Glazen garderobe-haken: de Bulb van Schonbuch

Written by margitkengen. Posted in Garderobe

schoenbuch_bulb

Wanneer je op zoek bent naar wandhaken die daarnaast ook een esthetische aanvulling van de ruimte zijn dan zou je de Bulb kunnen overwegen. De Bulb wordt gemaakt van een materiaal dat je hier niet direct bij verwacht: glas. Dit ontwerp is van het ontwerpersduo Florian Kallus en Sebastian Schneider die samen sinds 2011 de designstudio KaschKasch in Keulen runnen. Deze bijzonder, glazen garderobe-haken zijn te vinden in de collectie van het Duitse merk Schönbuch.

De ontwerpers Florian en Sebastian zorgen bij hun producten voor een evenwicht tussen functie en elegantie. Door het product terug te brengen naar de essentie en dit uit te voeren met oog voor detail en uitvoering ontstaan er verrassende producten.


schonbuch_bulb

Achter de glazen cirkel aan de voorzijde is er aan de achterzijde een gedeelte van metaal. Dit zorgt voor de montage en de stabiliteit. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om bijvoorbeeld de jas over het glas te hangen maar ook door middel van een hanger over het geborsteld roestvrij stalen gedeelte.Het gebruik van geblazen glas zorgt voor een bijzondere en chique uitstraling. Door deze traditionele en ambachtelijk manier van de productie kunnen er kleine verschillen ontstaan in de vorm en kleur van de verschillende Bulbs en kunnen er kleine luchtbelletjes in het glas zitten. Deze zorgen er voor dat elke haak uniek is.


schonbuch_bulb

Hierbij je zelf bepaalt in welke mate ze mogen opvallen. Er zijn namelijk drie verschillende kleuren. De helder glazen uitvoering is hiervan de meest transparante en subtiele uitvoering. Tegen welke kleur wand je zo ook plaatst ze zijn slechts subtiel aanwezig door hun vorm, de glans van het glas en de roestvrij stalen haak die erachter verwerkt is. Deze uitvoering kan je dus in vrijwel elke situatie een goede aanvulling laten zijn.schonbuch_bulb

De Bulb in gerookt glas heeft een grijzige kleur en kan door de neutrale kleur in veel situaties worden toegepast. Door er zwart, wit en grijze kleuren in de buurt te laten zijn vormen ze gemakkelijke één geheel. Deze kleur Smoke kan bij goede afstemming met zijn omgeving ook worden toegepast in een klassiekere omgeving.

Wil je met de Bulb garderobe-haken kleur toevoegen aan de ruimte dan is er ook de kleur amber mogelijk. Deze oranje-gele kleur heeft een warme gloed en kan door zowel met modern als iets klassieker gecombineerd worden als dat op de juiste wijze gebeurd. Wanneer je ze in de gang als garderobe of een aanvulling daarop, gebruikt zou je er voor kunnen kiezen om in je woonkamer deze kleur of een tint die hierbij aansluit terug te laten komen om te zorgen voor eenheid.

Mag het nog wel iets feller en opvallender dan is er een rode kleur mogelijk. Tegen een witte wand steken ze fris af en zorgen ze voor een warm en vrolijk accent in de betreffende ruimte. Zo kun je op een eenvoudige manier de accentkleur van je woonkamer door laten lopen naar bijvoorbeeld de entree waardoor er een duidelijke lijn en eenheid ontstaat.


Er zijn drie verschillende afmetingen mogelijk bij de Bulb. De kleinste heeft een diameter van 9 centimeter, de middelste heeft een diameter van 12 centimeter en bij de grootste is de diameter 16 centimeter. Hierdoor krijg je alle vrijheid om ze te combineren en dit wordt nog eens versterkt doordat ze allemaal dezelfde diepte hebben, namelijk 7,7 centimeter. Als je ze recht naast elkaar hangt en kiest voor dezelfde afmeting en uitvoering ontstaat er basic en rustig totaal. Door meer te varieren in de plaats van het ophangen, in de kleur en de afmeting van de Bulb ontstaat er een levendiger en meer speels geheel.

schonbuch_bulb schonbuch_bulb schonbuch_bulb


schonbuch_bulb

Denk bij het plaatsen van deze bijzonder garderobe-haken niet alleen aan de entree of garderobe maar ook eens aan de slaapkamer, badkamer of je kantoor of werkplek. Of elk ander plekje waar je op een slimme manier, met het gebruik van weinig ruimte, ruimte nodig hebt om iets op te hangen.

Combineer ze naar eigen smaak en ideeën en zorg voor een klein stukje kunst aan de wand met het pure ontwerp Bulb van Schönbuch.

Bronvermelding: www.schoenbuch.com, www.kaschkasch.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.