Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Behaaglijke haard: de Prometheus van Safretti

Behaaglijke haard: de Prometheus van Safretti

Written by margitkengen. Posted in Overige

safretti_prometheus

De koudere dagen zijn er weer en dan gaan we binnen op zoek naar warmte en gezelligheid. Die warmte zou je kunnen realiseren door het plaatsen van een minimalistisch vormgegeven bio-ethanol haard van het Nederlandse merk Safretti. De Prometheus, die er in drie afmetingen is met elk twee uitvoeringen, is ontworpen door Frans Schrofer. Deze behaaglijke haard brengt eenvoudig warmte en gezelligheid in huis.

safretti_prometheus


Bij de Nederlandse ontwerper Frans Schrofer, met zijn Studio Schofer gevestigd in Den Haag, zijn bescheiden elegantie, eenvoud en functionaliteit duidelijk terug te vinden in zijn ontwerpen. Hij werkt niet alleen voor nationale merken als Leolux en Metaform maar ook internationaal voor onder andere het Italiaanse merk Molinari. De haard Prometheus is een mooi voorbeeld van zijn stijl: simplistisch van vorm maar met een bijzondere uitstraling. En doordat er geen overbodige details zijn krijgt hij een tijdloze en strakke uitstraling. Hij wordt gemaakt van gepoedercoat aluminium en de reservoirs / branders met deksel zijn gemaakt van geborsteld rvs.


safretti_prometheus


Dit model heeft Frans Schofer ontworpen voor het Nederlandse merk Safretti: een haard die werd vernoemd naar de Griekse god die het vuur stal van Zeus en het aan de mensheid gaf. Je hebt voor deze haard geen rookkanaal nodig omdat hij werkt op gepatenteerde milieuvriendelijke bio-ethanol vloeistof die schoon verbrandt waardoor je hem eenvoudig een mooie plaats kan geven in je interieur. Je hangt hem op aan de wand en kan gaan genieten van het bijzondere ontwerp en zijn hoogwaardige afwerking waar Safretti bekend om staat. Een extra voordeel is dat de haarden zodanig worden gemaakt dat je ze niet alleen binnen maar zelfs buiten kan gebruiken. Je zou er dus voor kunnen kiezen om in de zomer buiten en in de winter binnen te genieten van je Safretti haard.


safretti_prometheus


Door de vorm van de Prometheus terug te laten komen in een ander deel van het interieur, bijvoorbeeld een rond vormgegeven fauteuil of een rond vloerkleed, kan je er voor zorgen dat hij naadloos aansluit en zorg je er voor dat hij niet uit de toon valt. De uitvoering, evenals de afmeting natuurlijk, is helemaal afhankelijk van de ruimte waar je hem wilt gaan plaatsen. Vraag zonodig advies om er voor te zorgen dat hij goed aansluit bij je wensen en interieur en of het model Prometheus de juiste keuze is. Safretti heeft namelijk nog veel meer mooie bio-ethanol haarden, elk met zijn eigen uitstraling en vormgeving.



Opvallend aan de Prometheus is dat het, als hij niet brandt, meer een object wordt waarbij de nieuwsgierigheid van bezoek wordt gewekt wanneer ze nog niet in de gaten hebben dat het een haard is. Hij vormt een eigenwijs element in je interieur en heeft een vriendelijke uitstraling door zijn ronde vorm. Zodra hij een aantal keer gebrand heeft wordt de achterwand van de vlammen steeds levendiger, de warmte zorgt namelijk door de hitte voor een tekening in het metaal.

De Prometheus RB en RG, de ronde uitvoeringen, hebben een diameter van 80 centimeter en komen in het geheel maar 17 centimeter van de wand. Hou wel rekening met zijn gewicht van 15 kilo bij de keuze waar je hem wilt gaan ophangen. Hij is voorzien van één brander met een deksel, beide gemaakt van geborsteld rvs, waarin twee liter bio-ethanol kan. Deze zorgt er voor dat je 6 tot 8 uur kan genieten van de warmte van de vlammen.

safretti_prometheus safretti_prometheus


Heb je meer ruimte ter beschikking en past het beter in de ruimte om de haard een iets meer horizontale richting te geven dan zijn er de Prometheus OB en OG. Deze is ovaal van vorm en is 115 centimeter breed met een hoogte van 80 centimeter. Hij is in totaal 23 centimeter diep en weegt 20 kilo. Doordat hij breder van vorm is, is er plaats voor twee branders en krijg je dus een groter en breder vlammen-spel.

safretti_prometheus safretti_prometheus


Voor de bovengenoemde modellen heb je wel behoorlijk wat ruimte nodig om ze goed tot hun recht te laten komen. Woon je minder groot maar spreekt de vormgeving je wel aan dan is er ook een smal hoog model te kiezen.

safretti_prometheus safretti_prometheus


De Prometheus PB en PG zijn 80 centimeter hoog maar hebben een breedte van slechts 20 centimeter. Zijn diepte is 17,5 centimeter waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt en maar een relatief klein plaatsje nodig heeft om je te laten genieten van zijn warmte en vlammen. Hou er met het kiezen van de plaats rekening mee dat hij 12 kilo weegt. De brander bij dit model heeft ruimte voor 1,7 liter bio-ethanol en kan hier 8 tot 10 uur op branden. Het vuur is te doven door het plaatsen van het deksel met een eigenwijs groen handvat dat op aanvraag ook in andere keuren kan worden uitgevoerd.



safretti_prometheus

Een extraatje bij de ronde en ovale Prometheus is dat het reservoir van de bio-ethanol is voorzien van een deksel die je tevens kan schuiven. Het is dus niet alleen ‘aan’ of ‘uit’ maar je kan de vlammen als het ware dimmen. Schuif de deksel helemaal voor de opening vandaan voor een groot en opvallend vuur en verplaats de schuif iets meer over de opening om zelf de grootte van de vlammen te bepalen. Afhankelijk van de situatie kun je dus simpel een groot of klein vlammen-spel realiseren met de Prometheus.


Doordat je zelf kan kiezen of je hem helemaal in het zwart wilt uitvoeren of de bovenzijde zwart en de onderzijde zilverkleurig kun je bepalen in welke mate hij mag opvallen. Geheel in het zwart is hij zo rustig van uitstraling dat hij, terwijl hij heel strak is vormgegeven, zelfs in een klassieker interieur heel goed geplaatst kan worden. Met de zilveren onderkant springt hij iets meer in het oog en wordt de vorm iets gebroken.

Kortom, ben je op zoek naar warmte en sfeer dan zit je goed bij de Prometheus. Je kan gaan genieten van een open, vrij vlammen-spel doordat er gebruik is gemaakt van convexe en concave vormen. Daarnaast is hij gemakkelijk in gebruik, je hoeft geen hout in huis te hebben, alleen maar het reservoir te vullen en je kunt meteen de sfeer en warmte ervaren!

safretti_prometheus safretti_prometheus

Bronvermelding: www.safretti.nl, www.studioschrofer.com

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.