Ritmische boekenkast: de Melody van MDF Italia

Written by margitkengen. Posted in Boekenkasten, Kasten

mdf italia_melody

Als je een boekenkast zoekt kan je natuurlijk een recht toe recht aan model kiezen. Wil je eens iets anders dan zou de Melody van het Italiaanse merk MDF Italia wel eens een goede keuze kunnen zijn. Deze heeft een strakke buitenvorm met daarin allerlei verspringende legplanken waardoor je je boeken zowel verticaal als horizontaal kan plaatsen. Dit ontwerp van Neuland Industriedesign is in 2008 opgenomen in de collectie en is er in verschillende uitvoeringen.


mdf italia_melody

Om je optimale vrijheid te geven in het combineren van de Melody wordt de kast geleverd met een losse plint. Je bepaalt namelijk zelf welke kant de bovenkant is. Hierdoor kan je met meerdere elementen naast elkaar een aansluitend en ritmisch geheel kan laten ontstaan. Natuurlijk kan je hem ook een tikje eigenwijzer maken door het patroon niet aan te laten sluiten of ze iets los van elkaar te plaatsen. Mocht je dus veel plaats hebben dan kun je hiermee zorgen voor een kast die je de wand laat vullen zonder dat het een zwaar geheel wordt.


mdf italia_melody

Doordat er binnen elk kastelement geen verticale onderbrekingen zijn en de dunne planken doorlopen zorg je voor lange lijnen en luchtigheid.

Maar ook als je minder ruimte hebt kan de Melody een mooie aanvulling zijn in je interieur. In zijn eentje of met twee naast elkaar, afhankelijk van de plaats die je hebt. Hij kan gebruikt worden voor verschillende dingen in op te bergen, boeken maar ook souvenirs en andere mooie dingen kunnen een plaatsje krijgen in deze luchtige kast.mdf italia_melody

Deze minimalistische uitstraling wordt bereikt door het gebruik van dunne materialen. Zo zijn de staanders en de legplanken slechts 8 millimeter dun. De hoogte van de kast is 217 centimeter en daarbij is hij 88 centimeter breed en 25 centimeter diep. De achterwand van de kast is 10 millimeter en kan het beeld van de kast bepalen.mdf italia_melody

De Melody kan namelijk helemaal in het wit worden uitgevoerd, dan ontstaat er een strakke kast waarbij de objecten in de kast zorgen voor kleur en contrast in het geheel.Wil je de vorm en de lijnen van de legplanken versterken en extra laten opvallen dan kan je de achterwand laten uitvoeren in het mat medium grijs of duifgrijs. Doordat de rest van de kast wel in het wit wordt uitgevoerd steken de legplanken en de producten die je in de kast plaats sterker af tegen de kleur van de achterwand.

mdf italia_melody mdf italia_melody mdf italia_melody mdf italia_melody


mdf italia_melody

De kracht van deze kast is dat je kan zorgen dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte die hij heeft. Zo kun je de boeken zowel horizontaal in de lage gedeeltes te plaatsen en verticaal in de hogere gedeeltes. Afhankelijk van de grootte van het object dat je wilt plaatsen kijk je in welk vak hij het beste tot zijn recht komt. Zo heb je plek voor grote en kleine producten door alle verschillende maten gedeeltes.

Weet jij al wat je een mooi plaatsje zou willen geven in de Melody van MDF Italia?

Bronvermelding: www.mdfitalia.it

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (2)

 • Ellis

  |

  beste ik zou graag de afmetingen van de grote witte boekenrek verkrijgen alsook de prijs.

  mvg

  Ellis

  Reply

  • margitkengen

   |

   Hallo Ellis,
   Bedankt voor je vraag via de website, ik heb je een mailtje gestuurd met de gevraagde info.
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.