Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Luchtige hanglampen: de North van e15

Luchtige hanglampen: de North van e15

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting, Vloerlampen, Wandlampen

e15_north

Door de toepassing van led is er weinig ruimte nodig voor de lichtbron waardoor er een heel luchtig lampje ontstaat: de North. In 2014 ontwierpen de Duitse ontwerpers Eva Marguerre en Marcel Besau dit model en deze werd in april 2015 opgenomen in de collectie van het Duitse merk e15. Hij is er in twee diameters en er zijn drie verschillende materialen mogelijk voor de afwerking. Doordat elk lampje anders hangt ontstaat er een speels geheel wanneer je er meerdere bij elkaar hangt. Niet voor niets won de North de Interior Innovation Award in 2015.

e15_north


Voor de North hanglamp kan je kiezen uit twee diameters. De kleinste heeft een diameter van 23 centimeter en is slechts 10,4 centimeter diep. Het maatje groter heeft een diameter van 33 centimeter is heeft daarbij een diepte van 14 centimeter. Tussen de 2 schijven is op een slimme manier de led lichtbron verstopt. Deze heeft een GU10 fitting en een wattage van 5,2 watt, dit levert 230 lumen op. De lichtbron heeft een warm-witte kleur van 3000 graden Kelvin. Let er bij de keuze waar je ze wilt gaan hangen wel op dat ze alleen direct licht omlaag geven.e15_north

Voor de uitvoering van dit luchtige hanglampje kan je kiezen uit drie verschillende uitvoeringen zodat je zelf kan bepalen welke er het beste aansluit bij jouw stijl en interieur. Heb je een minimalistisch interieur dat gebaseerd is op zwart-, grijs- en wittinten dan is er een gepoedercoate uitvoering in de kleur signaalwit. Ook in een interieur waar al veel kleur is toegepast kan de witte een slimme keuze zijn, hij valt dan subtiel op.


e15_north

Mag hij meer opvallen en hou je wel van een kleurtje dan is er een poedercoat uitvoering in de kleur ‘zwavelgeel’. Zo laat je hem in het oog springen en vormt hij een accent in je interieur.


e15_north

Als laatste kan je nog kiezen voor een North in geborsteld koper. Deze heeft een chique uitstraling en kan bijvoorbeeld goed gecombineerd worden met natuurlijke materialen en naturel- en bruintinten. Bij alle drie de uitvoeringen is het van belang dat je de afwerking goed afstemt met de rest van het meubilair, vraag daarbij zo nodig advies.e15_north e15_north

Hou je van rust en eenheid dan kan je kiezen voor de combinatie van de North in dezelfde afmeting en uitvoering. Een tikje speelser ontstaat als je kiest voor dezelfde uitvoering maar voor een combinatie van de twee afmetingen. Nog een stapje verder is een samenstelling van meerdere North hanglampen in verschillende afmetingen en twee of drie verschillende uitvoeringen. Door ze daarbij ook nog op verschillende hoogtes te hangen ontstaat er een bijzonder geheel met een opvallende look. Ook kan je een combinatie van deze hanglampen maken met allemaal dezelfde uitvoering, behalve één. Kies bijvoorbeeld allemaal witte en hang daar één gele of koperen bij, afhankelijk van je interieur.


e15_north

De ronde vorm komt optimaal tot zijn recht doordat ze aan een transparant snoer ophangen. Je hebt verschillende mogelijkheden voor de ophanging, bijvoorbeeld als enkel hanglampje aan een witte plafondophanging. Deze zou je met één of twee stuks naast elkaar aan één kant boven een dressoir kunnen hangen, waardoor je het blad van het dressoir geheel kan gebruiken voor het neerzetten van andere dingen. Ook boven je nachtkastje zou de North zeker niet misstaan.

e15_north


Boven een langwerpige eettafel is het handiger om er meer naast elkaar te kunnen hangen, hiervoor is een strakke, witte plafondbalk beschikbaar. Zo valt de ophanging zo min mogelijk op en gaat alle aandacht naar de hanglampjes zelf.e15_north

Heb je een ronde tafel of wil je meerder Noth hanglampen combineren in bijvoorbeeld een vide dan is er ook een ronde plafondplaat mogelijk. Ook deze is in het wit afgewerkt om hem niet op te laten vallen. De rand hiervan is verjongd zodat de plaat zo luchtig mogelijk oogt. Doordat er alleen kabels uitkomen ziet er strak en rustig uit.e15_north

Dit luchtige hanglampje ziet er van alle kanten anders uit, dat zorgt voor een speels uiterlijk. Past dit bij jouw stijl en zie je ze al hangen boven je eettafel, dressoir, nachtkastje of in de vide?

En kan je geen genoeg krijgen van de North dan zijn er ook nog een vloerlamp en een wandlamp in dezelfde serie.

Bronvermelding: www.e15.com

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.