Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Vrolijke hanglampjes: de Blossom van Belux

Vrolijke hanglampjes: de Blossom van Belux

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Verlichting, Vloerlampen

belux_blossom

Ben je op zoek naar bijzondere hanglampjes die je helemaal opvrolijken? Neem dan eens een kijkje bij de Blossom van Belux. Of je er nu eentje ophangt of ze met meerdere bij elkaar, ze vormen een opvallend detail in je interieur. In 2007 werden deze modellen ontworpen door de Nederlandse Hella Jongerius.

De Blossom hanglampjes zijn er in drie verschillende modellen, elk met zijn eigen kleurcombinaties. Je kunt de combinatie van deze lampjes dus zo rustig of bont maken als je zelf wilt. Leent je interieur zich voor kleur en past dit bij jouw wensen combineer dan verschillende modellen, elk in zijn eigen kleurcombinatie of allemaal dezelfde kapjes in eenzelfde kleurcombinatie als een rustigere uitstraling beter bij je past.

belux_blossom belux_blossom belux_blossom


belux_blossom belux_blossom

Doordat bij elk kapje de binnen- en buitenkant kunnen verschillen van kleur kun je een nóg levendiger beeld krijgen met de Blossom. Hou bij je keuze van de Blossom of een combinatie hiervan wel rekening met het feit dat ze zorgen voor direct licht omlaag. Dit komt omdat de kapjes zijn gemaakt van gelakt aluminium.



Per model verschilt de afmeting en de lichtbron met het daarbij behorende wattage. De Blossom-33 ‘Rocket’ is de grootste van de drie. Deze heeft een diameter van 25 centimeter waarbij het kapje 29 centimeter hoog is. Er zit een spot in van maximaal 60 watt met een E27 fitting. Bij dit model kapje heb je de keuze uit 4 verschillende kleur-coombi’s. Zo is er één waarvan de buitenkant oranje is en de binnenkant goud. Ook de buitenkant in mint en de binnenkant in roze is een optie. De derde optie is aan de buitenkant bruin en aan de binnenkant turkoois. De laatste optie bij de Blossom-33 ‘Rocket’ is olijf aan de buitenkant waarbij de binnenkant goud is.

belux_blossom belux_blossom belux_blossom belux_blossom


Een ander model kapje is de Blossom-35 ‘Flower’ waarbij door de rand van het kapje duidelijk te zien is waar hij zijn naam aan te danken heeft. Deze heeft een diameter van 16,5 centimeter en heeft een hoogte van 19 centimeter. Bij dit model kun je kiezen uit drie combinaties van kleuren. De eerste mogelijkheid is olijf aan de buitenkant en roze aan de binnenkant. Een andere mogelijkheid is dat de buitenkant roze is gelakt en de binnenkant wit is. De derde optie is dat de buitenkant goud is afgewerkt is en de binnenkant wit is. Ook in deze Blossom zit een lichtbron met een wattage van 60 watt met een E27 fitting.

belux_blossom belux_blossom belux_blossom


Het derde model van de Blossom is de Blossom-37 ‘Booky’ die er in drie kleuren is waarbij de binnen- en buitenkant steeds gelijk zijn. Je kunt hierbij kiezen uit geel, turkoois en rood. Het kapje van dit model is de kleinste van de drie, hij heeft een diameter van 10,5 centimeter en een hoogte van 16,5 centimeter. Er zit een halopar lichtbron in met een wattage van 40 watt en een E14 fitting.

belux_blossom belux_blossom belux_blossom


Het plafondrozet wordt los gekozen waarbij er bijvoorbeeld eentje is die er geschikt voor is om 4 kapjes te combineren. Deze heeft een diameter van 16 centimeter een een hoogte van 5,5 centimeter. Let er op dat je bij de Blossom het plafondrozet los moet kiezen, dit is ook het geval voor de grijze stroomkabel. Deze kan je kiezen in een lengte van 300 of 800 centimeter.

belux_blossom belux_blossom


Mocht je graag een vloerlamp willen die goed aansluit bij de Blossom hanglampjes, dan is er de Blossom-12.



belux_blossom belux_blossom

Deze heeft drie verschillende kapjes die elk apart schakelbaar en dimbaar zijn. Dit zijn meteen details waaraan veel aandacht is besteedt door de ontwerpster Hella Jongerius. Ze zijn met de hand gemaakt en van gegoten goud-brons. Deze verfijnde detaillering vormt een groot contrast met de grijs-groene rubberen draai-knoppen om de kappen in hoogte te kunnen verstellen.



Eén daarvan is de ‘Flower’ met een roze buitenkant en een witte binnenkant. Het ‘Rocket’ kapje is olijfkleurig aan de buitenkant en heeft een gouden binnenkant. De derde kap ‘Globe’ is gemaakt van wit, opaal poly-carbonaat waardoor er diffuus licht ontstaat. Hier zit een mini globe lichtbron in met een maximaal wattage van 20 watt met een E 27 fitting. De vloerlamp heeft een zwarte stroomkabel en de basis is gemaakt van gelakt kunststof (ABS). De stang waaraan de kappen bevestigd zijn is van titanium-kleurig geanodiseerd aluminium.

belux_blossom belux_blossom belux_blossom


Door de opvallende en sprekende vormgeving van deze verlichting zijn ze voornamelijk geschikt voor moderne interieurs. In een minimalistisch interieur kunnen ze een vrolijk en kleurig accent vormen maar ook in een kleurrijk voelen ze zich goed thuis zo lang het maar goed is afgestemd op de rest van het geheel. Een voordeel van deze relatief kleine kapjes is dat je ze in een klein interieur als losse elementen of als klein groepje kan toepassen en wanneer je meer plek hebt kun je de compositie, naar eigen wens en afhankelijk van de ruimte, groter maken.


Past een van deze sprankelende lampjes in jouw interieur?

Bronvermelding: www.belux.com

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.