prachtig object in de ruimte. Het liefst heeft hij een plaatsje waarbij je hem helemaal kan zien, omdat het effect optimaal is als je de volledige vorm van de lamp ziet. Dan komt ook het lichtspel tussen de twee lichtbronnen het beste tot zijn recht.

Vrij in de ruimte, in een hoek of naast een dressoir… Waar je hem ook neerzet, geef er je eigen draai aan en plaats hem zodanig dat jij hem het mooiste vind!

Bronvermelding: www.artemide.com

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.