Opvallende salontafel en bijzettafels: de Bowler van Indera

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Salontafels, Woonkamer

indera bowler

Wil je een opvallend vormgegeven salon- of bijzettafel? In de collectie van het Belgische merk Indera zit de Bowler. Dit is een serie salon- en bijzettafels die een eigenzinnig element kunnen zijn. Een eye-catcher in jouw interieur!

indera bowler
In 2009 werd deze serie ontworpen door CuldeSac, een Spaanse ontwerp-studio. Zij maken ontwerpen met een duidelijk vernieuwend tintje. Het uitgangspunt bij het ontwerp van de Bowler was ‘Let us build furniture the same way felt hats are constructed’. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van het thermische vormingsproces dat ook wordt gebruikt om de hoedenplank van een auto te maken. Daarnaast wordt de basisvorm, die gemaakt is van vilt, verstevigd door middel van polyurethaan-schuim. Hierdoor blijven ze licht in gewicht en zijn ze gemakkelijk verplaatsbaar.


indera bowler
Ze zijn er in drie afmetingen en kan gebruikt worden als salontafel, kruk en voetenbank. Een typisch voorbeeld van een product dat je als groepje bij elkaar kan zetten en naar wens daar naar toe verplaatst waar je hem nodig hebt op dat moment. De grootste Bowler is de ‘large’ en heeft een diameter van 100 centimeter. Deze is het laagste van de drie en is maar 35 centimeter hoog. De volgende maat is de ‘medium’ en deze is iets hoger, namelijk 43 centimeter en hij heeft een diameter van 70 centimeter. De kleinste Bowler, de ‘small’, heeft een diameter van 58 centimeter en is 53 centimeter hoog.


Wil je hem als voetenbank gebruiken dan heb je geen tafelblad nodig. Als salontafel en bijzettafel is dit natuurlijk wel erg praktisch. Daarom kan je zelf kiezen of je al dan niet een volkern blad op de Bowler wilt leggen. Om er voor te zorgen dat het losse blad er niet af kan schuiven is er een kleine verlaging gemaakt waar het blad in verzonken ligt. Deze verlaging zit er in alle gevallen in, ook als je hem niet als tafel wilt gebruiken.

Door de keuze van de kleur van de wollen hoes waarmee de romp wordt overtrokken kun je zelf bepalen hoe veel je hem wilt laten opvallen. Heb je een strak en rustig interieur en vind je het daarbij al voldoende om alleen zijn vormgeving in het oog te laten springen dan kunnen je kiezen voor de de antraciet-zwarte of grijze uitvoering. Bij een interieur waar de naturel-tinten een grotere rol spelen kun je bijvoorbeeld kiezen voor bruin. Wil je zijn eigenzinnige ontwerp nog extra laten opvallen dan kun je kiezen uit rood of groen.

indera bowler

Bronvermelding: www.indera.be, www.culdesac.es

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.