Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Moderne bank met evt. een klassiek tintje: de Mare Romance van Artifort

Moderne bank met evt. een klassiek tintje: de Mare Romance van Artifort

Written by margitkengen. Posted in Banken, Fauteuils, Salontafels, Woonkamer

artifort_mare romance

Afhankelijk van de rest van je interieur kan het zo zijn dat een hele moderne óf een klassieke bank beide niet helemaal passen in het geheel. Dan is het de uitdaging om op zoek te gaan naar een model dat een beetje van beide heeft. De Mare Romance is hier een goed voorbeeld van. Dit model werd in 2006 ontworpen door de Nederlandse René Holten en is terug te vinden in de collectie van het bekende merk Artifort.

Dit model is afgeleid van het model Mare dat in 2003 werd geïntroduceerd. Door een relatief kleine aanpassing krijgt de Mare Romance echter een iets ‘lossere’ uitstraling ten aanzien van de Mare. Zo heeft de Mare een volledig vast gestoffeerde rug met slechts een kleine inkeping bovenin om het geheel iets te breken en heeft de Mare Romance losse rugkussens. Hierdoor oogt hij minder minimalistisch en krijgt hij een zachter zitcomfort in de rug. Doordat de rest van de vormgeving gelijk blijft, blijft hij wel zijn moderne uitstraling houden.

artifort_mare romance artifort_mare romance


artifort_mare romance

Leuk detail is dat je ook kan kiezen voor een combinatie van twee stoffen of kleuren doordat de rugkussens en de rest van de bank los van elkaar gekozen kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat je, naar verloop van tijd, zou kunnen variëren in de uitvoering van de rugkussens. Als je de rest van de bank bijvoorbeeld in een tijdloze, effen bekleding kiest en de rugkussen met een patroon-stof dan hoef je niet de hele bank opnieuw te stofferen als je iets anders wilt in plaats van de stof met het patroon.artifort_mare romance

Wil je de bank liever een tikje klassieker dan kun je kiezen voor knopen in de rugkussens, waarbij je de keuze hebt uit twee varianten knopen. Zo zijn er ronde knopen die worden uitgevoerd in dezelfde stof als waarin de bank bekleed wordt. Dit geeft de meest klassieke uitstraling en zorgt voor een rustig beeld omdat de knopen één geheel lijken te vormen met de rugkussens. Ook de keuze van de bekleding bepaalt mede of de klassieke uitstraling versterkt wordt. De bank in cognac-kleurig leer kan bijvoorbeeld zorgen voor een klassiekere uitstraling, het blijft echter natuurlijk altijd afhankelijk van de rest van het interieur en de ruimte of dit ook bij jou het geval is. Laat je hier goed over adviseren zodat je weet dat de juiste keuzes gemaakt worden.


artifort_mare romance

Als je wel een klassiek tintje wil maar dan nét even iets moderner dan zijn er sinds kort ook een nieuw soort knopen te kiezen. Deze zijn cilindervormig en uitgevoerd in metaal. Door zowel de vorm als het materiaal krijgen ze een meer strakke uitstraling dan de ronde, gestoffeerde knopen.artifort_mare romance

De Mare Romance is er in een heel aantal verschillende maten zodat je de bank(en) en/of fauteuils goed kan afstemmen op de ruimte waarin je ze wilt gaan plaatsen. Zo zijn er een fauteuil met een breedte van 87 centimeter en een love-seat waarvan de breedte 115 centimeter is. Doordat het zitgedeelte van de Mare Romance wel vast gestoffeerd is kun je de voetenbank van 83 bij 83 centimeter uit de Mare serie hierbij combineren voor een extra stukje comfort of, met een dienblad erop, als salontafel.artifort_mare romance

De bank is er in drie verschillende breedtes waarbij de kleinste een 2-zitter is en een breedte heeft van 149 centimeter. De volgende maat is 204 centimeter, een zogenaamde 2,5-zitter, en de grootste is een 3-zitter waarvan de breedte 235 centimeter is. Ook de Mare salontafel, met eenzelfde frame, kan je goed combineren met zowel de fauteuils als de banken van de Mare Romance. Zo krijg je een rustig beeld waarbij de verschillende onderdelen wat vormgeving betreft goed bij elkaar aansluiten.Doordat de bank een diepte heeft van 85 centimeter en een hoogte van 72 centimeter is het een model dat zowel tegen een wand geplaatst kan worden als vrij in de ruimte. Hij zorgt er voor dat de zichtlijnen in de ruimte behouden blijven doordat je zicht niet geblokkeerd wordt. De stevige zit met een zithoogte van 43 centimeter zorgt er voor dat je ‘op’ de bank zit en er niet in weg zakt. Wel zit er een stevige vering in die zorgt voor het comfort. Een ander voordeel van deze vering is dat de zitting terugkomt in de originele positie wanneer je opstaat. Het is niet te voorkomen dat er door gebruik enige plooivorming in de stof of het leer ontstaat maar door bijvoorbeeld te kiezen voor een stof die veel rek / stretch heeft kan je dit wel zo veel mogelijk beperken.

De armhoogte van de Mare Romance is 62 centimeter en je kan er hierbij ook voor kiezen om deze, in plaats van op een onderstel, door te laten stofferen tot op de grond. Dit kan bijvoorbeeld een goede mogelijkheid zijn als je geen metalen onderstel wilt. Je krijgt dan een gesloten armlegger waarbij je je wel moet realiseren dat die er voor zorgt dat de bank een minder open en luchtige uitstraling krijgt. Win advies in als je er zeker van wilt zijn dat dit goed aansluit in de ruimte en bij de vormgeving van de rest van je interieur. Let op: onderstaande foto is alleen om een beeld te geven van de gesloten armlegger en is van het model Mare, niet de Mare Romance.

artifort_mare romance artifort_mare romance


artifort_mare romance

Een bijzonder detail bij de Mare serie is het onderstel dat niet volledig aan de buitenkant van de bank zit. Ook zit het niet alleen onder de bank maar schiet het frame als het ware een stukje door tussen de armlegger en het zitgedeelte. Doordat het frame ook nog eens smaller is aan de voorkant dan aan de zijkant zorgt het voor een heel luchtig geheel van de bank. Ook zitten er geen scherpe hoeken aan maar hebben de horizontale en verticale delen een afgeronde vorm waardoor het een vriendelijke uitstraling krijgt.


Het onderstel van deze serie wordt uitgevoerd in gepolijst rvs. Doordat dit glanst wordt het materiaal waarop de fauteuil of bank geplaatst wordt, gereflecteerd en lijkt de bank nog meer te zweven. Een nieuwe mogelijkheid voor het onderstel dat sinds kort is opgenomen bij dit model, is de poedercoat uitvoering. Hierbij heb je de keuze uit in totaal maar liefst 23 verschillende kleuren waarvan er 15 recentelijk zijn toegevoegd. Een groot deel sluit aan bij een ral-kleur en bij sommige heb je de mogelijkheid om te kiezen voor structuur in de lak. Hier kun je het volledig overzicht zien van de poedercoat kleuren.

artifort_mare romance artifort_mare romance artifort_mare romance artifort_mare romance artifort_mare romance artifort_mare romance artifort_mare romance artifort_mare romance

De poedercoat-kleuren variëren van subtiele en neutrale kleuren zoals zwart-, wit- en grijstinten tot felle en frisse kleuren als blauw, rood en oranje. Hierdoor kun je je Mare Romance een totaal eigen uitstraling geven. Je kunt de kleur van het onderstel laten aansluiten bij de bekleding van de bank om een rustig en strak geheel te vormen maar door te kiezen voor contrast tussen bijvoorbeeld een gekleurd frame en rustige bekleding ontstaat er weer een heel ander beeld. Ook kun je rekening houden met de uitvoering van het onderstel van je salontafel of bijzettafels om het goed bij elkaar te laten aansluiten.


Marina Yee for aristide

Extravagant of juist heel subtiel, stem de bank of fauteuil volledig af op jouw smaak, interieur en ideeën over kleur en combinaties hiervan. Maak er helemaal jouw eigen object van!


Bronvermelding: www.artifort.com

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.