Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
‘Zwevende’ eettafel: de LLT Wood van Fiam Italia

‘Zwevende’ eettafel: de LLT Wood van Fiam Italia

Written by margitkengen. Posted in Eetkamer, Eettafels

fiam italia_llt wood

De LLT Wood van het Italiaanse merk Fiam Italia is een eettafel waar je met verbazing naar kijkt. Dit ontwerp van Dante Oscar Benini en Luca Gonzo zorgt er met een bijzondere combinatie van materialen voor dat het blad lijkt te zweven. Hij werd in 2016 opgenomen in de collectie en is er in verschillende afmetingen en uitvoeringen zodat je er voor kan zorgen dat hij het beste past bij jouw eetkamer.

Blad

fiam italia_llt wood


Het blad van de LLT Wood tafel wordt gemaakt van 4 centimeter dik multiplex dat wordt afgewerkt met houtfineer. Het multiplex zorgt voor een mooi lijnenspel aan de rand van het blad, je ziet hier de gelaagdheid van het materiaal.

Canaletto walnoot

Voor de afwerking kan je kiezen voor Canaletto walnoot waardoor de tafel een chique, warme uitstraling krijgt. Zorg er voor dat er elders in de ruimte deze houtsoort terugkomt om te zorgen voor een bepaalde eenheid tussen de verschillende onderdelen.

Eiken ‘oude stijl’

Past een lichtere houtsoort beter in jouw ruimte dan is er de eiken afwerking. Door het eiken ook te kiezen voor accessoires die in de buurt staan bij deze LLT Wood tafel vormen de losse delen uiteindelijk meer één geheel.


Onderstel

Constructie

Het houtfineer blad wordt gedragen door een glazen constructie van 3 centimeter dik gelamineerd glas. Deze constructie in de lengte van de tafel vormt meteen een heel bijzonder onderdeel van het ontwerp. Het wordt namelijk in het blad verwerkt waardoor je aan de bovenkant van het blad als het ware een kier in je blad hebt. Hierin zit de glazen constructie en dit zorgt voor een strak detail in het geheel. De lengte van de LLT Wood tafel wordt hierdoor nog eens extra benadrukt.

Wangen

De glazen wangen zijn 1,9 centimeter dik glas en 52 centimeter breed. Ze bestaan echter niet uit één stuk maar worden gevormd door twee smallere wangen. De kier tussen beide delen biedt plaats aan de eerder genoemde constructie die tussen deze twee delen van de wangen valt.

Uitvoering

Voor de uitvoering van het glazen onderstel kan je kiezen uit transparant glas of extralight glas. Hierbij valt de groene schijn die zo herkenbaar is voor glas (grotendeels) weg waardoor het nog transparanter wordt.

fiam italia_llt wood fiam italia_llt wood fiam italia_llt wood

Afmetingen

Er zijn drie afmetingen mogelijk bij deze bijzondere tafel. De hoogte is bij allemaal gelijk, namelijk 74 centimeter. Ook de breedte van de wangen die het tafelblad dragen is bij alledrie de tafels even groot. Deze zijn 52 centimeter.

De kleinste van de drie LLT Wood tafels heeft een lengte van 200 centimeter waarbij hij 100 centimeter breed is. De ruimte van wang tot wang is 130 centimeter.

De volgende maat is 240 centimeter lang en is eveneens 100 centimeter breed. Hierbij is de ruimte van wang tot wang 170 centimeter.

De grootste van de drie is maar liefst 300 centimeter lang en heeft een breedte van 110 centimeter. Deze heeft, door de grote lengte van het blad, een extra wang in het midden. De afstand tussen de buitenste wangen is 220 centimeter.


fiam italia_llt wood


Bij het kiezen van het type stoel en het aantal stoelen is het verstandig om rekening te houden met hoe je uitkomt met de ruimte tussen de wangen. Bij voorkeur plaats je de stoelen tussen de wangen zodat je alle vrijheid hebt wanneer je aan tafel zit en de wangen hierbij niet in de weg zitten. Wanneer je de kopse kant van de tafel wilt gebruiken, realiseer je dan dat degene die daar zit, met zijn voeten / knieën tegen het glas van de wangen kan komen.Door te kiezen voor luchtige stoelen wordt het transparante uiterlijk van de LLT Wood tafel zo veel mogelijk behouden. Het is jammer om een tafel met zo’n open onderstel dicht te zetten met zware, gesloten eetkamerstoelen. Dan valt het ontwerp in het niet. Door te kiezen voor een open onderstel laat je het ontwerp zo goed mogelijk tot zijn recht komen.


Door het pure materiaalgebruik en de rustige uitstraling van het geheel kan hij bijvoorbeeld goed worden toegepast in een strak, minimalistisch interieur waarbij er hout als accent is gebruikt. Maar hij kan, wanneer het goed wordt afgestemd, in sommige gevallen ook worden geplaatst in een interieur met een klassieker tintje. Als je zorgt dat het hout van het blad terugkomt in andere onderdelen kan je er voor zorgen dat het bij elkaar gaat horen. Wanneer je twijfelt kan je natuurlijk advies inwinnen om er zeker van te zijn dat de LLT Wood tafel goed gaat passen in jouw interieur.


Natuurlijk kan je deze tafel als indrukwekkende eettafel gebruiken in je eetkamer of leefkeuken maar ook in een kantoor of thuiswerkplek kan je hem heel goed toepassen.

fiam italia_llt wood fiam italia_llt wood


Zie jij de LLT Wood tafel van Fiam Italia al bij jou in huis staan?

Bronvermelding: www.fiamitalia.it

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.