Vriendelijke fauteuil: de Puk Low van Montis

Written by margitkengen. Posted in Fauteuils, Woonkamer

montis_puk low

Sinds 2014 is er in de collectie van het Nederlandse merk Montis een vriendelijke fauteuil terug te vinden: de Puk Low. Dit is het kleine broertje van de Puk uit 2013 en is een ontwerp van de Engelsman Simon Pengelly. Er zijn verschillende mogelijkheden om hem helemaal bij je te laten passen, zoals verschillende opties voor het onderstel en de mogelijkheid om een detail aan te brengen bij de stoffering.


montis_puk low

Je kunt er namelijk voor kiezen om knopen in de rugleuning te laten maken. Dit zorgt voor een opvallend detail waarmee je het strakke van het ontwerp iets kan doorbreken. Je kan hiermee deze moderne fauteuil een iets klassiek tintje geven. Deze twee knopen komen in de voor- en achterkant van de rugleuning en worden uitgevoerd in dezelfde bekleding.


montis_puk low

Bijzonder bij de keuze van de bekleding van de Puk Low is dat er verschillende manier van stofferen zijn waarbij je de keuze hebt uit vele leer– en stofsoorten. Allereerst kan hij natuurlijk geheel in leer op geheel in stof. Hij krijgt dan een rustige en strakke uitstraling.Wil je een meer opvallende fauteuil dan zou je kunnen kiezen voor de bekleding in twee soorten stof of leer. Je kiest dan een bekleding voor de buitenkant van de fauteuil en een andere kleur of andere bekleding voor de binnenkant inclusief het zitkussen. Hierdoor laat je contrast ontstaan door de keuze van kleur of materiaal.


Als een subtiel contrast wilt bereiken dan zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld donkerbruine stof aan de achterzijde omdat dit het minst kwetsbare deel van de fauteuil is maar wel zorgt voor een warme uitstraling. De voorkant die meer te verduren heeft kan je daarbij bijvoorbeeld in een bijpassende kleur leer kiezen. Zo krijg je een fauteuil die zowel de vriendelijkheid en zachtheid van het stof heeft en tevens praktisch is in gebruik door de toepassing van leer.


Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor meer contrast tussen binnen en buitenzijde door twee verschillende kleuren leer of stof, of een combinatie daarvan. Om de Puk Low bij de rest van je interieur aan te laten sluiten zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de achterzijde van de fauteuil te kiezen in een kleur die aansluit bij de accentkleur(en) die je hebt gekozen voor je kamer.


montis_puk low

Doordat hij niet heel erg groot is in zijn afmetingen kan de Puk Low in veel gevallen ook worden toegepast in kleinere kamers. Hij heeft een breedte van 75 centimeter en is daarbij 84 centimeter diep. Hij is 89 centimeter hoog waarvan de zithoogte 44 centimeter is. De zitbreedte is ongeveer 50 centimeter en daarbij heeft hij een zitdiepte van 51 centimeter.

Door zijn vormgeving en afgeronde vormen kan je deze fauteuil ook vrij in de ruimte plaatsen. Doordat hij draaibaar is kun je zelf bepalen hoe je wilt zitten. De ene keer kan dit richting de bank zijn wanneer er bezoek is en de andere keer draai je richting bijvoorbeeld de tv of de haard.

Mocht je voldoende ruimte hebben en het comfort van de Puk Low nog willen vergroten dan is er nog een bijpassende losse voetenbank beschikbaar. Deze is 57 centimeter breed, daarbij is hij 50 centimeter diep en 44 centimeter hoog. De voetenbank wordt uitgevoerd in dezelfde bekleding als de binnenkant en het zitkussen van de fauteuil.


montis_puk low


Bij zowel de fauteuil als de voetenbank heb je de keuze uit verschillende afwerkingen voor het onderstel. Zo bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor een aluminium geborstelde draaivoet. Deze is voorzien van kunststof voetjes om beschadiging van de vloer te voorkomen. Wanneer je meerdere metalen accenten in je kamer hebt zou deze uitvoering een goede keuze kunnen zijn.


montis_puk low

Ben je een liefhebber van natuurlijke materialen dan kan je deze terug laten komen in de afwerking van het onderstel van de Puk Low. Over de metalen voet worden dan kappen geplaatst van massief hout. Voor de afwerking hiervan heb je de keuze uit notenhout dat mat wordt gelakt of eiken. Het eiken kan wit geolied worden of carbonzwart gebeitst. Zo bepaal je zelf welke uitvoering er het beste past bij jouw interieur. Mocht je het lastig vinden om hier de juiste keuze in te maken vraag dan advies.montis_puk low montis_puk low

Zie jij het wel voor je, deze vriendelijk en toch strak vormgegeven fauteuil in je kamer? Om een goed boek te lezen bij de open haard, een mooie film te kijken op tv of gezellig met je bezoek bij te praten?

Kijk dan eens naar de mogelijkheden van stof en leer en laat de Puk Low perfect aansluiten bij jouw wensen, eisen en natuurlijk de overige onderdelen van het interieur.


Bronvermelding: www.montis.nl, www.simonpengelly.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.