Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Opvallende hanglampen: de Big Final van toss B

Opvallende hanglampen: de Big Final van toss B

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting, Vloerlampen

toss b_big final

Boven een lange tafel kan het mooi zijn om twee of meer kappen op te hangen, afhankelijk van de lengte van de tafel natuurlijk. In de collectie van het Belgische merk toss B zit de Big Final, deze schuine kap kan dan een eigenzinnige keuze zijn. Deze is ontworpen door Peter van de Water, een Nederlandse ontwerper die sinds 2000 zijn eigen firma heeft.

De Big Final is een aanvulling op de serie Final Cut van tossB en is gebaseerd op een schuin afgesneden buis. Extra eigenzinnig doordat de boven- en onderkant wel onder dezelfde hoek zijn afgesneden maar in een verschillende richting. Hierdoor krijg je een strakke kap die net wat bijzonderder gemaakt is.

Leuk hiervan is dat je die eigenheid van de kap kan benadrukken door ze niet exact gelijk te hangen boven de tafel. Laat de schuinte kanten hun eigen leven leiden en zorg daarmee voor minimalistische maar opvallende elementen boven je eettafel of werktafel. Vind je dit te druk dan kan je ze natuurlijk ook precies gelijk hangen waardoor een extra stukje rust ontstaat.

Lightbox Image

Doordat de kap zowel aan de boven- als aan de onderkant open is wordt een groot deel van de ruimte verlicht. Je hebt indirecte verlichting via het plafond en aan de onderkant heb je direct licht om bij te eten, lezen of werken. Doordat de kap aan de binnenkant ook wit is zorgt dit voor de maximale lichtopbrengst waarbij je er natuurlijk voor kan kiezen om hem bij de wandschakelaar te dimmen zodat je zelf kan bepalen hoe veel licht je wilt, afhankelijk van waarvoor je het wilt gebruiken.

In elke kap mogen drie lichtbronnen van elk maximaal 60 watt met een E27 fitting. Deze kunnen, als optie, aan de onderzijde afgeschermd worden met een diffuser, een opalen plaat die zorgt dat je geen directe inkijk in de lichtbronnen hebt.

Lightbox Image Lightbox Image Lightbox Image Lightbox Image Lightbox Image

De Big Final is gemaakt van aluminium en heeft een diameter van maar liefst 60 centimeter. Zorg er daarom voor dat de tafel breed genoeg is zodat je je hoofd niet stoot als je opstaat. Je kunt ze ook iets hoger hangen maar hou er dan rekening mee dat de diffuser een praktische aanvulling is omdat de inkijk dan meer is. Op het hoogste punt van de kap is hij ook 60 centimeter waarbij de twee schuine kanten er voor zorgen dat hij niet te massief oogt. Moet je de stroompunten nog aanleggen hou er dan rekening mee dat het plafondrozet een diameter heeft van 10 centimeter, deze heeft een hoogte van 4,5 centimeter.

Heb je in de buurt nog een vloerlamp nodig dan is er de Big Final Floor, een vloerlamp in dezelfde serie. De kap van dit model is even groot en deze heeft een totale hoogte van 181,5 centimeter. Het wattage is ook gelijk, er mogen drie lichtbronnen in met een maximum van elk 60 watt met een ´27 fitting. De Big Final Floor is helemaal in het wit uitgevoerd.

Lightbox ImageLightbox Image

Doordat hij helemaal in één kleur is uitgevoerd kan je zowel de hanglamp als de vloerlamp toepassen in verschillende interieurs. In een minimalistisch interieur met een witte, rustige basis kan dit model naadloos aansluiten. Doordat zijn uitvoering zo rustig is kan hij ook in een kleurrijker interieur worden geplaatst, het is dan een rustpunt wat betreft kleur maar zijn vormgeving mag dan wel opvallen. Daarnaast zou het een keuze kunnen zijn om met de Big Final het contrast op te zoeken in een interieur met klassieke details. In een volledig klassiek interieur valt hij hoogstwaarschijnlijk uit de toon bij de rest van het meubilair.

Bronvermelding: www.tossb.com

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.