Spiegel met ronde vormgeving : de Atomic van Tonelli

Written by margitkengen. Posted in Overige

tonelli design_atomic

Een spiegel kan je functioneel toepassen, bijvoorbeeld in de badkamer, de slaapkamer of de hal. Maar ook als accessoire kan hij een goede functie vervullen met als extraatje zijn weerkaatsen van licht. Een voorbeeld hiervan is de Atomic in de collectie van het Italiaanse merk Tonelli Design. Dit ontwerp van Giovanni Tommaso Garattoni komt uit 2016.

tonelli design_atomic


Dit ontwerp is niet één enkele spiegel maar een combinatie van meerdere ronde elementen die samen een geheel vormen. Doordat deze losse delen aan en op elkaar zijn bevestigd ontstaat er een licht driedimensionaal effect door de hele kleine schaduwrandjes.

Er ontstaat een levendig en decoratief geheel doordat er verschillende afmetingen cirkels zijn gebruikt die daarbij ook worden uitgevoerd in verschillende kleuren. Deze gerookte, bronzen, gouden, roze en grijze spiegels zorgen er voor dat het geheel subtiel opvalt aangezien het tijdloze, rustige kleuren zijn.


Door de gebruikte kleuren kan deze spiegel in verschillende stijlen interieurs worden toegepast. Zo kan hij zelfs bij klassiek door de rook-, brons- en goudkleur. Maar zeker ook in een modern interieur waarin bijvoorbeeld warme tinten gebruikt zijn waar de brons-en goudkleur eveneens mooi kunnen aansluiten. Door de rook- en grijze kleuren kunnen ze ook goed aansluiten bij een minimalistischer interieur waarbij de basis in de zwart- en wittinten ligt.

Waar deze spiegel zijn naam aan heeft te danken is dan ook niet lastig te raden, de cirkels lijken op atomen.Om hem goed bij de rest van je interieur te laten passen zou je er voor kunnen kiezen om elders ook ronde elementen terug te laten komen. Bijvoorbeeld in de vorm van een vriendelijke, ronde fauteuil, een afgerond vloerkleed of ronde bijzettafels.


tonelli design_atomic

Er zijn twee afmetingen van de Atomic. De kleinste van de twee is 160 centimeter hoog en is daarbij 92 centimeter breed. Deze bestaat uit vijftien cirkels.tonelli design_atomic

De grootste Atomic bestaat uit tweeëntwintig cirkels en is maar liefst 205 centimeter hoog en heeft een breedte van 102 centimeter.Doordat je deze bijzondere spiegel zowel horizontaal als verticaal kan ophangen bepaal je zelf wat er het beste past bij de plek die jij in gedachte hebt.


Heb je een smallere wand ter beschikking of wil je de hoogte van de ruimte iets benadrukken dan kan je hem verticaal hangen. Boven een dressoir of een bank kan hij beter horizontaal worden opgehangen. Dit blijft natuurlijk altijd afhankelijk van de specifieke situatie. Mocht je twijfelen vraag dan advies zodat je zeker weet dat de Atomic helemaal tot zijn recht komt.

tonelli design_atomic


De Atomic kan een mooie eye-catcher zijn in huis. Bepaal welke maat er het beste past en of hij horizontaal of verticaal moet hangen en begin met genieten van zijn vriendelijke aanwezigheid.

Bronvermelding: www.tonellidesign.com

Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.