Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Tafeltje inclusief licht: de Illusion van Northern Lighting

Tafeltje inclusief licht: de Illusion van Northern Lighting

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting, Wandlampen

northern lighting_illusion

In 2010 werd in de collectie van het Noorse verlichtingsmerk Northern Lighting een bijzonder model opgenomen: de Illusion. Hareide Design, de design studio die dit model ontwierp, heeft deze naam natuurlijk niet zo maar gekozen. Wanneer je de hanglamp en wandlamp ziet begrijp je meteen waarom. Beide modellen zijn er in twee kleuren, glanzend wit en mat zwart.

Voor het ontwerp van de Illusion ligt de inspiratie bij Kjæragbolten, een ‘wonder’ uit de Scandinavische natuur. Dit is een grote rots die in een spleet van een berg boven Lysefjorden in Rogaland (Noorwegen) zweeft.


northern lighting_illusion

Natuurlijk zijn de Illusion modellen een opvallende aanvulling in je interieur en verrassen ze je door de functie en de vormgeving. Maar ze zijn ook praktisch in gebruik. Zo worden er twee functies gecombineerd: je hebt een tafeltje en verlichting in één. Je kunt de Illusion afstemmen met de ruimte waarin je hem wilt plaatsen doordat je kan kiezen uit mat zwart of glanzend wit. De kap wordt van aluminium en de rest van staal.northern lighting_illusion

Met de kleur van de wand bepaal je de mate van contrast tussen de lamp en de wand en daarmee de mate waarin de lamp opvalt. Wil je dat hij opvalt dan kan de witte wandlamp een heel fris accent zijn op een gekleurde muur. De zwarte uitvoering zorgt bijvoorbeeld voor een chique aanvulling op een witte of grijze wand. Tegen een betonnen wand vormt hij een sterk contrast door het ruwe materiaal van de muur en het gladdere materiaal van de lamp.


Illusion wandlamp

northern lighting_illusion


Bij de wandlamp wordt de suggestie gewekt dat hij voor de helft in de wand verdwijnt. Dit model zou een handige aanvulling kunnen zijn bij binnenkomst in de hal maar ook als nachttafeltje naast het bed kan hij goed worden toegepast. Het tafeltje heeft een breedte van 45,5 centimeter en is daarbij 22,5 centimeter diep. Het geheel is 72 centimeter hoog.

Het licht van dit model komt van 2 lichtbronnen met een GU10 fitting en elk maximaal 50 watt. Let er wel op dat het licht alleen omlaag schijnt, daardoor ontstaat een handig licht op het tafeltje.

Door zijn bescheiden afmetingen kan je hem ook goed een plaatsje geven als je niet heel erg ruim woont. Voordeel van het ontwerp is dat hij een heel ruimtelijk effect heeft doordat je hem niet op de grond hebt staan blijft de visuele ruimte optimaal behouden.


Illusion hanglamp

northern lighting_illusion


Voor de hanglamp is het belangrijk dat hij voldoende ruimte heeft. De verrassing is dan het grootst omdat hij vrij in de lucht lijkt te hangen. Ook deze zou je kunnen gebruiken aan beide zijden naast je bed als nachttafeltje. Maar ook om links en rechts naast een bank te plaatsen, al dan niet vrij in de ruimte, kan hij erg geschikt zijn. De diameter van het tafelblad is bij de Illusion hanglamp 45 centimeter. De totale hoogte van de onderkant van het tafeltje tot de bovenkant van de kap is 72 centimeter.

In dit model van de Illusion mogen 4 lichtbronnen met een GU10 fitting, elk met een maximum van 50 watt per stuk. Ook hierbij is er sprake van direct licht naar beneden. Hou hier rekening mee bij je keuze waar je hem wilt plaatsen.


De basis op de grond die het geheel op zijn plaats houdt wordt uitgevoerd in het mat zwart staal. Door middel van een staalkabel wordt hij verbonden met het plafond en de basis op de vloer. Voor de stroomkabel heb je de keuze uit zwart of wit zijde en deze is 350 centimeter.

Deze Illusion hanglamp kan goed worden toegepast in een ruim interieur waardoor hij alle ruimte krijgt. Maar ook wanneer je kleiner woont kan dit een goede keuze zijn. Hij neem visueel weinig ruimte in beslag en zorgt er voor dat je zichtlijnen niet onderbroken worden door tafelpoten waardoor je het gevoel van ruimte benadrukt.


De afmetingen van beide lampen komen overeen waardoor je ze ook slim kan combineren in je interieur. Ze horen erg gemakkelijk bij elkaar en vormen een eenheid. Pas ze wel op een evenwichtige manier toe anders kan het een eentonige uitstraling krijgen of juist te veel van het goede zijn. Mocht het nodig zijn vraag hierbij dan advies zodat je weet dat de Illusion een mooie, weloverwogen aanvulling gaat zijn bij jou in huis.

northern lighting_illusion northern lighting_illusion northern lighting_illusion northern lighting_illusion


Door zijn basic kleurgebruik krijgt hij een strakke en rustige uitstraling. Er is maar één kleur te zien waardoor hij een heel puur beeld vormt. In een minimalistisch interieur past hij uiteraard goed en ook in een modern interieur waarin zwart en/of wit terugkomen kan hij worden toegepast. Heb je een interieur met veel kleur dan kan de Illusion juist zorgen voor een rustig element in het geheel. In veel gevallen zal hij zicht thuisvoelen.

northern lighting_illusion


Heb jij al een plekje bedacht waar de Illusion van Northern Lighting je van licht kan gaan voorzien?

Bronvermelding: www.northernlighting.no

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.