Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Strakke plafond- en wandlampen: de Puzzle van Studio Italia

Strakke plafond- en wandlampen: de Puzzle van Studio Italia

Written by margitkengen. Posted in Plafondlampen, Verlichting, Wandlampen

studio italia-puzzle

Door de toepassing van led kan verlichting een stuk minimalistischer worden vormgegeven. Er hoeft bijvoorbeeld geen rekening gehouden te worden met een grote fitting. Een goed voorbeeld hiervan zijn de plafond- en wandlampen Puzzle van het Italiaanse merk Studio Italia. Deze is er in vier verschillende modellen waarbij de strakke en minimalistische lijnen bij elk model overduidelijk zichtbaar zijn.

Single Square

studio italia-puzzle studio italia-puzzle


Zo is er de kleinste uitvoering, de Single Square. De naam zegt het natuurlijk al, dit is een enkele vierkant met een afmeting van 18 bij 18 centimeter. In zijn geheel komt hij 8 centimeter van het plafond of de wand waarbij de breedte van de ophanging 6 centimeter is. Hij kan gekozen worden met 18 watt led die 1500 lumen oplevert. Hij is dan 2700 Kelvin waarbij de lichtkleur lijkt op dat van een gloeilamp. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor 3000 Kelvin, eveneens van 18 watt welke zorgt voor 1600 lumen waarbij het lijkt op halogeenlicht.

Double Square

studio italia-puzzle studio italia-puzzle


Heb je behoefte aan meer licht dan is er de Double Square welke bestaat uit twee vierkant van 18 bij 18 centimeter die elkaar iets overlappen. Hierdoor ontstaat er een buitenmaat van 30 bij 30 centimeter. Door de toevoeging van het extra vierkant wordt de diepte in dit geval 9 centimeter. Ook dit model heeft een ophanging van 6 centimeter. De lichtopbrengst is het dubbele van de Single Square. Namelijk 2x 18 watt bij de 2700 Kelvin waarbij er 3000 lumen ontstaat. Bij de 3000 Kelvin levert de 2x 18 watt 3200 lumen op.

Square & Rectangle

studio italia-puzzle


Vervolgens is er een combinatie van een vierkant van 18 bij 18 centimeter en een rechthoek die een lengte heeft van 36 en een breedte van 18 centimeter die elkaar wederom iets overlappen. De buitenmaat die hierdoor ontstaat is 48 centimeter lang en 30 centimeter breed. Het geheel is 9 centimeter diep en de ophanging is 6 centimeter. De mogelijkheden van lichtopbrengst en lichtkleur zijn gelijk aan die van de Double Square. Bij de 2700 Kelvin is het 2x 18 watt met een lichtopbrengst van 300 lumen en bij de 3000 Kelvin is het 2x 18W met 3200 lumen als lichtopbrengst.


Double Rectangle

studio italia-puzzle


Als laatste is er de Double Rectangle waarbij het ontwerp bestaat uit twee iets overlappende rechthoeken van elk 36 centimeter lang en 18 centimeter breed. Hierdoor ontstaat er een buitenmaat van 66 lang en 30 centimeter breed. De ophanging is wederom 6 centimeter en de totale diepte is 9 centimeter. De lichtopbrengst is hetzelfde als de Square & Rectangle en de Double Square. Er kan gekozen worden voor 2x 18 watt van 2700 Kelvin met een totaal van 300 lumen of 2x 18 watt van 3000 Kelvin waarbij er sprake is van 3200 lumen.De strakke vormgeving en het rustige materiaalgebruik zorgen er voor dat ze haast verdwijnen tegen de wand of het plafond. Mits deze natuurlijk dezelfde kleur hebben als de Puzzle. Ze worden uitgevoerd in metaal dat afgewerkt wordt in fris wit, RAL 9016.


studio italia-puzzle studio italia-puzzle

Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om zo’n mooi ontwerp als dit juist op te laten vallen door ze tegen een gekleurde wand of een wand met een geheel andere afwerking te plaatsen. Daarmee zorg je voor contrast en springen ze meer in het oog.studio italia-puzzle studio italia-puzzle

De rechte vormen en lijnen passen er bij een minimalistisch interieur waarbij het de lijnen van de architectuur kan volgen. Doordat ze niet ver van de wand / het plafond komen kun je ze ook goed toepassen wanneer je iets minder ruimte hebt.studio italia-puzzle

Door de herhaling van de vormen kun je een bepaald ritme realiseren. Door er meerdere naast elkaar te verdelen over een gang versterken ze elkaar in hun eenvoudige, rustige vorm. Door hetzelfde model te kiezen ontstaat er een heel rustig geheel. Wil je het wel rustig houden maar mag het een tikje eigenwijzer combineer dan de vier verschillende modellen waarbij er een bepaalde uitlijning is om ze bij elkaar te laten horen en toch een stukje rust te behouden.studio italia-puzzle studio italia-puzzles

Een detail dat zorgt voor een gevoel van diepte en structuur is de overlap bij de modellen die uit meer dan één vorm bestaan. Een gelaagdheid die slechts subtiel opvalt door de schaduwval tussen beide delen.Heb jij al een goede plek in gedachte waar de Puzzle plafond- of wandlamp subtiel aanwezig mag gaan zijn of juist mag opvallen tegen een contrasterende wand? Ga je ze recht hangen of kies je voor diagonale lijnen? En welke van deze vier strakke lampen van Studio Italia past er dan het beste?

Bronvermelding: www.studioitaliadesign.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.