Grillig wijnrek: de Grape van Goods

Written by margitkengen. Posted in Overige

goods_grape

Met mooi weer heerlijk in de tuin of op je balkon met een glaasje wijn. Maar die flessen wijn moeten natuurlijk ook opgeborgen worden. Als je ze op een leuke manier onderdeel wil laten zijn van je interieur dan zou je eens kunnen kijken naar de Grape. Dit wijnrek zit sinds 2008 in de collectie van het Nederlandse merk Goods en is ontworpen door Robert Bronwasser.

Robert Bronwasser, zoon van een architect, studeerde in 1992 cum laude af aan de Technische Universiteit Delft en heeft al verschillende prijzen gewonnen waaronder de Red Dot Award. Al tijdens zijn studie startte hij zijn eigen ontwerpstudio. Deze ligt in Amsterdam en kreeg in 2002 de naam SMOOL mee.

goods_grape goods_grape


De Grape is een opvallend model en vormt een decoratief element dat je kan stapelen tot een hoeveelheid die bij jou past. Van een enkel element wanneer je weinig ruimte tot een grote compositie van verschillende Grapes bij elkaar. Misschien zelfs wel wand-vullend?


goods_grape goods_grape


goods_grape goods_grape

Naast dat je ze op de grond kan plaatsen kan je er ook voor kiezen om ze aan de wand te plaatsen. Of er nou enkele flessen in zitten of dat je hem helemaal vol maakt, je bepaalt zelf hoe rustig of druk het beeld wordt. Een voordeel van de aan de wand gemonteerde Grape is dat je hierdoor voor een ruimtelijk gevoel zorgt omdat de vloer helemaal doorloopt.


goods_grape

Elk element heeft plaats voor 12 flessen. Doordat de uitsparing een diameter heeft van 9 centimeter passen er zowel wijn- als de meeste champagneflessen in. Door het ontwerp van de Grape kan je zelf bepalen of je zo veel mogelijk ruimte wilt opvullen met de elementen door ze dicht op elkaar te stapelen of ruimte open te laten tussen de verschillende Grapes. Wanneer je de Grape met het brede gedeelte aan de bovenkant ophangt kun je duidelijk de referentie van de naam zien, het lijkt dan een tros druiven.


goods_grape


Door de bijzondere materiaalkeuze, de duurzame kunststof EPP, is de Grape opvallend licht van gewicht. En dat terwijl hij wel heel sterk en degelijk is. De buitenafmeting van een enkele Grape is 60 bij 40 centimeter en hij heeft een diepte van 18 centimeter. Hierdoor steekt een gedeelte van de fles uit waardoor er een opvallend driedimensionaal beeld in de ruimte ontstaat.


Je zou er voor kunnen kiezen om de eigenzinnige vormgeving elders in het interieur terug te laten komen. Bijvoorbeeld door de ronde vormen in een vloerkleed, fauteuil of bijzettafels. Zo hoort de Grape er helemaal bij en sluit hij naadloos aan bij andere onderdelen in de woonkamer, eetkamer of keuken.

Heb jij een mooi plaatsje voor één of meerdere Grapes om je wijn collectie tentoon te stellen?

goods_grape

Bronvermelding: www.goods.nl, www.smool.nl

Tags: , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.