Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Luchtige vloerlamp: de Tango van Luceplan

Luchtige vloerlamp: de Tango van Luceplan

Written by margitkengen. Posted in Verlichting, Vloerlampen

luceplan_tango

Zijn naam verklapt het al. Voor het ontwerp van de vloerlamp Tango heeft zijn Argentijnse ontwerper Francisco Gomez Paz zich laten inspireren door de eigenschappen van de Tango: sensueel en harmonieus. Heb je nog een ruimte in je huis waarvoor je op zoek bent naar bijzondere indirecte verlichting dan zou de Tango een goede kandidaat kunnen zijn. Hij is voorzien van led dus energiezuinig en wordt enkel uitgevoerd in het zwart.


luceplan_tango

Zijn open en luchtige structuur zorgt er voor dat hij visueel weinig ruimte in beslag neemt. Om goed tot zijn recht te komen heeft hij echter wel voldoende plek nodig. De basis in de vorm van een driehoek is 54 bij 47,5 centimeter, zorg er daarom voor dat je goed nadenkt over waar hij een plekje gaat krijgen. De totale hoogte van deze vloerlamp is 167 centimeter.luceplan_tango luceplan_tango


Hij is voorzien van 35 watt led lijnverlichting die 3000 graden Kelvin (‘warm-wit’) zijn, deze leveren in het geheel 2325 lumen op.


luceplan_tango

De drie stangen van aluminium die de twee driehoeken verbinden zijn voorzien van elastomeer koppelingen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de lamp in een vloeiende beweging van richting te veranderen. De verlichting is naar boven gericht maar door de eenvoudige rotatie van de drie aluminium stangen kan het licht ook naar de wand gericht worden. Afhankelijk van de situatie bepaal je wat er op dat moment het beste en prettigste licht is.Door deze beweging van het licht ontstaat er telkens weer een nieuw beeld van de Tango in de ruimte. Daarbij is de hoeveelheid licht te bepalen door middel van een sensordimmer waardoor je de sfeer zelf kiest.


De Tango heeft een rustige uitstraling doordat hij geheel in één kleur is uitgevoerd en de rechte lijnen van het ontwerp dragen hier ook aan bij. Wanneer je in een klassieker interieur gebruik hebt gemaakt van de kleur zwart dan kan hij, indien het juist is afgestemd is in het geheel, ook daar een goede aanvulling zijn. In een modern of minimalistisch interieur zal de Tango zich al gauw thuisvoelen. Zorg er voor dat de kleur elders terugkomt om er niet al te veel uit te laten springen. Het lijnenspel van dit ontwerp zou ook een goede referentie kunnen zijn naar bepaalde lijnen in de architectuur van de ruimte waardoor hij nog beter aansluit.

luceplan_tango luceplan_tango luceplan_tango


Heb je al een mooie plek in gedachte waar de Tango vloerlamp van Luceplan goed tot zijn recht zou kunnen komen? Waar hij zowel als object en als functionele en sfeerverlichting kan dienen.

Bronvermelding: www.luceplan.com, www.gomezpaz.com

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.