Indrukwekkende spiegel: de Phantom van Fiam Italia

Written by margitkengen. Posted in Overige

mdf italia_mamba

Wanneer je op zoek bent naar een indrukwekkende spiegel, zowel het ontwerp als het formaat, dan zou je eens een kijkje kunnen nemen in de collectie van Fiam Italia. Hier is het model Phantom te vinden waarbij er drie verschillende afmetingen / vormen zijn. Dit ontwerp van Helidon Xhixha, Dante Oscar Benini en Luca Gonza kan de eye-catcher worden in jouw interieur.


film italia_phantom

Bij deze serie spiegels is het vlakke gedeelte 5 millimeter dikke spiegel en wordt het grillige gedeelte gemaakt van 6 millimeter dik glas dat onder hoge temperatuur gesmolten en vervormd wordt. De achterkant wordt verzilverd.De spiegel wordt opgehangen aan een gelakt metalen frame. Dit zorgt er voor dat je elk model op vier verschillende manieren kan ophangen. Je kiest zelf welke kant je boven, onder, links of rechts wilt hebben.

Phantom A

film italia_phantom


Zo is er een rechthoekig model waarbij één van de lange kanten vervormd is. Deze heeft een lengte van 190 centimeter en is daarbij 90 centimeter breed. Deze uitvoering is 15 centimeter diep. Heb je genoeg ruimte dan kan je ook twee Phantom A spiegels naast elkaar hangen maar gespiegeld van ontwerp. Dus bij de ene spiegel links de vervorming en bij de andere rechts de vervorming. Door ze iets uit elkaar te hangen blijven het wel twee aparte spiegels maar vormen ze samen één nog groter en indrukwekkender geheel.


Phantom B

film italia_phantom


Er is nog een rechthoekige uitvoering van de Phantom, bij deze is het geheel rondom vervormd. Deze is nog iets groter dan het vorige genoemde model. Hij is namelijk 198 centimeter hoog en 98 centimeter breed. De diepte hierbij is 18 centimeter.


Phantom C

film italia_phantom


Past een rondere vorm beter in jouw interieur dan is het laatste model van de drie wellicht een betere keuze. Deze is ovaal en heeft een lengte van 180 en is 90 centimeter breed. Hij is 16 centimeter diep en heeft rondom de vervorming.film italia_phantom

Door de Phantom bijvoorbeeld verticaal in je hal te hangen zorg je voor een indrukwekkende entree en tevens voor een groter gevoel van ruimtelijkheid. Wanneer je hem verticaal wilt hangen, is het in de meeste gevallen verstandig om er iets onder de zetten of hangen. Hang hem bijvoorbeeld boven een dressoir of bank. Dit zorgt er voor dat de Phantom een ‘podium’ krijgt en niet verdwaald alleen op de wand hangt.Door zijn neutrale materiaalgebruik en bijzondere ontwerp kan dit model worden toegepast in een modern en minimalistisch ontwerp maar ook in een interieur met een klassiek tintje. Dit alles valt of staat met de juiste afstemming met de rest van het interieur.

film italia_phantom film italia_phantom film italia_phantom


Denk goed na over de plaats waar je de Phantom wilt gaan hangen en vragen zonodig advies zodat je zeker weet dat hij optimaal tot zijn recht komt.

film italia_phantom film italia_phantom

Welke Phantom gaat er in jouw huis een indrukwekkend element vormen?

Bronvermelding: www.fiamitalia.it

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.