Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Eigenwijze hanglamp: de Tam Tam van Marset

Eigenwijze hanglamp: de Tam Tam van Marset

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting

marset_tam tam

In de collectie van het Spaanse merk Marset is een hanglamp te vinden met een tikje eigenwijze uitstraling. Een strakke basis met daaraan een aantal kappen die voor optimaal gebruiksgemak, verstelbaar zijn. Hij is er in twee lengtes en er zijn zeven kleuren mogelijk voor de kappen dus dit ontwerp van Fabien Dumas uit 2015 kan je helemaal ‘eigen’ maken en laten passen bij de rest van je interieur.

De basis van deze Tam Tam hanglamp is een strakke buis die afgewerkt wordt met zwarte lak. Ook de stroomkabel is zwart om te zorgen voor rust en eenheid in de basis. Dit zorgt voor een neutrale basis en tevens levert dit een sterk contrast op met de kappen die er aan bevestigd worden.

De onderkant van de basisstang kan op maximaal 200 centimeter van het plafond gehangen worden. Een handig detail van deze lamp is dat deze ophangt aan staalkabels. De stroomkabel is verbonden met het plafondrozet welke er voor zorgt dat het stroompunt op het plafond dus niet op de goede plek hoeft te zitten. Dit plafondrozet heeft een diameter van 8 centimeter en is 1,8 centimeter dik.

Modellen

Er zijn twee verschillende langwerpige modellen van de Tam Tam zodat je zelf kan kiezen welke er het beste past bij jouw toepassing. Afhankelijk van de lengte van bijvoorbeeld je eettafel / werktafel, de bar of het kookeiland heb je de keuze uit de Tam Tam 4 of de Tam Tam 6.

marset_tam tam


Tam Tam 4

Bij dit model heeft de stang waaraan de kappen bevestigd zijn een lengte van 145 centimeter. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze vier kappen waarbij je de keuze hebt uit verschillende lichtbronnen. Ze hebben een E14 fitting en het kan een gloeilamp zijn van 46 watt, een Led lichtbron van 5 watt of een spaarlamp van 15 watt.


marset_tam tam


Tam Tam 6

Heb je een situatie waarbij je meer ruimte hebt en meer licht kan gebruiken dan is er de Tam Tam 6. Hierbij is de stang 217 centimeter en zitten er zes kappen aan bevestigd. Ook de lichtbronnen van deze uitvoering hebben een E14 fitting en wat mogelijkheden betreft zijn ze gelijk aan de Tam Tam 4, namelijk een gloeilamp van 46 watt, een led lichtbron van 5 watt of een spaarlamp van 15 watt.


Kappen

marset_tam tam


De kappen die kunnen worden gekozen om aan de stang te plaatsen hebben een diameter van 22 centimeter en zijn daarbij 13 centimeter hoog. Om er voor te zorgen dat er prettig licht ontstaat en je niet in de lichtbron kan kijken worden de kappen afgewerkt met een diffuser van mat methacrylaat. Doordat de lampenkappen 360 graden draaibaar zijn aan de stang bepaal je zelf hoe en waar je licht wilt. Voor het lezen van de krant kan direct licht omlaag prettig zijn maar als je niet aan tafel zit kan het mooier zijn om een deel of alle kappen omhoog te laten schijnen voor indirect licht.


Kleuren

Je bepaalt helemaal zelf hoe veel of weinig je de Tam Tam hanglamp wilt laten opvallen. Er zijn zeven verschillende kleuren mogelijk, van neutraal tot opvallend. Doordat alle kleuren een ral-nummer hebben is het eenvoudig om dezelfde kleur of een bijpassende tint elders in het interieur terug te laten komen. Zo zorg je er voor dat verschillende onderdelen in één ruimte of verschillende ruimtes met elkaar verbonden worden tot één geheel.

marset_tam tam marset_tam tam


Zo kan je een hele rustige en chique hanglamp samenstellen door alle kappen in het zwart (ral 9011) of te kiezen of deze te combineren met de off-white (ral 1013) kappen om het geheel iets lichter te maken.


marset_tam tam marset_tam tam

De zandkleurige (ral 7032) zou goed kunnen worden toegepast in een interieur met naturel-tinten en daar waar gebruik wordt gemaakt van hout. Ook de grijs-bruine (ral 7013) kap zou je in deze interieurs kunnen toepassen.


marset_tam tam marset_tam tam marset_tam tam

Voor de liefhebber van kleur zijn er oranje (ral 2000), groene (ral 6025) en blauwe (ral 5024) kappen mogelijk. Door alle kappen in eenzelfde kleur te kiezen zorg je voor rust en wanneer het past in je interieur kan je meerdere kleuren combineren tot een vrolijk en opvallend geheel.


marset_tam tam


Door het ontwerp van deze speelse en eigenwijze hanglamp kan je zorgen voor een opvallend element in je interieur. En mocht de vormgeving alleen niet voldoende zijn dan kan je je nog richten op de uitvoering van de kappen en daar met behulp van kleur zorgen voor extra aandacht voor de Tam Tam.



Wanneer je geen genoeg kan krijgen van de lineaire hanglamp Tam Tam van Marset dan zijn er ook nog vloerlampen, wandlampen en een alternatieve hanglamp verkrijgbaar.Door ze op subtiele manier onderling te combineren zorg je voor eenheid tussen verschillende functies in de ruimte. Zorg er wel voor dat dit evenwichtig gebeurd en het niet te veel van het goede wordt. Vraag hierbij zonodig advies.


marset_tam tam

Weet jij al in waar en in welke afmeting / uitvoering je de Tam Tam bij jou huis een mooi plaatsje gaat geven?

Bronvermelding: www.marset.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.