Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Buiten tafelen: de Hopper Table van Extremis

Buiten tafelen: de Hopper Table van Extremis

Written by margitkengen. Posted in Buitenmeubilair, Tafels

extremis_hopper table

Gezellig met vrienden en familie buiten tafelen, natafelen en genieten van het mooie weer. Dat kan bijvoorbeeld met de Hopper Table van het Belgische merk Extremis. Deze strak vormgegeven tafel heeft maar liefst negen prijzen gewonnen, waaronder een Red Dot Award en een Interior Inovation Award. De Hopper Table is van de hand van ontwerper Dirk Wynants en zit sinds 2010 in de collectie. Hij is er in verschillende maten tot maar liefst een lengte van 360 centimeter.


extremis_hopper table

In de Hopper Table is de vorm van de traditionele picnictafel terug te zien maar deze is comfortabeler geworden en heeft een meer moderne en strakkere uitstraling gekregen. Het extra gebruiksgemak ontstaat bijvoorbeeld doordat je niet je been over de bank hoeft te tillen maar aan het uiteinde van de bank gemakkelijk plaats kan nemen op de bank. En doordat het tafelblad en de bankelementen meelopen in de schuinte van het frame kun je, wanneer je je omdraait op de bank, gemakkelijk tegen de tafel leunen.


Voor de schuine lijnen van de poten en het tafelblad heeft de ontwerper zijn inspiratie gehaald uit de hop palen in de Westhoek regio.


extremis_hopper table

Om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bereiken met de Hopper Table zijn er verschillende afmetingen beschikbaar. Zo kan je zelf, afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt, de beste maat kan kiezen voor jouw tuin…


extremis_hopper table

…je terras…


extremis_hopper table

…je balkon of dakterras.


extremis_hopper table

En natuurlijk kan hij ook binnen een eigenzinnig element vormen in je interieur, bijvoorbeeld in je leefkeuken. Ze hebben allemaal een breedte van 163 centimeter en een hoogte van 74 centimeter.


extremis_hopper table extremis_hopper table

Daarnaast zijn ze ook uitermate geschikt om projectmatig toe te passen, bijvoorbeeld in een kantoortuin, een terras bij het kantoor of als leestafel in een wachtruimte.De kleinste maat heeft een lengte van 178 centimeter, heeft een bank met een zitdeel van 105 centimeter waardoor hij plaats biedt aan vier personen. De volgende maat is 238 centimeter lang waarbij het zitgedeelte 165 centimeter breed wordt en er daardoor plek is voor zes personen. Wil je acht mensen een plekje bieden dan is er een Hopper met een lengte van 298 centimeter waarbij het zitdeel 225 centimeter is. De grootste maat is 358 centimeter lang en zorgt voor plaats voor tien mensen waarbij het zitdeel 285 centimeter breed is.

extremis_hopper table extremis_hopper table extremis_hopper table extremis_hopper table


Wil je een extra stukje comfort toevoegen aan de Hopper tafel dan zijn er, bij alle vier de afmetingen, rugleuningen mogelijk. Dit heeft geen invloed op de lengte, deze blijft gelijk. Wel veranderd hierdoor de breedte, deze wordt 196 centimeter in plaats van 163 centimeter. Let er wel op dat hierdoor iets minder vrijheid ontstaat om aan tafel te gaan zitten. Wanneer je in het midden zit en bijvoorbeeld iets te drinken wilt gaan halen dan zullen de mensen naast je ook moeten opstaan.

extremis_hopper table extremis_hopper table extremis_hopper table extremis_hopper table


Geef de Hopper tafel een stoere, industriƫle uitstraling door zijn onderstel te kiezen in gegalvaniseerd staal dat extreem duurzaam is. Het heeft een beschermlaag van zink waardoor het een zeer lange levensduur heeft. Het onderstel kan ook gekozen worden in gepoedercoat aluminium waardoor hij een strakke, geraffineerde uitstraling krijgt. Daarbij heb je de keuze uit wit (ral 9003) die zorgt voor een fris geheel, zwart-bruin (ral 8022) voor een meer aanwezig beeld en aarde voor een natuurlijk tintje aan de tafel.

extremis_hopper table extremis_hopper table extremis_hopper table extremis_hopper table


De banken en het blad worden uitgevoerd in hout waarbij je de keuze hebt uit twee soorten. De lichte van de twee is Iroko hout, de kleur en eigenschappen hiervan zijn soortgelijk aan die van teak. Past een donkere houtsoort beter bij de stijl waar je de Hopper Table wilt plaatsen dan kan je kiezen voor de H.O.T. Wood uitvoering. Dit is een Europees alternatief voor geimporteerd tropisch hout in een donkerbruine kleur. Met de keuze van de kleur hout kun je zorgen voor meer of minder contrast tussen de banken en het blad en het frame van de Hopper.

extremis_hopper table extremis_hopper table


Wil je zo veel mogelijk eenheid kies dan voor licht hout en een licht frame. Ben je op zoek naar meer contrast zorg dan voor voldoende verschil tussen het hout en het frame.


Door zijn ranke lijnenspel en luchtige uitstraling neemt hij visueel weinig ruimte in beslag. Zijn bijzondere vormgeving zorgt er voor dat hij voldoende in het oog springt en een bijzondere aanvulling kan zijn daar waar je hem plaatsen wilt, zonder dat hij overmatig aanwezig is. Dit komt mede door de rust die hij uitstraalt doordat er een beperkt aantal materialen wordt toegepast.

extremis_hopper table extremis_hopper table extremis_hopper table


extremis_hopper table

Wil je de mogelijkheid hebben om te zorgen voor schaduw bij de Hopper Table dan is er de aanvulling van de Hopper Shade om het geheel compleet te maken.extremis_hopper table

Zie jij jezelf al genieten van het mooie weer, samen met vrienden en familie aan de Hopper Table? Kijk dan gauw welke uitvoering en afmeting er het beste past en vraag hierbij indien nodig advies.

Geniet van de zomer!

Bronvermelding: www.extremis.be

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.