Eetkamerstoel met natuurlijke uitstraling: de Tom van Spectrum

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Eetkamer, Eettafels, Overige, Stoelen

Eetkamerstoelen met een natuurlijke uitstraling zijn er in vele soorten en maten. Daarbij is natuurlijk niet alleen het comfort belangrijk, ook de vormgeving kan bij je keuze een belangrijk onderdeel vormen. De Tom van het Nederlandse merk Spectrum Design heeft beide, zowel comfort als een onderscheidende vormgeving. Ze zijn in 1995 ontworpen door het ontwerpers-duo Studio Parade.

spectrum_tom

Of je hem nou als eetkamerstoel wilt gebruiken, als stoeltje in de hal of bijvoorbeeld in de slaapkamer, de eetkamerstoel Tom zorgt door zijn materiaal voor een natuurlijke uitstraling. Om hem af te stemmen op jouw ruimte, smaak en materiaalgebruik kun je kiezen uit twee uitvoeringen, elk met zijn eigen extra opties. Zo kan hij worden gekozen in het massief blank eikenhout waarbij je het eiken ook zou kunnen laten beitsen in het leem grijs, wengé en het zwart. Al deze uitvoeringen worden met een matte, transparante lak afgewerkt. Doordat het gebeitst wordt blijft de structuur van het hout wel zichtbaar maar kun je door één van de genoemde beitsen er voor zorgen dat hij beter aansluit bij je interieur. Door de leem grijze of zwarte kleur kan hij heel goed aansluiten bij een interieur met een strakke, neutrale basis zonder dat de natuurlijke materialen ergens terug hoeven te komen. Heb je wel houten details dan zijn de eiken en wengé uitvoering waarschijnlijk een betere keuze.

spectrum_tom spectrum_tom spectrum_tom


Naast de massief houten uitvoering kan de Tom ook worden uitgevoerd in multiplex waarbij het een opvallende onderdeel van het ontwerp wordt dat de lijnen van het multiplex duidelijk zichtbaar zijn. Bij het multiplex kan je kiezen uit de blanke berken multiplex of de berken multiplex die wordt gebeitst in het opaal, moten, wengé of zwart. Hier geldt hetzelfde als bij de massief houten uitvoering, door de kleur van de beits kun je de Tom nog beter laten aansluiten bij de rest van je interieur.

spectrum_tom spectrum_tom spectrum_tom


spectrum_tom

De Tom heeft compacte afmetingen die er, naast de opengewerkte rug en een gedeelte van de zitting, voor zorgen dat ze een luchtige uitstraling hebben. Dit wordt nog eens benadrukt doordat ze geen armleuningen hebben. Ook in een kleiner interieur kun je ze dus heel goed gebruiken, je zorgt er voor dat de zichtlijnen niet te veel worden doorbroken. Hij heeft een breedte van 39 centimeter en de diepte is slechts 46 centimeter. Door zijn hoogte van 87 centimeter steekt hij voldoende boven de tafel uit zonder dat ze zwaar overkomen. De zithoogte van de Tom is 46 centimeter.

Als je de vormgeving van je eetkamerstoelen volledig wilt laten aansluiten bij de eettafel dan is er het model Lino waarmee in 1999 de collectie werd aangevuld. Deze heeft dezelfde karakteristieke silhouet als de stoelen waardoor het één geheel vormt. Totale rust ontstaat wanneer je beide in dezelfde uitvoering en kleur kiest maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om juist een stukje contrast te laten ontstaan tussen de tafel en de stoelen. Wil je niet alleen maar stoelen dan zou je aan één of beide kanten van de tafel ook een bank of krukken kunnen kiezen. Daar zijn de bank Loet en de kruk Niels uitermate geschikt voor. De Niels kan je daarnaast ook als bijzettafel gebruiken.

spectrum_tom spectrum_tom


spectrum_tom

Of je gebruikt de Niels in combinatie met de Tim, dit is de kinderstoel van het ontwerp van de Tom. Op deze manier heeft je kind zijn eigen plekje. Deze is in dezelfde uitvoeringen te kiezen en is slechts 27 centimeter breed en 28 centimeter diep. De totale hoogte van de Tim is 56 centimeter waarbij de zithoogte 30 centimeter is.


Paulien Berendsen en Eric Sloot, die Studio Parade vormen, hebben in dezelfde lijn ook een bartafel (Woody), een barkruk met rugleuning (Toos), een barkruk zonder rugleuning (Koos) en trapje (Trees) ontworpen.

spectrum_tom spectrum_tom

De genoemde producten kunnen natuurlijk ook, naast de particuliere toepassing, heel erg goed worden gebruikt voor het inrichten van bijvoorbeeld een bibliotheek, restaurant of wachtkamer.

spectrum_tom spectrum_tom spectrum_tom spectrum_tom
spectrum_tom spectrum_tom spectrum_tom spectrum_tom

Bronvermelding: www.spectrumdesign.nl

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.