Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Spiegel met houten detail: de Elisabeth van Reflect+.

Spiegel met houten detail: de Elisabeth van Reflect+.

Written by margitkengen. Posted in Overige

reflect+_elisabeth

Een spiegel in het interieur zorgt voor een groter gevoel van ruimte en meer licht, dit komt door de reflectie. Als je besluit om een spiegel toe te passen in je hal, slaapkamer of woonkamer dan heb je een ruime keuze. Een mooi voorbeeld hiervan is de Elisabeth van het merk Reflect+, de exclusieve collectie van het Belgische merk DeKnudt Mirrors. Deze is ontworpen door Jean-François D’Or.


reflect+_elisabeth

Er zijn twee verschillende uitvoeringen van de spiegel Elisabeth. Bij beiden is de basisvorm een 8 millimeter dikke spiegel in de vorm van een gelijkbenige trapezium. Doordat alle hoeken rond zijn afgewerkt krijgen ze een vriendelijke uitstraling. Deze vriendelijkheid wordt extra versterkt door de toevoeging van een houten element. Dit wordt gemaakt van naturel massief eiken en ook hier zijn de afgeronde hoeken duidelijk herkenbaar, er zitten geen scherpe kanten aan, alles is verzacht.


Elisabeth Base

reflect+_elisabeth


De Elisabeth Base is een spiegel die nonchalant tegen de wand leunt. Daarbij staat hij op de grond in een houten element dat fungeert als voet. Alle overbodige details zijn weggelaten waardoor er een spiegel in een hele pure vorm ontstaat.


reflect+_elisabeth

Let er wel op dat hij het beste tot zijn recht komt wanneer de houten basis contrasteert met de vloer waar hij op staat. Op een eikenhouten vloer zou hij weg vallen maar op een grijze tegelvloer, betonnen vloer of een houten vloer die donkerder of lichter is dan het eiken valt hij mooi op.


reflect+_elisabeth

Dit model Elisabeth zou een goede aanvulling kunnen zijn in je slaapkamer als passpiegel. Maar ook in een entree zou hij een mooie aanvulling kunnen zijn.

De Base uitvoering is 47 centimeter breed en 170 centimeter hoog. Het geheel is 19 centimeter diep. Hierbij is de houten basis 35 centimeter breed. De diepte hiervan is 19 centimeter en 3 centimeter hoog.


Elisabeth Wall

reflect+_elisabeth


De andere uitvoering van de Elisabeth is de Wall uitvoering. Ook deze wordt tegen de wand geplaatst maar zonder houten basis. Wel worden er twee kunststof voetjes meegeleverd die je kan gebruiken om de spiegel bij de aansluiting met de vloer te beschermen. Bij dit model is het warme houten element gekozen als blind gemonteerde legplank die tevens dient als montage.


reflect+_elisabeth

Er is een uitsparing gemaakt in de houten plank waardoor de spiegel in het hout geschoven wordt. Daardoor reflecteert het gedeelte van de legplank aan de voorzijde in de spiegel waardoor het de suggestie wekt dat de plank een andere vorm heeft dan dat het daadwerkelijk het geval is.


reflect+_elisabeth

Achter de spiegel loopt de plank nog een stukje door waardoor er een verrassend plekje ontstaat om iets neer te leggen. Wanneer je hem in de hal plaatst zou het bijvoorbeeld een handig plekje kunnen zijn voor je sleutels. Of, als je hem in de slaapkamer zou plaatsen, een handige plaats voor je sierraden die je ‘s avonds afdoet en ‘s ochtends weer om wilt doen.


reflect+_elisabeth

Ook deze Elisabeth is 170 centimeter hoog. Door de houten wandplank is de Wall echter breder dan de Base uitvoering. Hij is 71 centimeter breed en in het geheel is hij 14 centimeter diep. De houten wandplank is in het geheel 60 centimeter breed waarvan je 48 centimeter ziet aan de voorzijde. Deze is 14 centimeter diep en heeft een dikte van 3 centimeter.



Doordat het materiaalgebruik bij de Elisabeth Wall en Base beperkt is zorgt dit er voor dat hij zich gemakkelijk thuis voelt. Wil je er voor zorgen dat er eenheid ontstaat en het geheel een rustige uitstraling krijgt, zorg er dan voor dat het massief eiken elders in de ruimte terugkomt. Zo zorg je er voor dat de spiegel niet op zichzelf staat maar er een verbinding ontstaat tussen de verschillende onderdelen in de ruimte.


reflect+_elisabeth

In een strak of minimalistisch interieur zou hij goed kunnen worden toegepast maar ook een interieur met meer klassieke elementen zou hij kunnen passen. De afstemming van materialen is hierbij een belangrijk punt. In alle gevallen is het belangrijk dat er andere elementen aanwezig zijn met natuurlijke kleuren of materialen zodat ze gezamelijk de aandacht krijgen en er niet één element heel erg uitspringt.

Spreekt het contrast in het ontwerp van deze strakke spiegel en het warme massief eiken je aan?

Bronvermelding: www.reflectplus.com, www.loudordesign.be

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.