Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Glazen kasten met strakke lijnen: de Liber van Tonelli Design

Glazen kasten met strakke lijnen: de Liber van Tonelli Design

Written by margitkengen. Posted in Boekenkasten, Dressoirs, Kasten, Vitrinekasten

tonelli_liber

Wanneer je op zoek bent naar een meubel om mooie dingen in te etaleren, waarbij je alle aandacht naar de producten die je er in plaats wilt laten gaan, dan zit je goed bij de Liber. Deze zit in de collectie van het Italiaanse merk Tonelli Design. De Liber is een ontwerp van de Italiaan Luca Papini en werd in 2013 opgenomen in de collectie van Tonelli. Dit superstrakke en minimalistische ontwerp is er in verschillende afmetingen waarbij je de keuze hebt om het glazen geheel op enkele plekken aan te vullen met laden. Je kan hem gebruiken als vitrinekast maar deze kast van Tonelli Design is ook erg geschikt voor boeken of als roomdivider.

Liber A – B – D

tonelli_liber tonelli_liber tonelli_liber

De veelal als traditionele vorm van vitrinekast geziene uitvoering is de smalle hoge uitvoering. Deze is 40 centimeter diep en 200 centimeter hoog. Voor de breedte kan je kiezen uit 80 centimeter (Liber A) of 40 centimeter (liber B), afhankelijk van wat er beter tot zijn recht komt op de door jou gekozen plek in de ruimte. Als aanvulling op deze twee maten is er ook nog een aanzienlijk lager model, de Liber D, deze is 40 bij 40 centimeter en heeft een hoogte van slechts 80 centimeter.


tonelli_liber

Als enkel element zijn ze al een lust voor het oog en wanneer je er de ruimte voor hebt kun je er meerdere naast elkaar vrij in de ruimte plaatsen waardoor ze als roomdivider kunnen dienen.tonelli_liber

Deze drie modellen hebben allen een basis van spiegelglas en ze zijn voorzien van verstelbare pootjes om hem goed te kunnen plaatsen. Natuurlijk kun je hem tegen de wand plaatsen, let er dan op dat de spullen die je er in wilt tentoon stellen voldoende afsteken tegen de kleur van de wand. Is dit niet het geval dan vallen ze wat minder op. Wil je ze meer in het oog laten springen dan kan het wellicht een mogelijkheid zijn om de muur een contrasterende kleur te geven om dit alsnog te realiseren.


Liber E – F – G – H

Als aanvulling op de grote formaten Liber kasten zijn er ook drie modellen die je voor verschillende functies kan gebruiken. Zo zou je ze als bijzettafel links en rechts naast je bank kunnen plaatsen waardoor je zorgt voor een plek om je drankje op te zetten. Daarbij heb je dan ook opbergruimte voor tijdschriften of andere dingetjes die je bij de hand wilt hebben. Maar ook als nachtkastje zouden ze een functionele en mooie aanvulling kunnen vormen. Ook deze drie afmetingen hebben een bodem van spiegelglas.

De kleinste van deze drie is een kubus van 40 bij 40 bij 40 centimeter, dit is de Liber E. Is het in jouw situatie handiger om iets meer de hoogte in te komen dan kun je kiezen voor de Liber F, deze heeft een hoogte van 60 centimeter. De breedte en diepte blijven in dit geval beide 40 centimeter. De derde variant is 80 centimeter breed en heeft daarbij een diepte van 40 centimeter. De hoogte van deze Liber G is 60 centimeter.

tonelli_liber tonelli_liber tonelli_liber


tonelli_liber

Een aanvulling op deze drie is de Liber H, deze is 80 centimeter breed en hierbij 40 centimeter diep. Doordat deze nog wat hoger is, namelijk 80 centimeter, is hij bijvoorbeeld geschikt als kleine vitrine- of boekenkast.

Zowel de Liber E, F, G als H hebben een bodem van spiegelglas. Let er daarbij goed op wat je op de bodem plaatst aangezien je de onderkant hierdoor gereflecteerd zit in het spiegelglas.


Liber L – M

De eerder genoemde Liber kasten staan vrijwel direct op de grond. Bij de Liber L en M is er voor gekozen om er 20 centimeter hoge glazen schotten onder te plaatsen die als pootjes dienen en het geheel een stuk van de grond halen. Dit zorgt voor nog meer ruimtelijkheid en openheid.

tonelli_liber


De kleinste van de twee, de Liber L, is 80 centimeter breed en heeft een diepte van 40 centimeter. De hoogte van dit model is 100 centimeter en komt wat indeling betreft overeen met de Liber H. Heb je meer ruimte dan is er de Liber M, deze is maar liefst 200 centimeter breed, 40 centimeter diep en 60 centimeter hoog.


tonelli_liber

In tegenstelling tot alle eerder genoemde modellen zijn deze helemaal van glas en hebben ze geen bodem van spiegelglas.


Alle genoemde Liber modellen kunnen naar eigen wens worden uitgevoerd in helder glas of in extra helder glas en is en combinatie van 10 en 12 millimeter dik glas. De planken hebben daarbij een draagkracht van 15 kilo per stuk.

Laden

Wil je in deze transparante en open kasten ook gesloten opbergruimte dan zijn er drie verschillende laden mogelijk. Hierbij heb je de keuze uit verschillende afmetingen die aansluiten bij de vakken uit de kasten die ontstaan door de plaatsing van de schotten in de Liber. Zo is er een 19 centimeter brede variant die 25 centimeter hoog is, dit is de C1. De volgende afmeting, de C2, is 25 centimeter breed en heeft een hoogte van 19 centimeter. De C3 is de laatste en is 45 centimeter breed en 19 centimeter hoog. Alledrie de laden hebben een diepte van 40 centimeter.

Deze laden worden uitgevoerd in hout en worden mat gelakt. Dit kan in RAL9010 wit maar je kan ook zelf je RAL-kleur kiezen zodat je ze naadloos kan laten aansluiten bij de overige onderdelen en de sfeer van jouw ruimte.


tonelli_liber tonelli_liber


Omdat het minder mooi kan zijn om te kunnen zien wat er in de laden ligt is er de mogelijkheid om de glazen legplank die de lade als het ware de lade afsluit in een andere uitvoering te kiezen dan helder glas. Hiervoor kan je kiezen uit mat glas, glas in een RAL-kleur of spiegelglas.

Per kast is het verschillend welke laden je kunt toepassen. Bij de Liber A kunnen twee laden model C3 worden gekozen, bij de Liber B en D zijn dit twee C2 laden. In de Liber E en F kunnen beide één C2 laden geplaatst worden en bij de Liber G, H en Lis dit telkens één C3 lade. Bij de Liber M zijn er meerdere laden mogelijk, namelijk één C3 lade en twee C1 laden.


Door het diverse aantal afmetingen en de daarbij steeds andere uitstraling en functie van de Liber kasten bepaal je zelf wat er het beste aansluit in jouw ruimte. Door daarbij ook nog functionaliteit te kunnen toevoegen door de laden en hierbij grote vrijheid te hebben bij de uitvoering / afwerking daarvan kun je de voor jou perfecte kast samenstellen.


tonelli_liber

Groot voordeel van het gebruik van glas is dat heel open en luchtig is waardoor je er niet enorm veel ruimte voor hoeft te hebben. Daarbij is het ontwerp heel puur in zowel materiaalgebruik als vorm waardoor het in heel veel interieurs kan passen. Zowel in modern en minimalistisch als in klassieker ingerichte ruimtes.

Weet jij al wel model Liber er het beste bij je past? Vraag anders advies bij het maken van je keuze zodat je zeker weet dat hij straks een bijzondere aanvulling gaat zijn in jouw huis.


Bronvermelding: www.tonellidesign.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (17)

 • Ken

  |

  Hey, ben erg geïnteresseerd om Liber A aan te schaffen. Kan dit ook geleverd worden in België? En kan u me een idee geven wat de prijs is van deze kast? Dank bij voorbaat!

  Reply

  • margitkengen

   |

   Bedankt voor je bericht Ken. Ik heb je een mailtje gestuurd met verdere informatie. Succes en hopelijk slaag je voor een Liber kast.
   Hartelijke groet,
   Margit

   Reply

 • Carina Verheyen

  |

  Goedemiddag,
  Zijn deze kasten ook te verkrijgen in België?
  Is het mogelijk om van A,B een prijsindicatie en de afmetingen te ontvangen.
  Thnx,
  Mvg,
  Carina

  Reply

  • margitkengen

   |

   Bedankt voor je vraag Carina, ik heb je een mailtje gestuurd met verdere informatie. Succes.
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

 • Natalia Rumampuk

  |

  Goedeavond,

  Zou ik meer informatie mogen hebben over de prijzen?
  Andere vraag is of het afgesloten kan worden ipv. open kast.

  Alvast dank

  mvg. Natalia

  Reply

  • margitkengen

   |

   Hallo Natalia, bedankt voor je vraag over de Liber van Tonelli. Ik heb je een mailtje gestuurd met verdere informatie. Succes.
   Hartelijke groet,
   Margit

   Reply

  • margitkengen

   |

   Hallo Natalia, bedankt voor je vraag over de Liber van Tonelli. Ik heb je een mailtje gestuurd met verdere informatie. Succes.
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

 • Karin

  |

  Hi Margit,
  Vraagje kun je de liber ook afsluiten? Of is hij aan twee kanten open? En ik zou ook graag een prijsindicatie van de verschillende opties ontvangen. Dank je wel. Hgr, Karin

  Reply

  • margitkengen

   |

   Hallo Karin, bedankt voor je vraag. Ik heb je een mailtje gestuurd met verdere informatie. Succes!
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

 • zie mailadres

  |

  Ben ook benieuwd naar liber A en B, formaten en prijzen. Niet helemaal duidelijk kan ik zien of er randen zijn, dacht het niet, klopt dat?
  Nog een vraagje: binnenkant helemaal vast? Of kunnen delen er uit (voor schoonmaak b.v.).
  Alvast dank voor antwoord, m.v.g. Barbara

  Reply

  • margitkengen

   |

   Bedankt voor je bericht Barbara. Ik heb je een mailtje gestuurd met verdere informatie. Succes!
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

 • Martine Dobbelaere

  |

  Is de Liber A en Book verkrijgbaar in België? Graag ook een prijsindicatie
  Thx

  Reply

  • margitkengen

   |

   Hallo Martine, bedankt voor je bericht. Ik heb je een mailtje gestuurd met verdere informatie. Succes!
   Vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

 • Roy

  |

  Kan ik ook ergens een prijsindicatie zien van deze kasten? Ik heb gegoogled maar de enige verkoper in Nederland heeft geen website.

  Reply

  • margitkengen

   |

   Bedankt voor je vraag Roy, ik heb je een mail gestuurd met verdere informatie. Succes!
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

 • Stephan

  |

  Goedemiddag,

  Is deze mooie kast Liber A in Nederland verkrijgbaar?

  Met vriendelijk groet.

  Reply

  • margitkengen

   |

   Hallo Stephan,
   Bedankt voor je vraag over de Liber A van Tonelli, ik heb je een mailtje gestuurd met de gevraagd info. Succes!
   Vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.