Sprookjesachtige klokken in de Kids Collection van Progetti

Written by margitkengen. Posted in Design 4 Kids, Overige

progetti_kids-collection

In de collectie van het Italiaanse merk Progetti is een serie van drie sprookjesachtige klokken te vinden. Deze zijn ontworpen door de Duitse zussen Caecilie en Virginia Hechtel die zijn opgegroeid in Milaan en samen de firma’s Hans & Greta en Nice & Nesty vormen. Deze klokken kunnen een vrolijke aanvulling zijn op een kinderkamer maar ook in een meer volwassen omgeving kunnen ze een opvallend en fris accent vormen.

progetti_kids-collection


Er zijn drie verschillende modellen waarvan Roodkapje er één is. Ze heeft een grote mand voor zich vast waarop de wijzers verwerkt zijn. Je zou deze ook in een leuk plekje in de keuken kunnen geven.


progetti_kids-collection

Een ander sprookje dat uitgebeeld wordt is Sneeuwwitje. Zij heeft een grote spiegel vast met een krullerige lijst. De wijzers die hierop geplaatst zijn, zijn in dezelfde sierlijke stijl.


progetti_kids-collection

Als laatste is er een klok in de vorm van Alice in Wonderland. Zij heeft een groot zakhorloge vast, een duidelijke referentie naar het verhaal van Alice. De wijzers zijn in bijpassende strakke lijnen uitgevoerd.De klokken zijn gemaakt van metaal en zijn van een dusdanig formaat dat ze genoeg in het oog springen maar niet te veel ruimte in beslag nemen. Ze hebben een breedte van 27 centimeter en zijn daarbij 55 centimeter hoog.


Opvallend aan de ontwerpen van deze drie klokken zijn de grote ogen, het levendige kleurgebruik, de eenvoudige vormen en het benadrukken van de belangrijke onderdelen. Hierbij worden ze levendig doordat de rokjes van Roodkapje, Sneeuwwitje en Alice in Wonderland heen en weer bewegen als de pendel van een klok. Daarbij zijn de handjes magnetisch waardoor je zelf kan bepalen waar je ze wilt plaatsen.


Zou deze ook in de kinderkamer bij jou in huis passen? Of hang je hem liever ergens op waar je er zelf ook plezier van hebt?

Bronvermelding: www.iprogetti.eu, www.hansandgreta.it, www.niceandnesty.com

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.