Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Hanglamp met organische vorm: de Soleil Noir van Luceplan

Hanglamp met organische vorm: de Soleil Noir van Luceplan

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Plafondlampen, Verlichting

luceplan_soleil noir

Heeft jouw eetkamertafel verlichting nodig met een natuurlijke en vriendelijke vorm? De Soleil Noir van het Italiaanse verlichtingsmerk Luceplan heeft dit bijzondere, organische model van de Franse ontwerpster Odile Decq in zijn collectie sinds 2015. Hij heeft een indrukwekkende afmeting dus hij heeft wel een tafel van formaat nodig om tot zijn recht te komen.


Je hebt voldoende ruimte nodig in je kamer en de tafel dient natuurlijk groot genoeg te zijn. Hij is namelijk 120 centimeter lang en is daarbij 62,5 centimeter breed. De hoogte is 35 centimeter. In deze vorm is een schijf met een diameter van 36 centimeter verwerkt die de led-lichtbron verhuld. Doordat deze lamp uit de collectie van Luceplan is voorzien van een speciaal optisch systeem ontstaat er een egale lichtspreiding zonder dat je direct in het licht kijkt.


luceplan_soleil noir

Zijn natuurlijke vorm wordt gemaakt van gegoten polyurethaanschuim welke aan slechts één enkele, kabel hangt. De asymmetrische kap blijft in balans door de dikte van het materiaal. Dit zorgt voor een extra bijzonder effect omdat je niet verwacht dat hij recht kan hangen door zijn vorm.



luceplan_soleil noir

Een handig voordeel is dat het stroompunt niet exact op de juiste plaats hoeft te zitten aangezien de stroomkabel naar een plafondrozet geleid wordt. Deze heeft een diameter van 15 centimeter en is 4,5 centimeter hoog. Ook als je, zoals in heel veel gevallen, het stroompunt niet op de goed plek boven je eettafel hebt zitten kan je dus toch deze bijzondere lamp erboven hangen.



luceplan_soleil noir

Voor de afwerking van de buitenkant van de Soleil Noir van Luceplan kan er gekozen worden voor zwart of wit. De binnenkant is in beide gevallen wit om te zorgen voor een zo optimaal mogelijke lichtopbrengst. Bij zowel de witte als de zwarte Soleil Noir is de disc waarachter het licht verwerkt is aan de binnenzijde wit en aan de buitenzijde zwart. De lichtopbrengst wordt geleverd door 35 watt led in de kleur 3000 Kelvin en levert 3800 lumen op.



luceplan_soleil noir

Door zijn vriendelijke vorm kan hij uitermate geschikt zijn om boven een eettafel te hangen met een natuurlijke vorm. Maar ook boven een grote rechthoekige tafel kan hij een opvallend element vormen.



De Soleil Noir van Odile Decq kan goed worden toegepast in een moderne interieurs en in een minimalistische ruimte kan hij zorgen voor een vriendelijk accent door zijn ronde lijnen en vriendelijke vorm. Bij de juiste manier van afstemming met de rest van het interieur zou hij ook kunnen passen in een klassieker getint interieur maar hier is het geheel van de ruimte erg van belang.


luceplan_soleil noir

Naast de hanglamp heeft Luceplan ook een Soleil Noir plafondlamp opgenomen in de collectie. Ook voor dit model heb je behoorlijk wat ruimte nodig. Deze is namelijk eveneens 120 centimeter lang en 62,5 centimeter breed en komt 18,5 centimeter van het plafond. De uitvoeringen en lichtopbrengst zijn gelijk aan de hangende uitvoering.



luceplan_soleil noir

Ben je onder de indruk van deze opvallende maar vriendelijke hanglamp Soleil Noir van de Franse ontwerp Odile Decq? Bepaal dan welke uitvoering er het beste past in jouw situatie, de zwarte of de witte, en vraag indien dit nodig is advies zodat je zeker weet dat hij een bijzonder element gaat vormen in jouw interieur.

Bronvermelding: www.luceplan.com

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.