Driehoekige bijzettafels met vloeiende lijnen: de Ply van Arper

Written by margitkengen. Posted in Bijzettafels, Eetkamer, Salontafels, Stoelen, Woonkamer

arper_ply

In de collectie van het Italiaanse merk Arper werd in 2013 de Ply opgenomen. Deze driehoekige modellen zijn van de hand van ontwerp-studio Lievore Altherr Molina en bestaat uit een heel aantal bijzet- en salontafels in verschillende maten. Binnen dit ontwerp met vloeiende lijnen zijn er ook een aantal krukjes verkrijgbaar.

De ontwerp-studio Lievore Altherr Molina – in 1990 opgericht door Alberto Lievore, Jeannette Altherr en Manel Molina – heeft al meerdere ontwerpen geleverd voor Arper, waaronder de serie Catifa. Hun producten zijn herkenbaar door de heldere vormen en naast het ontwerpen van meubels houden ze zich ook bezig met product- en verpakkingsontwerpen en interieur-ontwerpen.

arper_ply


Bij het ontwerp van de Ply is de vorm- en materiaalkeuze eveneens heel puur gehouden. Het bestaat uit één doorlopende vorm waardoor er vriendelijk afgeronde hoeken ontstaan, daar waar de poten zitten. Je hebt dus wel de driehoekige vorm maar dan zonder scherpe hoeken waardoor hij een zachte uitstraling krijgt. Door de verschillende mogelijkheden in kleur kun je ze nog extra laten opvallen.Als enkel element is de Ply al een mooi object in de ruimte, bijvoorbeeld naast de bank of in een lege hoek van de kamer waarvoor je nog steeds geen oplossing hebt gevonden. Maar door de verschillende vormen en maten kun je er ook je eigen compositie mee samenstellen. Zoals bij het spelletje Tangram maak je je eigen opstelling van de Ply tafeltjes die je zelfs nog zou kunnen aanvullen met de kleinste maat kruk. Omdat deze wat vormgeving betreft naadloos aansluit bij de tafeltjes krijg je één geheel waarbij je kan spelen met de verschillende modellen. Dor het hoogteverschil kun je ze ook gedeeltelijk over of onder elkaar schuiven.

arper_ply arper_ply


arper_ply

Als je een heel rustig beeld wilt vormen zou je kunnen kiezen voor een aantal Ply tafeltjes in dezelfde afmeting én uitvoering om je compositie mee te maken. Wil je het net een tikje speelser dan zou je wel dezelfde maten kunnen aanhouden maar verschillende kleuren kunnen combineren, of verschillende maten in dezelfde kleuren. Met de combinatie van verschillende maten, vormen en kleuren ontstaat er een iets nonchalanter geheel waarbij het wel belangrijk is om de kleur of het materiaal ergens anders in het interieur terug te laten komen, anders kan het geheel rommelig over komen.De Ply tafeltjes zijn er in vijf verschillende vormen / afmetingen waarbij je steeds de keuze hebt tussen eiken naturel, zwart eiken of rood eiken.

arper_ply


Hierbij is het kleinste model 37 bij 39 centimeter en heeft, als enige van deze modellen, een hoogte van 44 centimeter. Het volgende model is iets groter, namelijk 53 bij 54 centimeter waarbij de hoogte 36 centimeter is. De grootste Ply tafel heeft ook een hoogte van 36 centimeter maar de buitenmaat hiervan is 93 bij 98 centimeter.

arper_ply arper_ply arper_ply


Ook is er een Ply tafel met een afmeting van 93 bij 52 centimeter, deze heeft ook een hoogte van 36 centimeter. Deze is er in twee uitvoeringen waarbij de vorm van het blad als het ware gespiegeld wordt.

arper_ply arper_ply


Bij de krukken die in de serie Ply horen kun je kiezen uit de uitvoeringen naturel eiken of zwart eiken. Daarnaast heb je de keuze uit drie verschillende hoogtes zodat je deze kan aanpassen aan de plaats waar je ze wilt gaan gebruiken. Aan een eettafel bijvoorbeeld is de zithoogte van 44 centimeter geschikt. Maar wil je ze aan een bar plaatsen dan kun je beter kiezen voor de Ply met een zithoogte van 64 of 76 centimeter, afhankelijk van de hoogte van de bar. Deze twee barkrukken hebben als aanvulling een strakke, verchroomd stalen voetensteun rondom voor extra gebruiksgemak.

arper_ply


Toepassen kun je de Ply op vele plaatsen: in de woonkamer naast de bank of als salontafel, in je slaapkamer als nachttafeltje of op projectmatige basis in een eetcafé, restaurant of wachtkamer.

Dus geef helemaal je eigen draai aan de compositie. Of je er nu één neer zet of meerdere, ga snel genieten van de vriendelijkheid en flexibiliteit van de Ply.

Bronvermelding: www.arper.com

Tags: , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.