Modern kruidentuintje: de KIGA van Hurbz

Written by margitkengen. Posted in Accessoires, Buitenmeubilair, Overige

hurbz_kiga

Heerlijk koken met verse kruiden of genieten van je zelf verbouwde groente of fruit. Dit kan allemaal met de KIGA van het in 2012 opgerichte Belgische merk Hurbz. Dit ontwerp is er in drie verschillende maten en verschillende kleuren. Hij is op diverse manieren te plaatsen waardoor je zelf bepaalt wat er in jouw situatie het beste is.

De firma Hurbz richt zich op het ontwerpen van producten die gemakkelijk zijn in gebruik, zowel nu als in de toekomst. Alledrie de maten KIGA hebben een prettige gebruikshoogte zodat je niet hoeft te bukken om je groente, fruit of kruiden te plukken. Daarbij bieden ze als aanvulling ook nog een app om mensen die (nog) niet bekend zijn met hoe het verbouwen van groente en fruit in zijn werk gaat, te helpen en begeleiden.

Ze worden gemaakt van polypropyleen en zijn voorzien van een grijze polypropyleen binnenbak. Door de hoogteverschillen tussen de verschillende pilaren van de KIGA ontstaat er een levendig geheel dat wat weg heeft van een landschap.

KIGA S

hurbz_kiga hurbz_kiga

Heb je niet heel erg veel plaats op je balkon of terras dan is er de KIGA S. Deze heeft een hoogte van 88 centimeter en is daarbij 64 centimeter breed en 34 centimeter diep. Je kunt de twee elementen die samen de KIGA S vormen, naast elkaar tegen de wand plaatsen maar ook los van elkaar in een hoek.


hurbz_kiga hurbz_kiga

Voor de KIGA S kun je kiezen uit drie verschillende kleuren. Mag hij in het oog springen dan zijn er de vrolijke kleuren roze en een paars. Wil je hem liever subtiel aanwezig laten zijn dan is er een witte. Deze geeft een fris accent vormt een sterk contrast met het groen dat je er in verbouwt.


KIGA M

hurbz_kiga hurbz_kiga

Wanneer je meer ruimte hebt zou je kunnen kiezen voor de KIGA M, deze is 88 centimeter hoog. Daarbij is deze afmeting vierkant in zijn buitenmaat en is zowel 68 centimeter breed als diep. Deze bestaat uit 4 elementen welke als vierkant bij elkaar geplaatst kunnen worden maar ook naast elkaar, leunend tegen de achterwand.


hurbz_kiga hurbz_kiga

Bij deze middenmaat van de KIGA heb je ook de keuze uit de meer opvallende kleuren roze en paars. Wil je hem subtieler aanwezig laten zijn en een licht accent laten zijn in je tuin dan is er de witte uitvoering.


KIGA XL

hurbz_kiga hurbz_kiga


Als laatste maat is er de KIGA XL, de grootste van de drie. Hiervoor heb je wel voldoende ruimte nodig want hij is namelijk 76 centimeter breed en 80 centimeter diep. Om de verhoudingen goed te laten blijven is deze hoger dan de rest en heeft hij een hoogte van 104 centimeter. Net als de KIGA M kan je deze als vierkant bij elkaar plaatsen maar ook naast elkaar tegen de wand aan leunend.


Ze kunnen een mooie aanvulling vormen op je balkon, terras of dakterras.

hurbz_kiga hurbz_kiga hurbz_kiga


hurbz_kiga

Ze zijn ontwikkeld als buitenelementen maar natuurlijk kan je ze ook binnen gebruiken. Door hun vorm lenen de KIGA’s met 4 elementen zich er goed voor om vrij van de wand in een hoek te plaatsen of naast elkaar om een nog lege wand mee aan te kleden. Ben je iets minder ruim behuisd dan is de kleine KIGA de betere keuze. En uiteraard hoef je de KIGA niet persé voor kruiden, groente of fruit te gebruiken maar kun je er ook gewoon planten in plaatsen.hurbz_kiga

Ze hebben een strakke, rustige uitstraling maar zorgen toch voor voldoende levendigheid door de hoogteverschillen tussen de elementen. Daarbij zorgen ze voor een vriendelijke uitstraling door de afgeronde vormen.

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan met het verbouwen van je eigen kruiden, groente of fruit? Bekijk dan gauw welke uitvoering en kleur er het beste bij jouw ruimte past en ga aan de slag!

Bronvermelding: www.hurbz.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.