Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Kasten met strakke lijnen: de Fields van Schoenbuch

Kasten met strakke lijnen: de Fields van Schoenbuch

Written by margitkengen. Posted in Dressoirs, Garderobe, Kasten, TV kasten

schoenbuch_fields

Sinds begin 2013 zit er in de collectie van het Duitse merk Schonbuch een serie kasten met hele strakke lijnen. Deze Fields is ontworpen door JEHS + LAUB, een ontwerp-duo dat gevestigd is in Stuttgart. Kies zelf je afmeting en combineer daarbij zelf de kleurcombinaties in jouw Fields kast.

De Fiels is een strakke serie kasten waarbij je kan kiezen uit lage kasten, zogenaamde lowboards…

schoenbuch_fields


Bij de lowboards is de diepte altijd 46 centimeter is en de hoogte 55 centimeter. Voor de breedte kan je kiezen uit 100, 150 of 200 centimeter. Bij de lowboard van een breedte van 100 en 150 centimeter is hij ingedeeld met twee laden en één deur met daarachter een legplank. Die van 200 centimeter breed heeft vier laden.Maar als je meer opbergruimte nodig hebt is er ook een hogere variant, de sideboards…

schoenbuch_fields

Ook bij de sideboards is de diepte 46 centimeter, de hoogte wordt hierbij echter 110 centimeter. Daarbij kun je kiezen uit een breedte van 100,5 centimeter die is voorzien van 2 deuren en één lade waarbij je zelf kan bepalen of deze boven of onder de deuren komt. De 150 centimeter brede uitvoering heeft drie deuren en één lade. Bij deze kan je zelf het interieur bepalen, er zijn gelakte legplanken en geperforeerde metalen planken om je schoenen op te plaatsen. Het 200 centimeter brede sideboard heeft drie laden en twee deuren met daarachter elk één legplank.

De Fields kasten worden de rompen en het metalen onderstel in eenzelfde kleur uitgevoerd. Voor de romp kun je kiezen uit een uitgebreide collectie matte basis- en accentlakken en daarnaast ook nog een aantal hoogglans lak-kleuren. Het onderstel wordt altijd uitgevoerd in de bijpassende basis- of accentlak. De strakke, lineaire grepen van massief hout kunnen in een andere kleur gekozen worden waardoor ze zorgen voor een vlakverdeling in de voorkant van de kast. Deze worden uitgevoerd in een matte basiskleur of een accentkleur lak. Maar je kan ze ook toepassen als subtiel naturel-accent door ze uit te laten voeren in het naturel eiken of walnoot.

Op deze manier kun je dus helemaal zelf bepalen of je de kleuren helemaal gelijk kiest waardoor een op een relatief onopvallende manier scheidingen worden aangebracht in het front van de kast. Je zou ook kunnen kiezen voor ton-sur-ton kleuren waardoor er wel contrast is tussen de grepen en fronten maar op een subtiele manier.

schoenbuch_fields schoenbuch_fields

Door de grepen in het hout te kiezen kun je op een genuanceerde manier het hout dat bijvoorbeeld op de vloer ligt terug laten komen in de uitstraling van de kast. De vormgeving van de kast komt het meeste tot zijn recht wanneer de grepen in een sterk contrasterende kleur worden gekozen ten aanzien van de uitvoering van de romp. Je zou daarbij kunnen kiezen om de grepen uit te voeren in de accent-kleur die je hebt gekozen in je interieur.

schoenbuch_fields


Door de verschillende afmetingen en indelingen kun je de Fields toepassen in de hal voor bijvoorbeeld schoenen, shawls en tassen maar ook in de slaapkamer voor extra opbergruimte. In de woonkamer kan hij dienst doen als bijzondere dressoir of televisiekast.


De verschillende afmetingen zorgen er voor dat je deze serie kasten ook in kleinere interieurs kan toepassen aangezien ze er al zijn vanaf 100 centimeter breed. Mochten de 200 centimeter brede kasten niet groot genoeg zijn voor de ruimte dan kun je ook de verschillende kasten combineren, zowel de sideboards als de lowboards onderling of juist een combinatie van deze twee.

schoenbuch_fields schoenbuch_fields

Een combinatie van twee sideboards, met wat ruimte ertussen, naast elkaar zorgen voor veel opbergruimte maar op een minder doorsnee manier. Deze opstelling kan je nog een tikje eigenwijzer maken door bij de ene de lade boven en bij de andere beneden plaatsen. Ook de kleur-combinatie tussen romp en greep kun je laten verschillen.

schoenbuch_fields


Kortom, een kast met strakke horizontale en verticale lijnen die de kast een opvallende en onderscheidende uitstraling geven.

Bronvermelding: www.schoenbuch.com

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.