Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Mooie drinkglazen: de Grand Cru serie van Rosendahl

Mooie drinkglazen: de Grand Cru serie van Rosendahl

Written by margitkengen. Posted in Overige

rosendahl_grand-cru

Dat de feestdagen achter de rug zijn betekent niet dat we geen aandacht hoeven te besteden aan het mooi dekken van de tafel. Gedurende het hele jaar is het fijn om te kunnen genieten van bijvoorbeeld mooie drinkglazen. Het Deense merk Rosendahl heeft bijvoorbeeld de Grand Cru serie, die bestaat uit een heel aantal strakke en stevige glazen, elk met zijn eigen functie.

rosendahl_grand-cru


Zo zijn er Hot Drinks glazen die worden aangeboden in een set van twee stuks en hebben een hoogte van 11,7 centimeter. . Ze zijn strak en simpel vormgegeven met de herkenbare groef die in de hele Grand Cru serie terugkomt. Als extra detail zit er een stalen bandje om het glas heen dat als het ware door het oor van het glas heen loopt. Je kunt ze gebruiken voor een lekker kopje koffie bij het ontbijt of voor een smaakvolle latte. En zeker met de koude dagen op komst is een kopje thee of warme chocomel ook geen overbodige luxe. Deze Hot Drinks glazen hebben een inhoud van 24 centiliter.


rosendahl_grand-cru


Het Cafe Glass zit in een setje van vier stuks en hebben een inhoud van 37 centiliter. De hoogte van deze glazen is 13,4 centimeter en ze hebben een diameter van 8 centimeter. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor koffie, warme chocolademelk of thee en zijn gemaakt van gehard glas. Deze glazen zijn strak vormgegeven en sluiten met hun karakteristieke groeven in het glas perfect aan bij de rest van de Grand Cru serie.


rosendahl_grand-cru rosendahl_grand-cru


Voor koude drankjes zijn er de Tumbler glazen in twee verschillende afmetingen. Zo is er een set van vier Tumblers met een inhoud van 27 centiliter. Deze hebben een diameter van 9 centimeter en zijn slechts 8,5 centimeter hoog. Je kunt ze naast voor drankjes, ook gebruiken voor kleine voorgerechten of desserts.

De Tumblers met iets minder inhoud zijn 22 centiliter en zitten verpakt in een set van zes stuks. Deze zijn er naast in het helder glas ook in het turkoois. Door hun compacte afmetingen, een diameter van 8 en een hoogte van 10,3 centimeter, zijn ze praktisch te stapelen in de kast. Je kunt hier ook heel leuk kleine voorgerechten in serveren.


rosendahl_grand-cru


De Long Drink glazen hebben, net als de rest van de Grand Cru serie, een karakteristieke dikke bodem en zijn erg solide. Ze zijn 15,3 centimeter hoog en hebben een diameter van 7 centimeter, hun inhoud is 30 centiliter. Ze zijn uitermate geschikt voor heerlijke koude drankjes evenals desserts en kleine voorgerechten. Ze worden aangeboden in een set van vier stuks.


rosendahl_grand-cru


Binnen de Grand Cru serie zijn er ook borrelglaasjes, de Tall Shot glazen. Deze zware kwaliteit glaasjes zijn uitermate geschikt voor een ijskoude schnaps en wat vormgeving betreft sluiten ze naadloos aan bij de rest van de glazen door hun herkenbare strakke groeven rondom en het gebruik van dik glas. Ze hebben een diameter van slechts 3 centimeter en ze zijn 7,1 centimeter hoog.


rosendahl_grand-cru


Een handige set, bijvoorbeeld voor zomers in de tuin, is de water karaf met twee tumblers. De karaf is 25,7 centimeter hoog en heeft een stevige grip door de groeven en de vormgeving van het geheel. Een mooi cadeau wanneer je bij mensen gaat eten of voor jezelf voor de warme zomers wanneer je buiten in de tuin wilt genieten van een drankje.


rosendahl_grand-cru


Aanvullend op de Grand Cru serie met de groeven zijn er ook een aantal glazen die wel binnen deze serie vallen maar niet de kenmerkende groeven hebben. Zo zijn er bierglazen in een set van twee stuks. Deze hebben een inhoud van 50 centiliter en zijn 18 centimeter hoog. Ze hebben een vriendelijke tulp-vorm en is hierdoor geschikt voor vele soorten bier.



rosendahl_grand-cru rosendahl_grand-cru


Maar ook de wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen binnen de Grand Cru serie van Rosendahl. Er zijn twee type wijnglazen waarvan de Bordeaux glazen er één is, met natuurlijk een onderscheid tussen de glazen voor rode of witte wijn. De glazen voor de rode wijn zitten in een set van twee verpakt en hebben een inhoud van 45 centiliter. De hoogte van het glas is 22,8 centimeter en ze hebben een diameter van 9 centimeter. Ook de glazen voor de witte wijn zitten in een set van twee stuks verpakt, deze hebben een inhoud van 32 centiliter. De glazen hebben een diameter van 8 centimeter en een hoogte van 21,5 centimeter. De tulp-vorm van deze glazen uit de Bordeaux serie maken ze geschikt voor vele soorten wijn, de vorm van het glas geeft de wijn de ruimte te ontwikkelen en concentreert het aroma.


rosendahl_grand-cru rosendahl_grand-cru


De andere wijnglazen binnen de Grand Cru serie zijn de Burgundy glazen waarbij er ook weer aparte glazen zijn voor zowel de rode als de witte wijn. De set van twee glazen voor de rode wijn hebben een inhoud van 54 centiliter en hebben een diameter van 11 centimeter bij een hoogte van 20,5 centimeter. Ook de Burgundy glazen voor de witte wijn zijn per twee verpakt, deze hebben een inhoud van 30 centiliter. De diameter is 8 centimeter en de hoogte van deze glazen is 19 centimeter. De bolle vorm van deze glazen maakt ze uitermate geschikt voor sterke soorten rode en witte wijn omdat ze hier een groter oppervlak hebben om te ademen. De vorm van het glas concentreert daarbij ook het aroma van de wijn.


rosendahl_grand-cru


Natuurlijk mogen ook de champagneglazen niet ontbreken in deze glas-collectie van Rosendahl. Ze zijn verpakt in een set van twee stuks en hebben een inhoud van 24 centiliter. De hoogte van de champagneglazen is 23 centimeter en ze hebben een diameter van 7 centimeter. Perfecte glazen met een tulp-vorm voor elke feestelijke gelegenheid om te genieten van een koud glaasje bubbels.


rosendahl_grand-cru


Dan zijn er nog Grand Cru glazen voor dessert wijn, om heerlijk na het diner te genieten van een glaasje wijn. Ze hebben een tulp-vormig glas en staan op een hoge steel. Deze zitten in een set van twee en hebben een inhoud van 23 centiliter. Ze zijn 20,5 centimeter hoog en hebben een diameter van 8 centimeter.


rosendahl_grand-cru


Ook voor de liefhebber van een glaasje cognac zijn er glazen te vinden binnen de Grand Cru serie. De Brandy glazen geven zowel cognac als brandwijn een goed oppervlak om te ademen en concentreert de smaken. De hebben een inhoud van 40 centiliter en een hoogte van 13,5 centimeter.


Al met al een heel uitgebreide serie drinkglazen, elk speciaal ontworpen voor zijn eigen type drankje. Door de eenvoudige en strakke vormgeving kan je dit glaswerk heel gemakkelijk combineren met vrijwel elk servies. En naast de bovengenoemde glazen zijn is er nog veel meer aanvullende onderdelen om je Grand Cru servies en glaswerk compleet te maken.

rosendahl_grand-cru rosendahl_grand-cru rosendahl_grand-cru rosendahl_grand-cru
rosendahl_grand-cru rosendahl_grand-cru rosendahl_grand-cru rosendahl_grand-cru

Heb jij al zin om een drankje te nuttigen uit één van deze mooie glazen? Of een hapje te nuttigen met het bijpassende servies?

Bronvermelding: www.rosendahl.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.