Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
3D vloerkleden: de Surfaces van Carpet Sign

3D vloerkleden: de Surfaces van Carpet Sign

Written by margitkengen. Posted in Stoffering, Vloerkleden

mdf italia_mamba

Kan jouw woonkamer wel een vloerkleed gebruiken dat net even wat anders is dan anders? In de collectie van het Nederlandse merk Carpet Sign is een heel bijzondere serie te vinden, de Surfaces. Hierbij heb je de keuze uit maar liefst twaalf verschillende 3d structuren in twaalf verschillende kleuren. Zo kun je hem afstemmen op jouw eigen interieur.

In dit ontwerp van Carpet Sign Studio ontstaat het 3d effect van deze vloerkleden door de hoogteverschillen in de polen waardoor er schaduwval ontstaat. De luspolen variëren in hoogte van 8 tot 20 millimeter. Dit zorgt voor levendigheid in het vloerkleed en het duidelijke reliëf. Dit wordt nog eens extra benadrukt door de combinatie van materialen.

Materiaal

De Surfaces worden gemaakt van een combinatie van wol (65%) en viscose (35%). Een semi-kamgaren zorgt voor de basis van het vloerkleed. De toevoeging van viscose zorgt voor een glans in het geheel.

Structuren

Mosaïc

carpet sign_surfaces

Dit ontwerp binnen de Surfaces familie heeft een geometrisch patroon. Door de structuur van poolhoogtes krijgt het een levendige uitstraling. Het typerende lijnenspel zorgt ervoor dat hij goed zou kunnen passen in een interieur met rechte vormen en lijnen.Sahara

carpet sign_surfaces

In dit ontwerp herken je de structuur van zand van bijvoorbeeld de woestijn of van het strand. Hij zorgt voor een subtiele structuur en je zou de Sahara bijvoorbeeld kunnen combineren met natuurlijke materialen en kleuren.Croco

carpet sign_surfaces

Hierbij zijn de schubben van de huid van de krokodilachtigen te herkennen. Dit geeft een bijzonder effect. Het vloerkleed heeft een rechte buitenvorm maar door de ronde vormen in de structuur zou deze goed gecombineerd kunnen worden als referentie met ronde vormen in de ruimte.Braille

carpet sign_surfaces

Zijn naam zegt eigenlijk alles al over deze uitvoering. Over het vlakke oppervlak van het vloerkleed zijn verhoogde stippen verdeeld die zorgen voor een subtiele uitstraling van het geheel. Door het contrast tussen de rechte buitenvorm en de ronde details zou hij goed kunnen dienen als verbindend element met andere ronde vormen in het interieur.


Cellular

carpet sign_surfaces

Als je cellen onder een microscoop bekijkt zie je een herkenbaar patroon. De verhoogde lijnen zorgen ervoor dit beeld over het gehele oppervlak van dit type vloerkleed te zien is. Door het grillige patroon met lijnen in diverse richtingen zou je hem kunnen combineren met schuine lijnen in de architectuur van de ruimte.


Lobelia

carpet sign_surfaces

Bij dit type vloerkleed binnen de Surfaces collectie is de link gelegd met de natuur. De bloemblaadjes worden vanuit een centraal punt over het gehele oppervlak verwerkt waardoor er een levendig geheel ontstaat. Door elders in het interieur florale details terug te laten komen zou je dit vloerkleed in het geheel kunnen laten aansluiten.


Bars

carpet sign_surfaces

Hierbij wordt een korte staafvorm in visgraatmotief over het oppervlak van het vloerkleed verdeeld. Hierdoor ontstaat een ritmisch, haast grafisch patroon. De schuine lijnen zouden kunnen refereren naar schuine lijnen in de ruimte of in andere meubels.Scales

carpet sign_surfaces

Ook hierbij zegt de naam eigenlijk voldoende. Er is een patroon van schubben in het vloerkleed verwerkt waardoor er een gelaagd oppervlak ontstaat. Door elders in het interieur grillige vormen terug te laten komen zou je er voor kunnen zorgen dat de verschillende losse delen van het interieur één geheel gaan vormen.


Ypsilon

carpet sign_surfaces

Dit type heeft een patroon over het gehele oppervlak waarbij steeds de y-vorm herhaald wordt. Er ontstaat een ietwat drukker totaalbeeld dat tegelijkertijd ook rust uitstraalt door de herhaling van de y-vorm. Zijn strakke, ritmische patroon zorgt ervoor dat je het zou kunnen toepassen in een interieur met zowel recht als schuine lijnen.


Metal

carpet sign_surfaces

In dit vloerkleed is de uitstraling van traanplaat verwerkt in een zachte uitvoering. Het herkenbare beeld heeft door zijn referentie aan staal een ietwat industriële uitstraling. Dit zou goed kunnen passen in bijvoorbeeld een modern interieur met echte stalen details of waar elders industriele materialen of producten worden gebruikt.


Zen

carpet sign_surfaces

De Zen heeft een vriendelijk patroon met ronde vormen waardoor een zachte uitstraling met tegelijkertijd een grafisch aandoend beeld ontstaat. Zijn patroon zou kunnen zorgen voor een onderbreking van de rechte lijnen in je interieur. Het is wel verstandig om ergens anders in het interieur ronde vormen of lijnen terug te laten komen zodat het vloerkleed aansluit op het geheel.

Logo

carpet sign_surfaces

Binnen de collectie van de Surfaces bieden ze ook de mogelijkheid om je bedrijfslogo door middel van het hoogteverschil in het vloerkleed te verwerken. Op deze manier kan dit type vloerkleed ook gebruikt worden voor de zakelijke markt. Het vloerkleed heeft een bijzondere uitstraling omdat het logo niet ‘in’ maar als het ware op het oppervlak te zien is.


Specials

carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces


Naast alle bovengenoemde mogelijkheden is het bij Carpet Sign ook mogelijk om in deze kwaliteit te kiezen voor een eigen ontwerp of een speciale vorm. Op die manier bieden ze optimale flexibiliteit om er voor te zorgen dat jouw vloerkleed perfect aansluit in het ontwerp van je interieur. Heb je bijvoorbeeld de hanglampen Skygarden van het Italiaanse merk Flos boven je eettafel hangen, dan is het mogelijk om het patroon dat aan de binnenkant zit, terug te laten komen in het vloerkleed. Op deze manier koppel je op een subtiele manier je eetkamer en je zitgedeelte.

Kleuren

Standaard heb je in deze collectie van Carpet Sign de keuze uit twaalf verschillende kleuren. Zo zijn er een heel aantal natuurlijke en warme kleuren mogelijk en ook enkele kleuren die meer in het oog springen. Op aanvraag zijn er echter ook speciale kleuren mogelijk.

carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces carpet sign_surfaces

Afmetingen

De afmeting van deze vloerkleden heeft een verhouding van 1 : 1,5. Dat wil zeggen bijvoorbeeld 200 bij 300 centimeter. De maximale maat die zonder naden gerealiseerd kan worden is 430 x 470 centimeter. Denk goed na over wat je wilt bereiken met een vloerkleed in je kamer. Gaat het om de toevoeging van warmte, kleur of moet hij de verbindende factor gaan zijn van de verschillende losse onderdelen in de ruimte. En dan is er natuurlijk nog de vraag hoe groot hij zou moeten zijn. Misschien helpen de interieurtips over hoe je een vloerkleed kan kiezen, je al iets op weg. En win anders advies in om tot de juiste en passende keuze te komen.


carpet sign_surfaces

Bijkomend voordeel van de Surfaces vloerkleden is dat ze kunnen worden gebruikt op vloeren met vloerverwarming. En je zou hem ook als kunstwerk aan de wand kunnen hangen. Dit levert een voordeel op in de akoestiek van de ruimte en heeft een vriendelijke, warme uitstraling.Weet je al welk type Surfaces vloerkleed van Carpet Sign jij het mooist vind en er het beste past in jouw interieur? Win bij twijfel advies in zodat je er zeker van bent dat het vloerkleed het gewenste effect oplevert.

Bronvermelding: www.carpetsign.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Comments (3)

 • Han Meulendijk

  |

  Super artikel. Fijn dat je zo enthousiast bent over dit mooie vernieuwende product

  Reply

 • jos

  |

  mooi artikel, dank je voor enthousiasme en geven van aandacht.

  Reply

  • margitkengen

   |

   Graag gedaan Jos, het is altijd weer leuk om over mooie artikelen te kunnen schrijven.
   Hartelijke groet,
   Margit

   Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.