Eigenzinnige tafeltjes: de Tilio van leolux

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

leolux_tolio

Een mooie nieuwe aanvulling in de collectie van het Nederlandse merk Leolux is de Tilio. Dit eigenzinnige model is er in een salontafel en een bijzettafel en kan in je eigen combinatie gekozen worden. Dit ontwerp van Stephan Veit is in 2016 opgenomen in de collectie en is naast bijzonder in zijn vormgeving ook bijzonder functioneel.

Stephan Veit heeft sinds 2002 zijn eigen ontwerpstudio onder de naam ‘stephan veit.produktdesign’. Zijn insteek is dat een ontwerp in de basis duidelijk moet zijn en alle details moeten samenkomen tot een natuurlijk geheel.


leolux_tilio

Het eigenzinnige aan dit model is de opbouw tussen de tafelbladen en de poten. Hij bestaat uit een groot basisblad in een natuurlijk vorm dat op twee iele pootjes staat. Door de toevoeging van het extra blad een stukje erboven zorgt dit derde pootje ervoor dat de tafel één geheel gaat vormen en zijn stabiliteit krijgt.

De Tilio is er in twee uitvoeringen. Er is een bijzettafel met een lengte van 81 centimeter en daarbij 44 centimeter breed is. De hoogte van het onderblad is bij dit model 47 centimeter en het extra blad erboven is 58 centimeter hoog. Dit is een handige hoogte om naast een bank te plaatsen waardoor je je drankje gemakkelijk neer kan zetten.


leolux_tilio

Daarnaast is er een Tilio salontafel. Deze heeft een lengte 115 tot 128 centimeter.De daarbij behorende breedte is 73 tot 87 centimeter. Het onderste blad heeft een hoogte van 39 centimeter en het extra blad erboven is 47 centimeter hoog. Daar waar het bovenste tafeltje bij de bijzettafel vastzit is er bij de salontafel de mogelijkheid om deze te draaien voor nog meer gebruiksgemak.Doordat de pootjes van het onderblad dezelfde kleur krijgen als het bijbehorende blad en dit eveneens van toepassing is op het hogere tafelblad wordt de samensmelting van de beide ‘losse’ tafeltjes nog eens extra versterkt. Door het kleine blaadje in een kleur te kiezen die aansluit bij de accentkleur in je interieur kan je op subtiele manier de kleur terug laten komen zonder dat het heel dominant aanwezig is.

Omdat je de keuze hebt uit talloze lakkleuren uit de Leolux collectie en daarbij ook nog kan kiezen voor een massief eiken blad kun je de Tilio naadloos laten aansluiten bij de rest van het interieur. Het massief eiken blad kan worden afgewerkt met één van de beitskleuren waardoor de houtnerf zichtbaar blijft maar je toch een kleuraccent krijgt. Ook is afwerking met olie mogelijk om de natuurlijke uitstraling optimaal te behouden. De poten krijgen hierbij een vastgestelde bijpassende lakkleur zodat er één geheel ontstaat.


leolux_tilio

Door de combinatie van massief eiken met een lakkleur ontstaat er een mooi contrast. Je hebt toch de warmte van hout maar dan opgefrist in combinatie met een lakkleur.


leolux_tilio

Zo kun je alle kanten op, passend bij elke smaak en elk interieur. Ben je een liefhebber van kleur, kies dan twee verschillende kleuren die bij je passen en laat ze daardoor extra in het oog springen. Wil je de Tilio liever wat subtieler aanwezig laten zijn kies dan voor twee kleuren die wat dichter bij elkaar liggen en elders in het interieur terugkomen. De middenweg is een rustig basisblad met het hogere tafeltje in een frissere, fellere kleur die past bij de accenten die je hebt gekozen in je interieur.


leolux_tilio


De natuurlijke vorm van de bladen zorgt er voor dat de Tilio tafeltjes een hele vriendelijke uitstraling hebben. Alle bladen hebben een andere vorm en toch vormen ze één geheel wanneer je ze in je interieur plaatst. Natuurlijk kun je, afhankelijk van de beschikbare plaats, één of twee salontafels in het midden van de zitgroep toepassen en de bijzettafel naast de bank. Maar wanneer het nodig is kun je ze ook samen in het midden plaatsen waardoor er met de verschillende hoogtes van de bladen een levendig geheel ontstaat.

Zie jij de eigenwijze salontafel en/of bijzettafel Tilio al bij jou in de kamer staan?

Bronvermelding: www.leolux.nl

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.