Spiegel met een kiertje: de Slide van DeKnudt Decora

Written by margitkengen. Posted in Overige

deknudt decora_slide

De Nederlandse ontwerper Marc Th. van der Voorn heeft in 2013 een serie spiegels ontworpen die terug zijn te vinden in de Decora collectie van het Belgische merk DeKnudt. Bij dit ontwerp is de basis in alle gevallen hetzelfde, een gebogen metalen plaats met een kier waar het spiegelgedeelte in kan glijden. Daar heeft het model ook zijn naam Slide vandaan. Er zijn drie verschillende modellen zodat je zelf kan kiezen welke er het beste past op de plek waar je graag een spiegel zou willen toevoegen in je interieur.

Materiaalgebruik

De drie modellen hebben, naast de duidelijke ontwerp-lijn die is doorgezet, ook het materiaalgebruik gemeenschappelijk. Het gebogen metalen element wordt afgewerkt met zwarte poedercoating met een structuur en een matte uitstraling. Dit vormt een sterk contrast met het gladde, glanzende spiegeloppervlak. De spiegel is aan de achterkant voorzien van een dunne kunststof plaat om te zorgen dat hij niet door de metalen basis kan glijden. Ondanks het duidelijk overeenkomstige materiaalgebruik in de drie verschillende ontwerpen zijn er toch drie totaal eigen modellen Slide.

Modellen

Slide Double

De basis van dit model is een u-vorm van metaal. De spiegel steekt logischerwijs aan de bovenkant het grootste gedeelte uit maar ook in de u-vorm en eronder is een gedeelte van de spiegel te zien. Dit zorgt er voor een mooi ruimtelijk gevoel en een strak lijnenspel. Afhankelijk van de plek waar je hem wilt plaatsen kan je kiezen voor de spiegel aan de linker- of aan de rechterzijde. Hij is in zijn geheel 80 centimeter breed en 75 centimeter hoog. Doordat de Slide Double slechts 10 centimeter diep is heb je er weinig ruimte voor nodig.

deknudt decora_slide deknudt decora_slide deknudt decora_slide


Slide Circle

Bij de Slide Circle wordt er een contrast opgezocht, niet alleen in de materiaalkeuze, maar ook in de vormen. De basis van deze spiegel is een l-vormig gebogen metalen plaat. Hierdoor ontstaat er een wandplankje waar je iets op kan plaatsen. De ronde spiegel snijd als het ware door de l-vorm en steekt er aan de onderkant nog een stukje uit om dit te benadrukken. Het metalen gedeelte is 120 centimeter breed en de spiegel heeft een diameter van 60 centimeter. Ook deze spiegel in de Slide serie is 10 centimeter diep.

deknudt decora_slide deknudt decora_slide deknudt decora_slide


Slide Standing

Als laatste is er in de Slide serie van DeKnudt Decora een staand model te vinden. Deze heeft een l-vormige voet is aan de onderkant voorzien van zachte dopjes om beschadigingen van de vloer te voorkomen. Deze voet vormt de basis van deze bijzondere spiegel. Het is breder naar beneden uitlopende spiegel schuif je in de kier van de basis waarbij hij op zachte voetjes steunt. De Slide Standing is 40 centimeter breed en is 170 centimeter hoog. De diepte van het geheel is 38 centimeter, je hebt er dus niet enorm veel ruimte voor nodig.

deknudt decora_slide deknudt decora_slide deknudt decora_slide

Toepassing

Door zijn rustige materiaalgebruik en eenvoudige vormgeving zonder overbodige details hebben de Slide spiegels een strakke uitstraling. Ze zijn subtiel aanwezig in de ruimte en door het zwart van de metalen basis op andere plekken terug te laten komen zorg je er voor dat er een evenwichtig geheel ontstaat.

Alledrie de modellen zouden een goede aanvulling kunnen zijn in de hal van je huis. Bij de twee wandmodellen zou je de metalen plank kunnen aankleden met kleurige details in de accentkleuren van je huis. Dit zorgt voor een rustige uitstraling wanneer je binnenkomt in de hal en vervolgens in de woonkamer dezelfde kleurtinten ziet. deknudt decora_slide deknudt decora_slide deknudt decora_slide deknudt decora_slide


deknudt decora_slide

De Slide Standing zou naast in de hal ook een mooie en praktische aanvulling kunnen zijn in bijvoorbeeld je slaapkamer, als passpiegel.


Het ontwerp van de Slide is rustig en tijdloos waardoor je er niet snel op uitgekeken zal raken en er dus jarenlang plezier van kan hebben. Heb je al een idee waar de Slide Double, de Slide Circle of de SLide Standing bij jou in huis een mooie aanvulling zouden kunnen zijn?


Bronvermelding: www.deknudtmirrors.com, www.marcvandervoorn.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.