Salontafel met opbergruimte: de NoLa van Spectrum

Written by margitkengen. Posted in Salontafels, Woonkamer

spectrum_nola

De NoLa salontafel zit sinds 2011 in de collectie van het Nederlandse merk Spectrum en is een strakke salontafel die zorgt voor opbergruimte binnen handbereik. Hij wordt in verschillende afmetingen gemaakt dus je kunt er voor zorgen dat hij de meest optimale maat heeft voor in jouw interieur. Ze hebben een warme uitstraling doordat ze worden uitgevoerd in verschillende soorten houtfineer. En hij gaat op een bijzondere manier open…

Deze salontafel is in 2010 ontworpen door Paul Noordijk, die in 1998 afstudeerde aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. In 2005 is hij zijn eigen ontwerpstudio begonnen in Utrecht omdat hij graag helemaal zelfstandig en los van werkgevers en bijbehorende meubelcollecties wilde werken. Met de NoLa geeft hij een nieuwe draai aan de salontafel met de bekende functie van een lade.

Je zou denken dat er een lade onder het blad vandaan komt maar dat is bij de NoLa niet het geval. Als je bij de opbergruimte wilt komen schuif je het blad weg waardoor de ruimte eronder tevoorschijn komt. Groot voordeel hiervan is dat je, als je op de bank zit, je niet je benen aan de kant hoeft te houden om de opbergruimte helemaal te kunnen gebruiken.

spectrum_nola spectrum_nola

Door de lade-geleider komt het blad, de u-vorm op z’n kop, iets los van het opberggedeelte waardoor hij niet massief oogt. Ook ‘hangt’ het blad 3 centimeter hoger ten op zichte van de bak waardoor je de NoLa ook heel gemakkelijk kan gebruiken op een dikker vloerkleed. De opbergbak staat op doppen die terugvallen ten aanzien van de rand waardoor hij iets van de grond komt en hij luchtiger oogt als dat hij direct op de vloer zou staan.

spectrum_nolaHij wordt helemaal uitgevoerd in hout-fineer waarbij je de keuze hebt uit drie verschillende uitvoeringen die een natuurlijke uitstraling houden door de afwerking met olie. Hij is er in het naturel Amerikaans noten, het Amerikaans noten in whitewash maar ook in het whitewash eiken. Dit whitewash-effect wordt bereikt door middel van witte hardwax-olie en zorgt er bij het eiken voor dat hij een puur natuur uitstraling heeft en gaat het vergelen van het eiken tegen. Ook de andere fineer-soorten zijn afgewerkt met hardwax-olie waardoor ze voor een langere periode praktisch zijn in gebruik, bestand tegen drankjes als wijn, thee en vruchtensap. Wel blijft door deze olie de natuurlijke uitstraling behouden.

spectrum_nola spectrum_nola

De hoogte van de NoLa is 29 centimeter en de kleinste maat is 60 bij 60 centimeter. Ook zijn er twee rechthoekige mogelijkheden, deze is 90 bij 60 centimeter of 120 bij 60 centimeter.

Gemakkelijk in gebruik én hartstikke handig om onderzetters, afstandsbedieningen en tijdschriften uit het zicht op te bergen voor een opgeruimde kamer!

Bronvermelding: www.spectrumdesign.nl

LET OP: Deze serie wordt helaas niet meer gemaakt.

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.