Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Patchwork vloerkleed: de Salinas de Maras van Carpet Sign

Patchwork vloerkleed: de Salinas de Maras van Carpet Sign

Written by margitkengen. Posted in Stoffering, Vloerkleden

carpet sign_salinas de maras

Een vloerkleed met meerdere structuren gecombineerd tot één geheel. Dit is het geval bij de Salinas de Maras van het Nederlandse merk Carpet Sign. Dit ontwerp van Christiane Müller is er in drie ontwerpen, elk in drie kleurstellingen. Ze worden in twee standaardmaten gemaakt maar ze kunnen procentueel verschaald worden zodat de maat wellicht nóg beter past bij jouw situatie.

Het levendige geheel ontstaat doordat er gebruik wordt gemaakt van meerdere structuren en poolhoogtes, deze liggen tussen de 1 en 6 centimeter. Daarbij zijn er ook verschillende kleurtinten toegepast en worden er diverse materialen gebruikt: wol, zijde, linnen katoen en viscose. Elk met zijn eigen eigenschappen en uitstraling. Het beeld van dit vloerkleed is afgeleid van de zoutvelden (‘salinas’) in Maras, Peru.

Er zijn drie verschillende modellen waaruit je kan kiezen. Zo is er een rechthoekig model van minimaal 200 bij 300 centimeter en maximaal 313 bij 470 centimeter. Daarnaast is er ook een vierkante uitvoering die kan worden gekozen in minimaal 200 bij 200 centimeter en maximaal in 430 bij 430 centimeter.

Daarnaast is er een variant van de Salinas de Maras waarbij de structuur is samengesteld uit banen waardoor er een maximale maat ontstaat van minimaal 200 bij 300 centimeter en maximaal 313 bij 470 centimeter. Door deze strepen geef je een duidelijke richting aan je zithoek. Bekijk dan ook goed of de maat en richting de juiste is in jouw situatie en vraag hierbij zonodig advies van bijvoorbeeld een interieurarchitect.

carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras


Als je weet welke vorm, afmeting en ontwerp er het beste aansluiten bij jouw interieur kun je kiezen welke kleurstelling er het beste past.

Er zijn drie kleurstellingen mogelijk waarvan Ash Gold er één is. Deze bestaat uit warme, haast herfstachtige tinten met een gouden gloed en zouden een goede combinatie kunnen zijn met natuurlijke materialen en kleuren, mits er voldoende contrast is.

carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras


De Salty White is samengesteld uit lichte tinten en ook hierbij is het belangrijk dat je voor voldoende contrast zorgt tussen het vloerkleed en de vloer zelf. Ook de producten die je er op plaatst kun je hier goed op afstemmen.

carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras


Als laatste is er de Black Sapphire welke bestaat uit donkere, chique tinten met als accent enkele delen in een fellere tint. Deze is ook in andere delen van het vloerkleed herhaald waardoor er één geheel ontstaat.

carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras carpet sign_salinas de maras


Het lijkt alsof het allemaal losse stukken zijn die aan elkaar gezet worden maar het vloerkleed wordt uit één stuk gemaakt. Dit zorgt voor maximum afmetingen, mocht je toch een groter formaat nodig hebben dan kan dat wel maar ontstaan er naden.


carpet sign_salinas de maras

Door de weloverwogen kleurcombinaties is de Salinas de Maras een vloerkleed dat, zolang je het goed afstemt met de rest, het past bij moderne maar ook bij klassiekere interieurs. Stel je je een klassiek getinte donkerbruine leren bank voor die je wat kleur betreft goed afstemt met het vloerkleed dan kan deze een klassiekere uitstraling krijgen en goed gecombineerd worden met de Ash Gold of Salty White. Kies je daarentegen voor een minimalistische en kubistische bank dan krijgt het weer een geheel andere uitstraling.


Welke kleurencombinatie en welke vorm spreekt jou het meeste aan?

Bronvermelding: www.carpetsign.nl

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.