Salontafel met vouwen: de Cuts van Ligne Roset

Written by margitkengen. Posted in Salontafels, Woonkamer

ligne roset_cuts

De salontafel Cuts heeft een buitenvorm die vierkant is maar daarbinnen is een heel bijzondere vormgeving te zien. Door de knikken in het materiaal ontstaat er een levendig geheel met een totaal eigen uitstraling. Het dunne materiaalgebruik zorgt voor een luchtig beeld bij dit ontwerp van de Fransman Philippe Nigro dat in 2013 opgenomen werd in de collectie van het eveneens Franse merk Ligne Roset.


De buitenmaat van deze vierkante tafel is 100 bij 100 centimeter. Maar in plaats van één vlak tafelblad zijn bij dit ontwerp 4 vouwen gemaakt in het blad waardoor er vier verschillende delen blad ontstaan. Deze hebben drie verschillende hoogtes waarbij de laagste 17 centimeter is. Daarna volgen 25 en 32 centimeter. Door deze hoogteverschillen ontstaat er een dynamisch en levendig geheel waarbij de tafel er van elke kant weer anders uitziet.

ligne roset_cuts ligne roset_cuts ligne roset_cuts


ligne roset_cuts

Ook de vouwen tussen de bladen dragen bij aan de levendige uitstraling van de Cuts salontafel. Deze inkepingen zijn elk 28 graden en zorgen voor een extra functie bij dit ontwerp. Zo kun je hier op een mooie manier je boeken of tijdschriften in plaatsen.In zijn geheel heeft de tafel een hele minimalistische en strakke uitstraling door zijn lijnenspel maar ook door het dunne materiaalgebruik van slechts 8 millimeter en het gebruik van slechts één materiaal. Hij is gemaakt van satijn wit gelakt polyurethaan waarbij er een stalen frame is toegepast om het zijn sterkte te geven. Doordat de hoeken zijn afgerond en er geen echte scherpe hoeken zijn toegepast krijgt de Cuts een vriendelijke uitstraling.


Om dit ontwerp optimaal tot zijn recht te laten komen heeft hij wel de ruimte nodig. Als hij voldoende plek heeft komt zijn vormgeving en het lijnenspel het beste in beeld. Hij zal dus in veel gevallen geschikter zijn voor een ruimer interieur. Afhankelijk van de plek die je hebt kun je er zelfs voor kiezen om twee Cuts bij elkaar te plaatsen. Door ze los van elkaar te zetten komen ze elk tot hun recht en oogt het geheel minder massief.

ligne roset_cuts ligne roset_cutsDoor de kleur en het materiaal van de ondergrond waar je hem op plaatst bepaal je zelf of er contrast moet ontstaan tussen deze beide delen of juist niet. Bij een licht gladde vloer ontstaat er weinig contrast en door een lichte vloer met structuur ontstaat er contrast tussen het minder gladde en het gladde materiaal. Maar je kunt het verschil in materialen ook sterker maken door hem op een totaal andere kleur ondergrond te plaatsen, al dan niet ook nog met structuur.


Heb jij plek genoeg voor deze bijzondere salontafel die haast gevouwen lijkt te zijn uit het basismateriaal?

Bronvermelding: www.ligne-roset.com, www.philippenigro.com

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.