Puzzelen met tafeltjes: de Jigsaw van Moome

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

moome_jigsaw

Bijzettafels zijn extra handig wanneer je ze flexibel kan inzetten in je interieur. Door ze bij elkaar te kunnen plaatsen of los van elkaar vormen ze een mooi en functioneel onderdeel in je zitgroep. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen met de Jigsaw tafeltjes van het Belgische merk Moome. Dit merk is ontstaan uit een samenwerking van het ontwerp label Indera en creatieve agentschap Mooz. Het ontwerp van de Jigsaw is van de hand van de eveneens Belgische Linde Hermans en is er in één afmeting en twee afwerkingen. In 2014 werd hij opgenomen in de collectie.


Ook wanneer je niet heel veel ruimte hebt kan je de Jigsaw goed toepassen. Hij is namelijk maar 35 bij 35 centimeter en is eveneens 35 centimeter hoog. Door de uitsparing van 17,5 bij 17,5 centimeter ontstaat er een open hoek in de tafel. De L-vorm die hierdoor ontstaat zorgt voor de flexibiliteit in het gebruik van dit ontwerp.


Zo kan hij gemakkelijk rondom een hoek geplaatst worden van je bank, voetenbank of salontafel. Met twee die in elkaar passen ontstaat er een rechthoekige vorm. Ook kan je er bijvoorbeeld gemakkelijk een vierkant mee samenstellen door 4 tafeltjes te combineren.

moome_jigsaw moome_jigsaw moome_jigsaw


Zijn pure en rustige uitstraling wordt benadrukt door het materiaal- en kleurgebruik. De Jigsaw wordt gemaakt van circa 3 millimeter dik staal waardoor hij een heel luchtige uitstraling heeft. Hij wordt vervaardig uit één stalen plaat. Door deze in een l-vorm te buigen en de delen aan elkaar te lassen tot één geheel ontstaat het rustige beeld zonder dat er restmateriaal is.


moome_jigsaw moome_jigsaw

Dit kan worden afgewerkt in zwarte (ral 9005) of witte (ral 9016) poedercoat. Afhankelijk van het kleurgebruik dat je hebt gekozen en of je de Jigsaw al dan niet in het oog wilt laten springen of juist niet kies je de kleur die hierbij aansluit.Met hun rechte lijnen en rustige kleurgebruik zou je de Jigsaw tafeltjes goed kunnen toepassen in een strak interieur. Het ontwerp van de tafeltjes volgt dan de lijnen van het interieur waardoor ze goed op elkaar aansluiten. Maar je kan ook het contrast opzoeken met het toepassen van dit ontwerp. Bijvoorbeeld in een interieur dat wat speelser is en waar meer kleur is toegepast. Hier zorgt de Jigsaw voor een rustpunt in het geheel. Met de juiste afstemming van kleuren en materialen zouden de tafeltjes ook kunnen worden gebruikt in een klassieker interieur, dit vergt wel wat meer uitdaging.


Natuurlijk kunnen ze uitstekend in de woonkamer worden geplaatst maar ook als nachttafeltje zouden ze een mooie aanvulling kunnen zijn. Een tikje eigenwijs en toch praktisch.

moome_jigsaw moome_jigsaw


Zie je deze Jigsaw van het Belgische merk Moome al bij jou in de woonkamer een mooi plekje krijgen? Sla aan het puzzelen en zoek je eigen compositie die helemaal aansluit bij jouw wensen.


Bronvermelding: www.moome.be, www.lindehermans.be

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.