Klein kubustisch lampje: de Cuboluce van Cini & Nils

Written by margitkengen. Posted in Tafellampen, Verlichting

cini & nils_cuboluce-cuboled

Compact design, daar valt de Cuboluce van het Italiaanse merk Cini & Nils zeker onder. Dit strakke, kubistische tafellampje is er in verschillende uitvoeringen zodat je zelf bepaalt of hij mag opvallen of juist subtiel aanwezig moet zijn. Daarbij is het aan- en uitzetten bij dit tafellampje erg slim en subtiel geregeld.

Hij gaat namelijk aan wanneer je het klepje openmaakt en gaat weer uit wanneer je de deksel sluit. Een slim, simpel en doeltreffend idee van de ontwerpers Franco Bettonica en Mario Melocchi die dit model al in 1972 ontwierpen. De Cuboluce mag dan ook met recht tijdloos worden genoemd.


cini & nils_cuboluce-cuboled cini & nils_cuboluce-cuboled

In dit kubusje van 10 bij 10 centimeter en een hoogte van 11 centimeter is een lichtbron verwerkt met een E14 fitting. Hierin mag maximaal 40 watt worden gebruikt. Deze levert geconcentreerd licht op dat kan worden gestuurd door middel van het verstellen van de deksel waar een reflector in is verwerkt.


Dit ontwerp uit 1972 is nog steeds helemaal van nu maar om hem een update te geven is er in 2013 ook een led-uitvoering van uitgebracht. Deze heeft 2 watt led en heeft een lichtkleur van 2700 graden Kelvin.


Er zijn een heel aantal verschillende uitvoeringen welke zowel op de Cuboluce als de Cuboled van toepassing zijn. Zo zijn er om te beginnen een witte, rode, zwarte en een paarse uitvoering.

cini & nils_cuboluce-cuboled cini & nils_cuboluce-cuboled cini & nils_cuboluce-cuboled cini & nils_cuboluce-cuboled


cini & nils_cuboluce-cuboled

Wil je een matte uitstraling voor jouw tafellamp en ben je er een voorstander van dat de Cuboluce slechts subtiel aanwezig hoeft te zijn dan is er mat antraciet gelakte uitvoering.cini & nils_cuboluce cini & nils_cuboluce-cuboled cini & nils_cuboluce-cuboled

Ben je een liefhebber van metaalachtige kleuren dan zijn er een aantal mogelijkheden. Zo is er een gemetalliseerde uitvoering, deze is zilverkleurig. Daarnaast zijn er nog een uitvoering in het chroom en zwart vernikkeld.


cini & nils_cuboluce-cuboled cini & nils_cuboluce-cuboled cini & nils_cuboluce-cuboled

Wil je hem flink laten opvallen met een frisse kleur dan zijn er een aantal zogenaamde flash-kleuren. Hierbij heb je de keuze uit geel, groen en fuchsia.cini & nils_cuboluce-cuboled

Wanneer je de Cuboluce als een stukje kunst aanwezig wilt laten zijn dan zijn er twee mogelijkheden. De eerste is een grafische uitvoering die is voorzien van een opvallende, grafisch zwart-wit blokjes patroon.cini & nils_cuboluce-cuboled

Wil je hem door middel van kleur laten opvallen en is één kleur niet voldoende, dan is er de vijfkleurige uitvoering van de Cuboluce. Deze is voorzien van de kleuren geel, groen, blauw, oranje en rood.cini & nils_cuboluce-cuboled cini & nils_cuboluce-cuboled

Je kan de Cuboluce gebruiken als leeslampje bij je bed maar ook als decoratieve verlichting op verschillende plaatsen in je huis. Op een dressoir zou je bijvoorbeeld twee of drie naast elkaar kunnen plaatsen zodat ze elkaar versterken. Dit zouden allemaal dezelfde kunnen zijn maar ook een aantal bij elkaar passende uitvoeringen zouden een bijzondere combinatie kunnen vormen. Door hun beperkte afmetingen zouden ze ook goed geplaatst kunnen worden op ondiepe wandplanken of een hal waar niet heel veel ruimte is.


cini & nils_cuboluce-cuboled

Waar je hem ook plaatst, dit tijdloze wandlampje van Cini & Nils, is een bijzonder element in je interieur. Zowel decoratief als praktisch. Welke uitvoering past er het beste bij jouw stijl en ruimte?

Bronvermelding: www.cinienils.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.