Kleurrijke ladekast: de Mille Feuille van Schoenbuch

Written by margitkengen. Posted in Dressoirs, Kasten, Overige

schoenbuch_mille-feuille

De Mille-Feuille is een kleurrijke ladekast die tevens als kunstwerk kan dienen in je interieur. Dit opvallende model is in 2013 in de collectie van het Duitse merk Schönbuch opgenomen en is ontworpen door de Franse architecte en ontwerpster Emmanuelle Moureaux. De Ille-Feuille werd voor het eerst getoond op de ‘Wallpaper* Handmade Exhibition’ in Milaan in 2013.

Deze ontwerpster, Emmanuelle Moureaux, woont sinds 1996 in Tokio en heeft hier in 2003 ‘Emmanuelle Moureaux architecture + design’ opgericht. In haar werk speelt het vormen van ruimte door middel van kleur de hoofdrol, dit is afgeleid van het Japanse woord ‘Shikiri’. Dit betekent letterlijk vertaald: ruimte verdelen / creëren met behulp van kleuren. Bij de Mille-Feuille is de kleur niet alleen de afwerking van het oppervlak maar ze vormen drie-dimensionale lagen die ruimtes worden.

De Mille-Feuille wordt gemaakt van gelakt MDF en bestaat uit verschillende gekleurde lagen die, ten opzichte van elkaar, verschillend worden opgestapeld. Hierdoor ontstaat er een 3-dimensionaal effect van overstekende en terugvallende delen waarvan de buitenmaat 68,1 bij 68,1 centimeter is. Hierin zijn lades verborgen om de kast zijn functie te geven. Het binnenwerk van deze laden wordt gemaakt van gewit, gelakt eiken en de binnenzijde van de kast zelf is wit. Voor de kleurcombinaties zijn er drie vaste mogelijkheden samen gesteld, deze zijn afhankelijk van de afmeting die je kiest.

Zo is de kleinste Mille-Feuille 56,4 centimeter hoog en bestaat hij uit acht lagen. Deze hebben de kleuren rood, orchidee, roze, rosé, oranje, mandarijn, saffraan en wit. Dit kleinste model heeft twee laden, elk 32 centimeter breed en 34 centimeter diep. De ene heeft een hoogte van 14,5 centimeter en de andere lade is 22,5 centimeter hoog. In deze afmeting kan je hem bijvoorbeeld gebruiken als bijzettafel naast je bank of als nachttafeltje. Een combinatie van twee zou ook kunnen dienen als salontafel. Houd wel rekening met zijn gewicht, in dit geval is dat circa 95 kilo.

schoenbuch_mille-feuille schoenbuch_mille-feuille


De volgende maat Mille-Feuille heeft een andere hoogte, deze is 83,4 centimeter en hierdoor heeft hij ook een lade meer. Deze laden hebben wederom een breedte van 32 en een diepte van 34 centimeter maar ze hebben andere hoogtes. De hoogtes van deze laden zijn 16, 17,5 en 28 centimeter. Het gewicht van dit dit model Mille-Feuille is circa 140 kilo. De kleuren waaruit de twaalf lagen van dit model bestaan zijn: paars, lila, konings-blauw, turkoois, aqua-blauw, ijs-blauw, palm-groen, gras-groen, appeltjes-groen, pistache-groen, kaneel en wit. Deze halfhoge kast kan, naast als opbergruimte, bijvoorbeeld ook dienen als een zuil om iets moois op te zetten.

schoenbuch_mille-feuille schoenbuch_mille-feuille


Het hoogste model bestaat uit maar liefst eenentwintig lagen en is voorzien van vier laden. Elk met een breedte van 32 centimeter, een diepte van 34 centimeter en een hoogte van 28 centimeter. Deze Mille-Feuille is behoorlijk indrukwekkend door zijn hoogte van 143,7 centimeter en weegt zo’n 235 kilo. De kleuren waaruit dit model bestaat zijn: paars, lila, konings-blauw, turkoois, aqua-blauw, ijs-blauw, palm-groen, gras-groen, appeltjes-groen, pistache-groen, kaneel, rood, orchidee, roze, rosé, oranje, mandarijn, saffraan, zon-geel, wit en twee keer wit. Ook deze kun je gebruiken als podium om iets moois op te zetten maar eigenlijk heeft hij verder niks nodig en kan hij, net als alle andere maten, een kunstwerk op zich vormen.

schoenbuch_mille-feuille schoenbuch_mille-feuille schoenbuch_mille-feuille


Omdat ze rondom zijn afgewerkt zou je de Mille-Feuille ook heel goed als ruimte-deler kunnen toepassen. Bijvoorbeeld tussen het zit- en een eetgedeelte in je kamer. Door meerdere elementen naast elkaar te plaatsen zorg je voor een stukje scheiding tussen de twee functies zonder dat je het afsluit. En afhankelijk van welke hoogte je gebruikt blijven de lange zichtlijnen en het open gevoel van de ruimte behouden.

schoenbuch_mille-feuille


Aangezien ze behoorlijke buitenmaten hebben is het verstandig om er voor te zorgen dat ze plek genoeg hebben. Door ze voldoende ruimte te geven, ook rondom, komen ze het beste tot hun recht. In kleinere ruimtes zal in veel gevallen alleen de kleinste maat geschikt zijn maar het is verstandig om je hierover te laten adviseren.

Heb jij al een mooi plekje in gedachte voor één van deze imponerende ladekasten?

Bronvermelding: www.schoenbuch.com, www.emmanuelle.jp, www.wallpaper.com


Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.