Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Leunende werktafel: de Joy Zeta van Arco

Leunende werktafel: de Joy Zeta van Arco

Written by margitkengen. Posted in Overige, Werkplek, Woonkamer

arco_joy zeta

Afgelopen januari presenteerde het Nederlandse merk Arco op de IMM in Keulen een opvallende en sierlijke lijn tafels waaronder de Joy Zeta. Deze zijn ontworpen door de Design Studio van Arco en ze zijn duidelijk herkenbaar door de subtiele detaillering in de verbinding tussen de poten en het blad. Doordat ze worden uitgevoerd in massief houten waarbij er verschillende uitvoeringen mogelijk zijn kun je er je eigen draai aan geven.

Door zijn eenvoudige, rustige uitstraling van de Joy Zeta kun je hem zowel in een woon- als werksituatie toepassen. Doordat de verbindingen tussen de wand en de tafel aan de onderkant van het blad gemaakt zijn lijkt hij tegen de wand te leunen. Deze verbindingen zorgen voor zijn stabiliteit. Hij is er in één afmeting en heeft een breedte van 120 centimeter met een diepte van 60 centimeter. De hoogte is 74 centimeter waarbij de onderkant van het blad 71 centimeter is. Hou hier rekening mee bij de keuze van de stoelen wanneer je deze met een armleuning kiest zodat deze onder de tafel geschoven kan worden. Dit scheelt ruimte en ziet er opgeruimder uit.

Daar waar hij slecht één afmeting heeft, heeft hij wél verschillende mogelijkheden in de uitvoering zodat je hem naadloos kan laten aansluiten in jouw interieur. Het blad wordt uitgevoerd in massief hout, dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en is ook nog eens gebruiksvriendelijk. Je kan hierbij kiezen uit essen, eiken en noten. Ditzelfde geld voor de uitvoering van de poten.

arco_joy zeta arco_joy zeta arco_joy zeta


Als extra opties is er sinds kort de mogelijkheid om het blad, wanneer je de tafel in het eiken kiest, met een inleg van ‘Natural Solid Surface’ te kiezen. Dit is een kunststof die Arco heeft ontwikkeld samen met Senso een gietvloerbedrijf en is gemaakt van plantaardige olie. Een materiaal dat praktisch en prettig is in gebruik omdat het gemakkelijk schoon te maken is het is slijtvast en voelt daarbij ook warm aan.

Wanneer je de Joy Zeta van Arco in je woonkamer toepast zou je er voor kunnen kiezen om hier bij de keuze van de stoelen bij de eettafel die er in de buurt staat rekening mee te houden. Door een type stoel te kiezen die zowel bij de eettafel past als bij de werktafel heb je niet altijd een ‘vaste’ stoel nodig aan de Joy Zeta. Wanneer dat nodig is ‘leen’ je hem van de eettafel. Zo heb je het overgrote deel van de tijd een open en opgeruimde uitstraling bij de tafel en neemt hij niet te veel ruimte in beslag.

arco_joy zeta arco_joy zeta


Om hem goed bij de rest van het interieur aan te laten sluiten is het verstandig om er voor te zorgen dat de uitvoering die je kiest elders in een meubelstuk terugkomt. Ook het contrast met de vloer is hierbij belangrijk. Het kan best zijn dat het in jouw situatie, een kamer met een eiken vloer, een betere keuze is om de Joy Zeta uit te voeren in het noten. Hierdoor ontstaat er een duidelijk verschil tussen de vloer en de tafel en is het niet zo dat, wanneer beide eiken zouden zijn, de materialen nét niet hetzelfde zijn. Dit blijft altijd afhankelijk van de specifieke situatie dus het is verstandig om hierbij advies in te winnen van bijvoorbeeld een interieurarchitect.

Dit model tafel van Arco past ongetwijfeld in een modern georiënteerd interieur maar kan zelfs, in de juiste uitvoering, worden toegepast in een interieur met een klassiek tintje. Daarbij is de keuze van het materiaal van deze gemoderniseerde secretaire belangrijk maar ook de keuze van de stoel kan er aan bijdragen om de Joy Zeta te laten aansluiten bij het overige interieur.

arco_joy zeta


Een handig detail van de Joy Zeta van Arco is dat er rekening is gehouden met kabels, bijvoorbeeld voor de laptop. Dit kan ook handig zijn voor een lampje om de tafel mooi aan te lichten en dat tevens dienst kan doen als werklicht wanneer je aan de slag gaat aan de tafel. Er is een verlaging in het blad gemaakt voor het neerleggen van pennen en daarin is ook een uitneembaar deel gemaakt waar de kabels doorheen kunnen lopen.


arco_joy zeta


Onder het blad zit een netje waar je eventuele accu’s in kan opbergen. Wanneer je de kabels via de poot naar beneden wilt laten lopen dan zou je dit kunnen doen met behulp van de Cable Sock van Arco, ontworpen door Jonathan Prestwich.arco_joy zeta

Een strakke tafel met een subtiel detail bij de verbinding tussen het blad en het onderstel waarbij ze visueel losgekoppeld lijken te worden van elkaar maar tóch één geheel vormen.

Past deze praktische tafel – die óók nog eens mooi is om te zien – ook in jouw interieur?

Bronvermelding: www.arco.nl


Tags: , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.