Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_lvl() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::start_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL, $current_object_id = 0) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Strict Standards: Declaration of WarpMenuWalker::end_el() should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = NULL) in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-content/themes/yoo_subway_wp/warp/systems/wordpress/helpers/system.php on line 0

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Breadcrumbs is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in Warp_Sidebar is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/xqg5v3u2ayx5/public_html/wp-includes/functions.php on line 5477
Dynamische hanglamp: de Big Bang van Foscarini

Dynamische hanglamp: de Big Bang van Foscarini

Written by margitkengen. Posted in Hanglampen, Plafondlampen, Verlichting, Wandlampen

foscarini_big-bang

Een hanglamp die je op verschillende plaatsen kan toepassen. Bijvoorbeeld boven de eettafel of in de vide, hij vormt een opvallende element in de ruimte. Hij heeft een strakke maar dynamische uitstraling en is er in twee verschillende kleuren, twee afmetingen en is er eveneens in een uitvoering als plafond- en wandlamp. De Big Bang zit sinds 2005 in de collectie van het Italiaanse verlichtingsmerk Foscarini en is ontworpen door de Spanjaard Vicente Garcia Jimenez en Enrico Franzolini, geboren in Italië.


foscarini_big-bang

De Big Bang bestaat uit een aantal methacrylaat platen die rondom de lichtbron worden gepositioneerd zorgen we voor dat het licht verspreid wordt in de ruimte. Bij de volledig witte uitvoering ontstaan er licht- en schaduwvlakken waardoor er een driedimensionaal effect ontstaat. Er is ook een wit-rode uitvoering waarbij elke plaat aan de buitenzijde door middel van zeefdruk een rode kleur krijgt. De binnenzijde blijft hierbij wit. Door zijn opvallende kleur is deze uitvoering dominanter aanwezig in de ruimte.


foscarini_big-bang

De ophanging van beide uitvoeringen van de Big Bang heeft een diameter van 22 centimeter en is gemaakt van wit gepoedercoat aluminium waardoor hij een ondergeschikte rol speelt in het geheel. Hieraan zitten twee roestvrijstalen kabels voor de ophanging van het geheel, evenals de transparante stroomkabel. Wanneer je stroompunt niet op de juiste plek zit is er op aanvraag ook een decentrale ophanging beschikbaar.


foscarini_big-bang

Deze hanglamp levert diffuus, direct en indirect licht op en door de lichtintensiteit via een dimmer op de wand zelf te regelen bepaal je welk beeld de Big Bang oplevert. Duidelijke contrasten bij veel licht of juist subtielere licht-schaduw-effecten wanneer je minder licht regelt. Je kunt er één boven een grote vierkante eettafel hangen, of als je écht een grote langwerpige eettafel hebt kun je er zelfs twee plaatsen. Maar ook in bijvoorbeeld de slaapkamer, als je plafond tenminste hoog genoeg is, kun je hem een mooi plekje geven.Niet alleen particulier kun je de Big Bang goed toepassen maar ook in projecten, bijvoorbeeld restaurants, grote entreehallen, winkels of hoge vides.

foscarini_big-bang

foscarini_big-bang

foscarini_big-bang

foscarini_big-bangOm de Big Bang te kunnen plaatsen heb je wel wat ruimte nodig, de buitenmaat is namelijk circa 96 bij 96 centimeter en hij heeft een hoogte van 66 centimeter. Bij deze maat Big Bang kun je kiezen uit twee verschillende mogelijkheden voor de lichtbron. De ene is geschikt voor een halogeen energy safer staaflampje met een R7s fitting en een maximum van 160 watt. De andere is gemaakt voor een fluorescentie lamp van 26 watt met een GX24q-3 fitting.

Natuurlijk gaat ook Foscarini met zijn tijd mee en daarom is er ook een led-uitvoering uitgebracht. Ze wilden de vormgeving en de uitstraling van de Big Bang volledig kunnen behouden waardoor er een behoorlijk proces aan vooraf is gegaan om deze led-uitvoering te kunnen uitbrengen. De Big Bang Led heeft vier led-printplaten die worden afgedekt met doorzichtige polycarbonaat platen. Deze dimbare led’s hebben een wattage van 37,7 watt welke in totaal 3260 lumen opleveren. Door zijn warm-witte lichtkleur van 3000° Kelvin heeft het veel weg van de kleur van halogeenverlichting.

Is de Big Bang niet groot genoeg voor jouw ruimte en mag hij éxtra imposant zijn? Dan is er de Big Bang XL met een buitenmaat van maar liefst 192 centimeter! Bij dit model is de hoogte van de lamp zelf 132 centimeter en deze is geschikt voor een halogeen lichtbron 160 watt met een R7s fitting.

foscarini_big-bang


Hij heeft door zijn samenstelling uit vlakke, geometrische platen een moderne uitstraling en past daardoor erg goed in een strak interieur. De vormgeving van de lamp sluit op die manier aan bij het interieur waar in hij geplaatst wordt. In een klassieker getint interieur zou hij ook geplaatst kunnen worden, hier zou hij kunnen zorgen voor een bijzonder contrast tussen modern en klassiek. Dit blijft echter altijd afhankelijk per situatie daarom is het bij twijfel altijd verstandig om vóór een aankoop advies in te winnen bij een interieurarchitect.En wil je de vormgeving van de Big Bang elders in het interieur terug laten komen dan kan dat met de wand- of plafondlamp.

foscarini_big-bang

foscarini_big-bang

foscarini_big-bang

foscarini_big-bangMet de Big Bang haal je een bijzonder lichtobject in huis!

Bronvermelding: www.foscarini.com

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.