Salontafel met structuur: de Terrace van Linteloo

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

linteloo_terrace

Vraagt jouw zitgroep om een bijzondere salontafel? Een ontwerp met een strakke uitstraling en met een vormgeving die mag opvallen? Dan zou de Terrace van het Nederlandse merk Linteloo een goede keuze kunnen zijn. Dit ontwerp is in 2016 opgenomen in de collectie en is van de hand van ontwerper Sebastian Herkner.

Hij liet zich bij dit ontwerp inspireren door het landschap en de verdeling van de velden hierin. Doordat de bladen op verschillende hoogtes ten aanzien van elkaar geplaatst zijn ontstaat er een soort relief. Doordat de bladen ook nog anders worden afgewerkt zie je van elke hoek een ander beeld van het geheel. Zo is er een geribbeld blad, een deel met een opstaand randje en zijn er vlakke delen.

Kleur

Voor de kleuren van het blad is er gekozen voor vier opties.

Graphite Grey & Cloud White

linteloo_terrace linteloo_terrace


Heb je een interieur waarbij de zwart- wit en grijstinten de basis vormen dan zou je de Terrace hierin mee kunnen laten gaan door te kiezen voor Graphite Grey of Cloud White. Ze zijn dan subtiel aanwezig en vormen een strak en rustig onderdeel in het geheel.Toscana Red & English Green

linteloo_terrace linteloo_terrace

Mag er in jouw interieur een kleuraccent worden toegepast dan zou je kunnen kiezen voor de warme rode kleur, Toscana Red. Deze zou je als accent kunnen combineren in een licht interieur met grijstinten maar ook in combinatie met de juiste kleur hout. Een iets meer subtiele kleur is de chique English Green. Deze zou goed gecombineerd kunnen worden in een interieur met natuurlijke kleuren en materialen met de toevoeging van groene accenten, bijvoorbeeld in planten.

Zorg er in beide gevallen voor dat je de kleur die je kiest elders terug laat komen, in een gelijke tint of een tint die aansluit bij deze kleurenreeks. Hiermee zorg je dat er een evenwicht ontstaat in het geheel. Anders valt alleen de tafel op en niet het geheel waarin hij staat.

Materiaal

De bladen worden gemaakt van keramiek en elk blad wordt met de hand bewerkt. Elk met zijn eigen uitstraling, van vlak tot geribbeld en verschillende diktes. Deze samen zorgen voor het relief van het blad met een haast grafische uitstraling van het geheel.

Het stalen onderstel heeft een epoxy coating in de kleur mat antraciet. Dit zorgt voor een contrast met de uitvoering van het blad, bij de ene kleur meer dan bij de andere uiteraard. Door de minimalistische uitvoering van het onderstel wordt alle aandacht naar het blad en het ontwerp daarvan geleid.

Afmetingen

De Terrace van Linteloo wordt in maar liefst zeven verschillende afmetingen gemaakt. Van klein tot groot en op diverse hoogtes.

linteloo_terrace linteloo_terrace

De grootste Terrace is 135 centimeter lang, 90 centimeter breed en het geheel is 39 centimeter hoog. Het blad is onderverdeeld in vijf delen.

De volgende is vierkant en is 90 bij 90 centimeter en deze is 38 centimeter hoog. Bij dit model zijn er vier delen in het blad.


linteloo_terrace

Een maatje kleiner is de Terrace van 90 centimeter lang bij 65 centimeter breed en een hoogte van 39 centimeter. Hierbij zijn er drie delen in het blad terug te zien.

Dan is er nog een model met een lengte van 90 centimeter die daarbij 45 centimeter breed is en een hoogte heeft van 39 centimeter. Ook hierbij is het blad onderverdeeld in drie delen.


linteloo_terrace

De smalste Terrace is 90 centimeter lang en heeft daarbij een breedte van slechts 20 centimeter. De hoogte van dit model is 52 centimeter. Hierbij zijn er twee verschillende oppervlakken terug te zien in het blad.

De Terracce met een lengte van 85 centimeter en een breedte van 45 centimeter heeft een hoogte van 37 centimeter. Ook deze bestaat uit twee vlakken in het blad.

De laatste Terrace is 65 centimeter lang en heeft een breedte van 45 centimeter. Dit model is 52 centimeter hoog en het blad is onderverdeeld in twee delen.


linteloo_terrace

Door al deze verschillende modellen ontstaat er uitgebreide mogelijkheden. Zo zou je kunnen kiezen voor een grote salontafel waarbij je de smalle Terrace bijvoorbeeld naast de leuning van de bank plaatst. Zo laat je het model van de salontafel terugkomen en heb je directe ruimte naast je om iets neer te zetten of leggen wanneer je op de bank zit.linteloo_terrace linteloo_terrace

De open en luchtige vormgeving zorgt er ook voor dat je ze voor ramen of een glazen pui kan plaatsen zonder dat je te veel zicht wegneemt. En ook midden in een ruimte, als afscheiding tussen verschillende functies zouden ze een goede plek kunnen krijgen.linteloo_terrace

Heb je al een voorkeur voor een kleur voor de Terrace van Linteloo? En heb je al een mooie plek in gedacht waar hij bij jou thuis kan gaan pronken? Vraag zonodig advies zodat je zeker weet dat hij straks mooi aansluit in het geheel.

Bronvermelding: www.linteloo.com, www.sebastianherkner.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.