Ranke wandlamp: de Pixel van Ferrolight

Written by margitkengen. Posted in Verlichting, Wandlampen

ferrolight_pixel

Wil je graag wandlampjes die subtiel aanwezig zijn en flexibel in gebruik? Dan zou de Pixel van het Nederlandse merk Ferrolight wellicht een goede mogelijkheid kunnen zijn. Deze subtiele wandlamp is ontworpen door Ferdinand Verbeek en heeft een rustige vormgeving. Door de toepassing van led is hij ook nog eens zuinig in gebruik.


ferrolight_pixel

De Pixel is draaibaar waardoor je zelf kan bepalen waar je op dat moment het meeste licht op wilt richten. Naar boven, naar beneden of allebei een beetje. De twee dunne stangetjes die het plaatje waar de lichtbronnen in verwerkt zijn, op afstand houden van de wand zorgen voor een speels element in de lichtspreiding.In deze strakke wandlamp van Ferrolight, die overigens ook als plafondlamp toegepast kan worden, zijn vier led lichtbronnen verwerkt, elk van 4,5 watt. Deze leveren in totaal 2400 lumen op en hebben een warm-witte lichtkleur van 2700 graden Kelvin. De uitstraalhoek van het licht is 110°. Met de juiste dimmer is de Pixel dimbaar en als optie kan er gekozen worden om hem te dimmen met een afstandsbediening.


ferrolight_pixel

De plaat waar de lichtbronnen in zitten is gemaakt van aluminium en is 15 bij 15 centimeter en slechts 6,5 millimeter dik. Het montagedeel aan de wand is iets groter, namelijk 18,5 bij 18,5 centimeter. Deze heeft een dikte van 3 centimeter en wordt gemaakt van composiet.Door zijn strakke vormgeving is hij niet nadrukkelijk aanwezig. Mocht je hem meer willen laten opvallen dan zou je er voor kunnen kiezen om ze tegen een wand te plaatsen in een contrasterende kleur. Afhankelijk van de de rest van je interieur kan dat een opvallende kleur zijn die aansluit bij de door jou gekozen accentkleur. Is je interieur gebaseerd op natuurlijke materialen en kleuren dan kan een donkerdere natureltint een geschikte keuze zijn. En wil je ze in een minimalistisch huis laten opvallen dan zou je kunnen kiezen voor een (donker)grijze tint op de wand.


ferrolight_pixel

Door zijn bescheiden afmetingen kan hij ook worden gebruikt in kleinere ruimtes. Bijvoorbeeld een enkel model om een donker deel van je kamer op te lichten of links en rechts naast een schilderij. Heb je meer ruimte tot je beschikking dan zou je op een lange wand of gang meerdere Pixels naast elkaar op de wand of achter elkaar aan het plafond kunnen plaatsen. Hierdoor versterken ze elkaar en ontstaat er een ritme in het licht. Ben je een liefhebber van rust dan plaats je ze op de wand op één hoogte en schijnen ze allemaal dezelfde manier het licht op de wand. Mag er wat meer speelsheid ontstaan dan kunnen ze verschillen in hoogte en / of verschillen in de richting van het licht. Hierdoor ontstaat een kunstwerk van licht en schaduw op de wand.Naast de flexibele, verstelbare Pixel wand-/plafondlamp is er ook een vaste uitvoering te kiezen. Daarnaast zijn er nog een Pixel hanglamp, twee Pixel vloerlampen en een tafellamp te vinden in de collectie van Ferrolight. Zo kan je, wanneer de ruimte er geschikt voor is, de vormgeving op verschillende plekken in je interieur terug laten komen om te zorgen voor rust. Doe dit wel met mate en goed afgestemd zodat het niet saai wordt. Vraag bij het vinden van dit evenwicht zonodig advies zodat je weet dat de Pixel straks in jouw interieur de goede plaats krijgt.

ferrolight_pixel ferrolight_pixel
ferrolight_pixel ferrolight_pixel


Heb je al een plek een gedachte waar de ranke wandlamp Pixel van Ferrolight zijn licht mag gaan schijnen in jouw huis?

Bronvermelding: www.ferrolightdesign.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.