Vrijstaande kapstok: de Wishbone van Frost

Written by margitkengen. Posted in Garderobe

frost_wishbone

Wanneer je daar voldoende ruimte voor hebt kan het mooi zijn om een vrijstaande kapstok in je hal te plaatsen. Door een model te kiezen dat van alle kanten mooi is om te zien heb je optimale vrijheid waar je hem neerzet. De Wishbone van het Deense merk Frost zou hier een goede kandidaat voor kunnen zijn. Een haast natuurlijk element in je entree ontworpen door Busk+Hertzog, een Deens ontwerpbureau dat in 2000 werd opgericht. In 2008 kwam de Wishbone uit en in datzelfde jaar wint hij meteen de Red Dot Design Award.

Hij heeft een hoogte van 175 centimeter en de diameter is 35 centimeter. De drie stangen hebben allemaal een verschillende hoogte waardoor er een dynamisch totaal ontstaat. Daarbij zijn de bovenste gedeeltes, de ‘takken’ als het ware, iets gedraaid ten opzichte van elkaar wat de dynamiek nog eens versterkt.

De Wishbone wordt gemaakt van staal en kan in verschillende combinaties worden uitgevoerd. Voor de boven- en onderzijde heb je de keuze uit diverse afwerkingen. Zo kun je hem goed laten aansluiten bij zijn omgeving.

Zo is er de mogelijkheid om het onderste gedeelte geborsteld metaal te kiezen en het bovenste deel te laten polijsten. Deze heeft een chique uitstraling en is subtiel aanwezig in de ruimte. In een minimalistisch interieur zou deze niet misstaan. Maar ook wanneer je je hal rustig hebt ingericht met metalen accenten in bijvoorbeeld de deurklinken en verlichting zou deze combinatie een goede keuze kunnen zijn.


frost_wishbone frost_wishbone

Wil je een tijdloze combinatie zonder de toepassing van kleur dan heb je twee mogelijkheden die hierbij aansluiten. Zo is er de combinatie van de onderkant in het zwart en de bovenkant in gepolijst metaal. Maar ook wit in plaats van zwart bij deze combinatie heeft een strakke en moderne uitstraling en beide springen niet te veel in het oog.

Bij de witte is het contrast met het gepolijste bovendeel sterker aanwezig dan bij de zwarte, daar is het verschil tussen de materialen wat subtieler. Je kunt de Wishbone meer laten opvallen door hem al dan niet voor een gekleurde wand te plaatsen. Heb je witte wanden dan steekt de zwarte uitvoering sterk af en vice versa. Op die manier bepaal je zelf in welke mate ze mogen opvallen.frost_wishbone frost_wishbone

Ben je een liefhebber van kleur en wil je dit ook doorvoeren in de kapstok dan zijn er twee combinaties die hierbij aansluiten. Door de bovenzijde in gepolijst metaal te kiezen met de onderkant in lime of rood laat je hem meer opvallen en is hij nadrukkelijker aanwezig in de ruimte.

Als je in de woonkamer een accentkleur hebt gekozen in de lijn van groen of rood is het een slimme manier om deze kleur bij binnenkomst al te introduceren. Wanneer je vervolgens doorloopt naar de woonkamer ontstaat er een logisch vervolg van het kleur gebruik. Dit zorgt voor een routing en rust in het geheel.frost_wishbone frost_wishbone

Als aanvulling op de bovenstaande mogelijkheden met het gepolist metaal voor het bovenste gedeelte zijn er ook nog twee combinaties waarbij de bovenzijde is afgewerkt in koper. De onderkant kan hierbij in het zwart of wit gekozen worden, dit zorgt voor een chique geheel. Bij de combinatie met zwart is het contrast met het koper subtiel aanwezig, bij de witte is het verschil tussen beide materialen groter. Deze uitvoeringen met koper kunnen een hele goede aanvulling zijn wanneer er natuurlijke materialen en kleuren zijn toegepast. Bij een houten vloer of natureltinten op de wand kan de kleur van het koper heel goed aansluiten en een warme aanvulling zijn.De Wishbone is sierlijk en rustig vormgegeven waardoor hij zich gemakkelijk aanpast aan verschillende stijlen. Door de uitvoering af te stemmen met zijn omgeving zorg je er voor dat de diverse onderdelen onderling worden verbonden en samen één geheel vormen.


frost_wishbone

Naast dat de Wishbone een mooie én praktische aanvulling kan zijn in je hal kan hij bijvoorbeeld ook goed worden gebruikt in je slaapkamer of op kantoor.

Welke uitvoering past er het beste bij jouw stijl? Ga je voor een kleurtje of liever iets subtieler met zwart, wit of geborsteld metaal? Of misschien toch één van de combinaties met koper?

Bronvermelding: www.frost.dk

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.