Handige bijzettafel: de Tray van Hay

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

hay_tray

In 2010 bracht het Deense merk Hay een praktische bijzettafel uit, de Tray. Deze is er in diverse kleuren en afmetingen waardoor je ze ook heel goed kan combineren tot een salontafel met verschillende hoogtes. Hij is super handig in gebruik doordat je het dienblad van het frame kan tillen wanneer dat nodig is.


hay_tray

Als je bezoek hebt en je wilt de hapjes en drankjes brengen dan kan dat heel eenvoudig met het dienblad van de Tray. Je tilt het blad van het frame, zet de hapjes en drankjes er op en in de kamer zet je het blad terug op het frame en je bent klaar.

Los van deze praktische functie is de Tray ook nog eens heel erg mooi om te zien. Het geheel van gepoedercoat staal heeft een strakke en minimalistische uitstraling. Door de luchtige vormgeving kun je de verschillende maten heel goed combineren tot één geheel zonder dat het zwaar oogt.


Heb je een rustige stijl dan kun je een aantal Trays in dezelfde maat en kleur combineren. Het andere uiterste is om verschillende maten en kleuren te combineren tot een grillig en speels geheel. Daar tussenin zijn natuurlijk ook nog talloze mogelijkheden, combineer bijvoorbeeld alleen de zwarte, witte en grijze voor een strak en modern geheel zonder ze allemaal dezelfde kleur hebben.

In eerste instantie werd de Tray tafel aangeboden in het zwart en in het wit maar later kwamen daar nog vier kleuren bij: zachtgeel, blauw, rood en warmgrijs.


De kleinste van de vier maten, de Small Square, is 30 bij 30 centimeter en heeft daarbij een totale hoogte van 30 tot 34 centimeter. Deze kan worden gekozen in het zwart of in het wit.

hay_tray hay_tray


De volgende maat, de Medium Square, is 40 bij 40 en is daarbij 40 tot 44 centimeter hoog. Bij deze maat heb je, naast zwart en wit, ook de keuze uit zachtgeel, blauw, rood en warmgrijs.

hay_tray hay_tray hay_tray hay_tray


Dan volgt de Side Table Rectangular, deze is 40 bij 60 en daarvan is de hoogte 50 tot 54 centimeter. Deze kan worden uitgevoerd in zwart, wit en warmgrijs. Omdat deze relatief hoog zijn kunnen ze, al dan niet met meerdere naast elkaar, ook goed fungeren als sidetable om mooie dingen op te presenteren. Bijvoorbeeld souvenirs van reizen of dingen die bijzondere herinneringen hebben.

hay_tray hay_tray hay_tray


De laatste maat, de Coffee Square, is 606 bij 60 centimeter en heeft een hoogte van 35 tot 39 centimeter hoog. Ook deze afmeting kan worden gekozen in zwart, wit en warmgrijs.

hay_tray hay_tray hay_tray


Je hebt er niet enorm veel ruimte voor nodig dus ook als je wat kleiner woont kun je de Tray een mooi plekje geven. Door zijn dubbele functie bespaar je zelfs ruimte doordat je geen los dienblad meer nodig hebt.

hay_tray


Een enkel model van de Tray van Hay is al een hele mooie aanvulling in je interieur en wanneer de situatie daar om vraagt kun je er meerdere combineren. Zie jij de Tray al bij jou in de kamer staan?

Bronvermelding: www.hay.dk

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.