Rust en eenheid

Herhaling

Rust en eenheid krijg je in je interieur door bijvoorbeeld de bekledingsstof van een fauteuil terug kunnen laten komen in kussens op de bank die een andere bekleding heeft. Dit zorgt voor een koppeling en daardoor gaan deze onderdelen toch bij elkaar horen. Of kies er voor om een bepaald model verlichting terug laten komen op meer dan 1 plaats. Dit zorgt er voor dat er rust ontstaat. Dit betekent niet dat je alle verlichting hetzelfde moet kiezen, dan wordt het namelijk al gauw saai. Door bijvoorbeeld de vriendelijke ronde vorm die in een fauteuil zit terug te laten komen in de vorm van het tapijt of de keuze van de verlichting kun je voor eenheid en rust zorgen. Hou hierbij wel in gedachte dat overdaad schaadt: door bijvoorbeeld de eettafel, salontafel, dressoir en bijzettafels van dezelfde serie te kiezen bestaat de kans dat het een saai en onpersoonlijk interieur wordt. Door het materiaal van het frame of het blad terugkomen in een geheel ander model is het beter in verhouding. Kies voor een aantal onderdelen die er, los van de rest, uitspringen.

Lightbox ImageLightbox ImageLightbox Image

Vergeet hierbij niet de hal. Dit is de binnenkomst in je huis, de eerste indruk die mensen krijgen als ze binnenkomen. Deze wordt nog wel eens vergeten, maar door hier al bepaalde kleuren, kleurtinten of materialen die gebruikt worden in de woon- en eetkamer terug te laten komen zorgt dit voor een doorlopend geheel. Denk ook  eens na over de garderobe, spiegel en eventuele bergruimte: hier zijn heel veel mooie oplossingen voor!

Lightbox ImageLightbox ImageLightbox Image

Accentkleuren uit een zelfde kleurenreeks

Als je bijvoorbeeld rood kiest dan kun je dit combineren met bijvoorbeeld roze, oranje, rood-paars. Bij blauw heb je natuurlijk de keuze tussen een heel aantal tinten blauw, van heel licht pastelblauw tot bijvoorbeeld kobalt blauw, maar ook blauw-paars kan hier heel goed bij gecombineerd worden. Ook hierbij geldt weer: sla er niet in door door alles in eenzelfde accentkleur te kiezen, dit kan erg eentonig ogen.

Lightbox Image

Verzamel en groepeer

Als er bepaalde dingen in huis zijn waar u aan gehecht bent, een vaasje uit een erfenis, een beeldje met een speciale herinnering etc. dan kan dit eenvoudig in het interieur passen door deze dingen, ook al zijn het heel verschillende producten en kleuren en materialen, samen als 1 geheel gegroepeerd bij elkaar te plaatsen. Er ontstaat hierdoor een heel persoonlijk ‘hoekje’ waarbij alle producten op zich de aandacht krijgen die ze verdienen. Staan al deze bijzondere producten namelijk door de hele kamer verspreidt dan wordt het in het interieur niet opgemerkt en zie je er het bijzondere niet aan af. Ook kan het geheel hierdoor erg rommelig ogen.

Lightbox ImageLightbox Image

Tips & trucs

 • Kies je accentkleuren uit een zelfde kleurenreeks
 • Verzamel kleinere accessoires en geef deze gegroepeerd een mooie plaatsje

Comments (2)

 • raoul tjin

  |

  Hallo,

  graag zou ik willen wten wat het kost als ik een witte tafel wil met beide kanten gesloten, lengte 250cm.

  mvg,
  Raoul tjin

  Reply

  • margitkengen

   |

   Hallo Raoul, bedankt voor je vraag. Ik heb je een mailtje gestuurd met verdere info. Succes.
   Met vriendelijke groet,
   Margit

   Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.