Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Vloerkleed met een streepje voor: de Connect van Carpet Sign

Vloerkleed met een streepje voor: de Connect van Carpet Sign

Written by margitkengen. Posted in Stoffering, Vloerkleden

carpet sign_connect

Een vloerkleed komt het beste tot zijn recht als het op maat wordt gemaakt op een specifieke situatie. Ook het kleurgebruik hierbij is maatwerk. Bij de Connect van het Nederlandse merk Carpet Sign is zowel de maat zelf te bepalen en tevens zijn er verschillende kleurmogelijkheden zodat je het uiteindelijke vloerkleed perfect kan afstemmen op de ruimte en het meubilair dat er bij komt te staan. De kleur en een eventueel kleuraccent is bij de Connect op een bijzondere manier in het tapijt te verwerken.

carpet sign_connect


In de basis bestaat de Connect namelijk uit drie verschillende structuren. Je combineert deze drie tot één vloerkleed. Zo is er een gesneden pool, een lussen-pool waarbij een 2 centimeter smalle lijn van een zijden kwaliteit de verbinding vormt tussen deze gesneden en lussen pool. Opvallend is dat de gesneden pool en de lussen-pool exact gelijk zijn aan elkaar, door de verschillende structuren krijgen ze echter elk hun eigen uitstraling. Zo is het gedeelte met de gesneden pool heerlijk zacht en doordat de polen doorgesneden zijn krijgt dit gedeelte een vleug wat zorgt voor een levendige uitstraling. De lussen-pool heeft een strakkere uitstraling doordat de lussen gesloten blijven.In het kleurenpalet is er eenheid gebracht door steeds afgestemde kleuren te kunnen combineren. Natuurlijke kleuren met bijpassende zijden lijn voor wanneer je bijvoorbeeld een houten vloer hebt en een voorkeur hebt voor de natuurlijke materialen en uitstraling. Maar ook meer gedurfde, fellere kleuren die toch subtiel blijven omdat de accent-kleur hoofdzakelijk in het ook springt bij de zijden strook. Om eenheid te houden in het vloerkleed is het verstandig om de gesneden en de lussen-pool in dezelfde kleur te kiezen waarbij de zijden strook in een ton-sur-ton kleur gekozen kan worden of juist in een meer contrasterende kleur. Maar buiten de afgestemde combinaties ben je er helemaal vrij in welke kleuren jij wilt combineren om er helemaal je eigen creatie van te maken. Het verschil van kleur van de smalle, zijden strook heeft een bepalende impact op het vloerkleed.

carpet sign_connect carpet sign_connect


De zijden strook is er in 13 verschillende kleuren die naadloos kunnen aansluiten bij één van de 14 kleuren van de gesneden en lussen-pool. Met deze kleuren en combinaties hiervan kun je aan de slag met het samenstellen van een vloerkleed dat helemaal aansluit bij jouw wensen, eisen en de ruimte waarin het komt te liggen. De verdeling tussen de gesneden pool en lussen-pool bepaal je uiteraard ook zelf. Hiermee krijg je nog een extra stukje flexibiliteit om er helemaal je eigen ontwerp van te maken.

carpet sign_connect carpet sign_connect carpet sign_connect carpet sign_connect carpet sign_connect carpet sign_connect carpet sign_connect
carpet sign_connect carpet sign_connect carpet sign_connect carpet sign_connect carpet sign_connect carpet sign_connect carpet sign_connect


carpet sign_connect


Om je een beetje op weg te helpen heeft Carpet Sign op de website een aantal voorbeelden staan van mogelijke verdelingen tussen de verschillende structuren.Let er bij de kleurkeuzes op dat je het ook goed bekijkt in de betreffende situatie en vraag, indien nodig, advies. Kies de strook bijvoorbeeld in een kleur die aansluit bij de accentkleuren die je al in huis hebt. Bijvoorbeeld een kleur die terugkomt in een schilderij, een kussen op de bank of accessoires op de kast. Belangrijk om te weten is dat de lichtinval en de afwerking van de vloer en wanden allemaal meespelen in de uiteindelijke uitstraling van het vloerkleed. Ook is het zo dat de lussen-pool iets lichter kan ogen en bij de gesneden pool juist iets donkerder, afhankelijk van de lichtreflectie in de situatie.


carpet sign_connect

Met de plaats en richting van de zijden strook kun je er voor zorgen dat bepaalde lijnen van de architectuur van de ruimte benadrukt of juist gebroken worden. Welke van de twee een betere keuze is is volledig afhankelijk van de specifieke ruimte. Ook de vlakverdeling, die je helemaal zelf kiest, aan elke kant van de strook speelt hierbij een grote rol. De vormgeving / verdeling van de Connect is dus erg belangrijk om het vloerkleed optimaal tot zijn recht te laten komen en het de juiste aanvulling te laten zijn in jouw interieur.De smalle strook is gemaakt van 100% zijde en de gesneden en lussen-pool wordt samengesteld uit 38,5% wol, 19,5% linnen, 14% zijde, 14% viscose en 14% katoen. De hoogte van het vloerkleed is beperkt, slechts 1 centimeter, en heeft toch een levendige uitstraling door de verschillende structuren die worden gecombineerd. Het wordt geproduceerd middels de tuft-techniek, welke eind jaren 50 in Amerika is ontwikkeld. De maximale maat die, zonder naden, kan worden gemaakt is 430 bij 470 centimeter.


carpet sign_connect

Deze kwaliteit, die is ontworpen door de Carpet Sign Studio, won niet voor niks in 2010 de Red Dot Design Award. Met de Connect kun je een hele nieuwe wending geven aan het ontwerp van een vloerkleed.

Heb je ook al zin om op zoek te gaan naar de perfecte kleurencombinatie voor jouw kamer. Ga dan aan de slag met de vele kleurmogelijkheden en combinaties hiermee en stel je eigen vloerkleed samen!


Bronvermelding: www.carpetsign.nl

Tags: , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.