Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Imposante buitenverlichting: vloerlamp Twiggy Grid van Foscarini

Imposante buitenverlichting: vloerlamp Twiggy Grid van Foscarini

Written by margitkengen. Posted in Buitenverlichting, Verlichting

foscarini_twiggy-grid

In de zomer buiten kunnen genieten in een tuin waarbij het interieur doorloopt in het exterieur. Dat kan je realiseren met bijvoorbeeld verlichting die zowel binnen als buiten toegepast kan worden. In de collectie van het Italiaanse merk Foscarini is bijvoorbeeld de Twiggy te vinden. Hiervan is nu een outdoor-collectie uitgebracht.


De Twiggy Grid en de Twice as Twiggy Grid zijn gebaseerd op de Twiggy verlichting voor binnen. Door de aangepaste vormgeving kan de Twiggy Grid buiten worden toegepast. Deze ontwerpen zijn van de hand van Marc Sadler. Ten aanzien van het model voor binnen is onder andere de kap aangepast, deze wordt gemaakt van een geweven structuur. Doordat deze opengewerkt is blijft de kap, ondanks zijn grote afmeting, een luchtige uitstraling houden. Tevens zorgt deze structuur voor een bijzondere manier van de spreiding van het licht.

foscarini_twiggy-grid foscarini_twiggy-grid

Materiaal

foscarini_twiggy-grid foscarini_twiggy-grid

De lamp bestaat uit gecoat metaal en aluminum en daarnaast glasvezelcomposiet die gecoat wordt. Voor de afwerking kan je kiezen uit een subtiele uitvoering in het greige. Hij krijgt een chique, rustige uitstraling. Mag hij meer in het oog springen dan is er ook een karmijnrode Twiggy Grid. Deze warme kleur zorgt er voor dat hij een eye-catcher wordt in je tuin of op je dakterras.


Modellen

Twiggy Grid

foscarini_twiggy-grid


Om de Twiggy Grid in evenwicht te houden heeft hij een grote platte voet die een diameter heeft van 60 centimeter. De kap heeft een diameter van 46 centimeter en deze is 29 centimeter hoog. Hij is geschikt voor een led lichtbron van maximaal 21 watt. Daarbij worden er drie gewichtjes meegeleverd waardoor je de hoogte zelf nog iets kan verstellen.

De Twiggy Grid kan met behulp van verlengingsstangen versteld worden in hoogte. Zonder deze verlenging is hij 170 centimeter breed en heeft hij een totale hoogte van circa 196 tot 215 centimeter, afhankelijk van of en hoe veel gewichtjes je op de kap plaatst. De afstand tot de onderkant van de kap is hierbij circa 150 tot 170 centimeter.

Wanneer je gebruikt maakt van één verlengstang ontstaat er een breedte van 185 centimeter en wordt de totale hoogte circa 230 tot 250 centimeter. Van de vloer tot de onderkant van de kap is in dit geval circa 185 tot 205 centimeter. Deze hoogtes bepaal je zelf met de meegeleverde gewichtjes.


Heb je voldoende ruimte dan kan je er voor kiezen om beide verlengstangen toe te passen waardoor de Twiggy Grid een breedte krijgt van 200 centimeter. Het geheel wordt dan met behulp van de gewichtjes ingesteld op circa 260 tot 280 centimeter hoog en tot aan de onderkant van de kap is het circa 215 tot 235 centimeter.


Twice as Twiggy Grid

foscarini_twiggy-grid


Heb je voldoende ruimte en ben je op zoek naar nog meer impact dan zou je kunnen kiezen voor de Twice as Twiggy vloerlamp van Foscarini. Deze heeft een kap met een diameter van maar liefst 80 centimeter en is daarbij 44 centimeter hoog. Om het totaal in balans te houden heeft hij een voet van 100 centimeter.

De totale hoogte van deze indrukwekkende vloerlamp voor buiten is circa 330 centimeter waarbij de afstand tussen de vloer en de onderkant van de kap uitkomt op circa 235 centimeter. Het geheel is 390 centimeter breed.

De Twice as Twiggy is voorzien van een led van 23,6 watt en heeft als aanvulling daarop een ledstrip die 21 watt oplevert. Deze zorgt voor een bijzonder effect, als een zwevende, verlichtte cirkel.Kortom, twee indrukwekkende vloerlampen om in de buitenruimte te genieten van mooi design, bijzonder licht en lange zomeravonden. Weet je al welke er het beste past in jouw tuin, op jouw dakterras of balkon? De Twiggy Grid of de Twice as Twiggy Grid?

foscarini_twiggy-grid foscarini_twiggy-grid

Bronvermelding: www.foscarini.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.