Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Kubistische kast: de Qube van Castelijn

Kubistische kast: de Qube van Castelijn

Written by margitkengen. Posted in Kasten

castelijn_qube

In 2007 werd de kast Qube opgenomen in de collectie van het Nederlandse merk Castelijn, gevestigd in Roelofarendsveen. Dit model is ontworpen door Esther Wassenaar die in 2002 afstudeerde aan de Kunstacademie in Kampen. Daarnaast heeft ze nog een praktijkopleiding meubelmaken gevolgd. De Qube is een opvallende en kubistische kast die helemaal naar eigen wens te maken is door de verschillende mogelijkheden in de afwerking.

De basisvormen in deze kast zijn kubustische elementen. Deze drie blokken worden als het ware in elkaar geschoven en samengevoegd tot één geheel. Dit zorgt voor een bijzondere, grafische uitstraling doordat deze elementen in diepte verschillen van elkaar. Het linkse deel is 40 diep, het element rechtsonder is 45 centimeter diep en het deel rechtsboven heeft een diepte van 50 centimeter. Elk met hun eigen indeling en functies. Door deze strakke, kubistische vormgeving is hij uitermate goed geschikt voor een strak en minimalistisch interieur. In een klassieker in interieur bestaat de kans dat hij uit de toon valt.

castelijn_qube


Het grootste element van de Qube, het linkse deel, staat op voetjes van 10 centimeter hoog dat zorgt voor een luchtigere uitstraling. Deze pootjes zijn uitgevoerd in wit aluminium (M96). Dit deel heeft links een hoge deur met daarachter een aantal schappen. Rechts daarnaast zit onderin een lage deur met daarboven een open nisje waarboven vervolgens nog een klein deurtje zit. Onderin zitten drie binnenladen achter de deurtjes. Dit deel wordt links ondersteund door twee pootjes in M96 wit aluminium van 10 centimeter hoog.

Het blok rechtsonder heeft twee deuren, rechts zit er één op de volledige hoogte van het element en links zit een deur met de helft van de hoogte waardoor er daarboven een open nisje ontstaat. Ook hier zitten achter de deurtjes schappen.

castelijn_qube


Het element rechtsboven heeft aan de linkerkant een deur over de volledige hoogte van het blok. De rechterkant heeft twee schuiffronten die synchroon in horizontale richting verschoven kunnen worden en een nis in het midden.


Door de mogelijkehid om spotjes toe te passen in de nissen kun je de producten die je daar in plaatst extra in het oog laten springen. Deze spotjes zijn 10 watt per stuk en worden uitgevoerd met een trafo en een dimmer zodat je zelf kan bepalen hoe fel het licht moet zijn. Als de schemering valt kan het mooi zijn om toch al een beetje licht in de nissen te hebben zonder dat het meteen de volledige lichtopbrengst is. Je bepaalt dus zelf de sfeer.

Ondanks dat de kast maar één afmeting en samenstelling heeft kun je er toch helemaal je eigen draai aangeven. Je kunt elke blok in zijn geheel in één kleur / structuur laten afwerken, bijvoorbeeld in drie opeenvolgende tinten zodat er contrast ontstaat tussen de blokken zonder dat het er rommelig uitziet. Het blijft op die manier toch één strak geheel. Dit kunnen drie tinten zijn dit aansluiten bij de accentkleur in je interieur maar ook drie meer tijdloze grijstinten. Je kan dan bijvoorbeeld kleur brengen door opvallende objecten in de nissen te plaatsen.

castelijn_qube castelijn_qube


Je kunt ook een ander contrast opzoeken waardoor de kast er weer heel anders uit komt te zien. Kies dan alle rompen in eenzelfde kleur maar kies de fronten in een andere, contrasterende kleur. Ook hierbij blijft de strakke uitstraling van de kast behouden maar zorg je toch voor een eigenwijs tintje in het geheel. Je kunt een heel subtiel contrast kiezen door de tinten niet te ver van elkaar af te laten liggen maar ook voor een groot contrast door juist een hele lichte met een donkerdere kleur te combineren. Wil je kleur in je interieur maar niet te veel? Kies dan de fronten in een neutrale tint maar de rompen in een kleurtje dat bijvoorbeeld aansluit bij de accent-kleur die je hebt gekozen in de rest van je interieur.

castelijn_qube


Je kunt het dus zo opvallend of onopvallend maken als je zelf wilt. Van elk element kan je afzonderlijk de romp en het front kiezen waarbij je de keuze hebt uit uni-lak, effect-lak en hoogglans-lak. Elk in een heel aantal verschillende kleuren, mogelijkheden te over dus! Maar mocht hier onverhoopt tóch de juiste kleur voor jou niet bij zitten dan kan er, op aanvraag, een zogenaamde wens-kleur gemaakt worden. Hierbij kan je kiezen uit alle RAL, NCS of Sikkens kleuren in uni-, effect- of hoogglans-uitvoering.

Wanneer je kiest voor de hoogglans uitvoering dan worden de fronten dubbelzijdig hoogglans gelakt maar van de rompen worden alleen de buitenzijden in hoogglans afgewerkt. De binnenzijden van de rompen en de nissen worden gelakt in een uni- of effect-lak.

Doordat het kast is met een opvallende vormgeving en ruime afmetingen is het belangrijk dat hij voldoende ruimte krijgt om tot zijn recht te komen. Zorg dat er voldoende plaats om de kast heen blijft waardoor je hem van alle kanten kan zien. Hierdoor wordt je steeds verrast door de diepteverschillen en de contrasten in kleur van deze kast.

Ga op zoek naar de uitvoering en kleurcombinatie die het beste passen in jouw interieur en realiseer je geheel eigen ontwerp voor de kubistische kast Qube van Castelijn.

Bronvermelding: www.castelijn.nl

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.